Német Kupa: „Nem volt bizonyítékunk, nem adhattuk meg a gólt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.18. 14:16
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) ismertette hivatalos álláspontját a Német Kupa döntőjének vitatott esete – Mats Hummels meg nem adott gólja – után. Hummels fejesét Dante a gólvonal mögül húzta ki a kupadöntőn, ám Florian Meyer játékvezető nem ítélt gólt, a Bayern München pedig végül hosszabbítás után 2–0-ra legyőzte az ítélet által sújtott Dortmundot.

„Florian Meyer nem bírálta fölül az asszisztense jelzését, sem zászlóval, sem a belső kommunikációs rendszeren nem jelezték neki, hogy gól született volna” – tudatta a DFB részéről Ralf Köttker médiaigazgató, míg maga Meyer a következőképpen indokolt.Ralf Köttker médiaigazgató, míg maga Meyer a következőképpen indokolt.

„Sem az asszisztensemnek, sem nekem nem volt tiszta, hogy a labda áthaladt-e teljes terjedelmével a gólvonalon. Nem volt tiszta bizonyítékunk, ezért úgy döntöttünk, hogy folytatódjon a játék.”

A döntő után Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője bírálta az ítéletet, mondván, az esetet még gólvonal-technológia nélkül is meg lehetett volna helyesen ítélni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik