Bayern: Hoeness 3 és fél év börtönbüntetést kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.13. 14:16
null
Hoenesst három és fél év börtönbüntetésre ítélték (Fotó: Reuters)
Három és fél év szabadságvesztésre ítélték első fokon Uli Hoenesst, a Bayern München német élvonalbeli labdarúgócsapatának elnökét, mivel bűnösnek találták az adócsalási ügyében. Mint ismert, a 62 esztendős sportvezető 18 millió eurós adócsalásról tett beismerő vallomást.

 

A csütörtök délelőtt 10 óra előtt néhány perccel kezdődő tárgyaláson Achim von Engel ügyész ismertette a vádiratot. A hétfőn induló tárgyalássorozat első napján három és fél millió eurós adócsalással vádolták Hoenesst, aki 18 millió eurónyi adóelkerülésről tett beismerő vallomást. A Bayern elnöke elmondta, megbánta a tettét és minden részletet szeretne nyilvánosságra hozni.

A bizonyítékok csütörtöki elemzése után kiderült, hogy Hoeness összesen 27.2 milliónyi adót nem fizetett be, svájci bankszámláin pedig összesen 107 millió euró volt. Az ügyészség öt és fél éves börtönbüntetést kért Hoenessre, akinek ügyvédje, Hanns W. Feigen felfüggesztett büntetést kért, illetve a Bayern-elnök ellen kiadott elfogatóparancs felfüggesztését is.

Az ítélethirdetésre kettő óra után néhány perccel került sor: három és fél éves börtönbüntetés Hoenessnek!

A Bayern München elnöke egy hétig fellebbezhet a még nem jogerős ítélet ellen, így Hoeness ma még szabad emberként távozhatott a müncheni tartományi bíróságról.

Az ítélethirdetés után Hoeness ügyvédje, Feigen megerősítette, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik