GULÁCSI PÉTER (Lipcse) 2020.04.04 08:03 Frissítve: 2020.04.04 08:32

KoroNapló: Mindenki megszenvedi a helyzetet – Gulácsi Péter

Lélekben már készül a zárt kapus folytatásra a magyar válogatott és a Leipzig labdarúgója, aki három kapuskesztyű felajánlásával segíti a várost.

 „A Német Labdarúgó-szövetség legutóbbi döntése értelmében a tervek szerint május másodikán folytatódik a bajnokság, vélhetően zárt kapuk mögött. Mindannyian tudjuk, a meccsek varázsát jelentős részben a tömött széksorok jelentik, ugyanakkor a mostani kritikus helyzetben a futball gazdasági oldala is nagy szerepet játszik.

Ha hónapokat várnánk a folytatásra, a klubok jelentős része roppant nehéz anyagi helyzetbe kerülne, nem véletlen, hogy a négy legnagyobb német egyesület összefogott. Mindenkinek az az érdeke, hogy a következő hónap elején folytatódjon a bajnokság – természetesen a játékosok, a hozzátartozók és a klub alkalmazottainak egészségét az első helyre helyezve.

A televíziós közvetítésekből beérkező összegeknek köszönhetően némiképp stabilizálódna a klubok helyzete, láthatjuk, más országokban is krízis alakult ki az előre betervezett, ám kieső bevételek miatt. Mindenesetre nekünk, labdarúgóknak sem könnyű, sokan karrierünk csúcsán vagyunk, és elképzelhető, hogy éppen most kell majd üres stadionokban játszanunk.

Mindenki megszenvedi a helyzetet, mi is lemondtunk a fizetésünk egy részéről, ám van, akit sokkal érzékenyebben érint a vírus, mint minket – a klub rájuk is gondolt, ezért próbál segíteni a városnak. Az egyesület kezdeményezésére árverésre bocsátottam három pár kapuskesztyűt, a befolyó összegből Lipcsét támogatjuk, mert sok vállalkozás és munkahely veszélybe került a járvány miatt.”

 
KoroNapló: A kisfiunk körül ugráltunk – Gulácsi Péter 
KoroNapló: Gulácsi Péter, a főállású apuka

A KoroNapló állandó szerzői: Baráth Botond (Egyesült Államok), Galló Vilmos (Svédország), Gulácsi Péter (Németország), Kemény Dénes (Magyarország), Ligetvári Patrik (Spanyolország), Vojvoda Dávid (Olaszország).

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

2020.05.26 19:56:25

Német labdarúgás H. D.

Hazai pályán ütötték ki a Leverkusent • A Mönchengladbach csak ikszelt a Werder Bremennel.

2020.05.26 18:14:34

Német labdarúgás M. G.

A rekordbajnok 1–0-ra győzött egy remek góllal, és nagy előnyre tett szert a bajnoki versenyfutásban.

2020.05.25 21:33:27

Német labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az a jó, hogy lassan kezdjük újra listázni az elsőket.

2020.05.24 14:13:58

Német labdarúgás K. T. I.

Willi Orbán 207 napnyi kihagyás után tért vissza, és bő fél órát kapott. Csapata 5–0-ra nyert a Mainzban.

2020.05.23 18:11:41

Német labdarúgás M. G.

Az Eintracht Frankfurt háromgólos hátrányból még felállt, de aztán megint padlót fogott Münchenben.