Bayern: Karl Hopfner az új elnök, Neuer hosszabbított

Vágólapra másolva!
2014.05.02. 21:31
null
Karl Hopfner a Bayern München új elnöke (Fotó: Reuters)
Péntek este egyhangúlag Karl Hopfnert szavazták meg a Bayern München új elnökévé. A bajor klub közben 2019-ig szerződést hosszabbított a német labdarúgó-válogatott kapusával, Manuel Neuerral.

 

Az adócsalás miatt 3 és fél év börtönbüntetésre ítélt Uli Hoeness hét héttel ezelőtt mondott le elnöki posztjáról a Bayern Münchennél, utóda pedig Karl Hopfnert lett. A klub pénteki rendkívüli közgyűlésén az 1593 tag egyhangúlag választotta meg az eddigi alelnököt, aki 99.6 százalékos támogatással kapta meg az elnöki széket, csak öten szavaztak ellene, egy személy pedig tartózkodott.

Hopfner megbízatása a 2016-os éves elnökségi ülésig szól, az új első számú alelnök Rudolf Schels lett.

„Köszönöm az elképesztő bizalmat. Szívvel-lélekkel, szenvedéllyel végzem a feladataimat, ahogy tettem azt eddig is harmincegy éven át különböző pozíciókban. Büszke vagyok rá, hogy a Bayern-család tagja lehetek, mindig a Bayern München sikereiért dolgozom majd” – mondta megválasztása után Hopfner, míg elődje, Uli Hoeness kijelentette, hogy börtönévei után vissza akar térni a klubhoz.

Köszönjük, Uli – áll a leköszönt elnök mögötti kis transzparenseken
Köszönjük, Uli – áll a leköszönt elnök mögötti kis transzparenseken



Egy másik fontos bejelentésre is sor került a bajor klubnál, ugyanis a futballcsapat kapusa, Manuel Neuer 2019 júniusáig meghosszabbította szerződését, amely 2016-ban járt volna le. A 28 éves német válogatott kapus 2011-ben igazolt a Bayernhez a Schalkétől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik