Joachim Löw három újoncot hívott be az Anglia ellen készülő keretbe

Vágólapra másolva!
2008.11.13. 15:27
Joachim Löw szövetségi kapitány csütörtökön kihirdette a szerdai, Anglia elleni találkozóra készülő német válogatott keretét. A 20 fős névsorban hiába keressük Michael Ballack, Philipp Lahm vagy Torsten Frings nevét, azonban három újonc helyet kapott Löw elképzeléseiben: Marvin Compper, Marcel Schäfer és Tobias Weis első alkalommal léphet pályára a Nationalelfben.
Marcel Schäfer a Wolfsburgban nyújtott teljesítményével hívta fel magára a kapitány figyelmét
Fotó: Imago
Marcel Schäfer a Wolfsburgban nyújtott teljesítményével hívta fel magára a kapitány figyelmét
Marcel Schäfer a Wolfsburgban nyújtott teljesítményével hívta fel magára a kapitány figyelmét
Fotó: Imago
Marcel Schäfer a Wolfsburgban nyújtott teljesítményével hívta fel magára a kapitány figyelmét

Joachim Löw kísérletezgetni szeretne csapata Anglia elleni találkozóján: három újonc is helyet kapott a szövetségi kapitány keretében: Marvin Compper, Marcel Schäfer és Tobias Weis.

A mesternek ugyanakkor óvatosnak kell lennie, mivel a rutinos játékosok közül sokakra nem számíthat, és a megfiatalított csapat könnyen megégetheti magát az ősi rivális angolok ellen. A „cséká”, Michael Ballack sérülés miatt nincs a keretben, és hasonló okok miatt maradt ki Philipp Lahm, Clemens Fritz, Marcell Jansen és Christian Pander is.

A Schalke támadója, Kevin Kuranyi már korábban eljátszotta esélyét Joachim Löwnél, és a népszerű „Jogi” regnálása alatt már nem számíthat behívóra, és nagy meglepetésre Torsten Frings nevét is hiába keressük a 20 nevet tartalmazó listán.

A Werder Bremen középpályása ismeretlen okok miatt hiányzik, de nagy valószínűséggel személyes problémák miatt nem számol vele a kapitány. Maga a játékos úgy nyilatkozott, hogy még nem szeretne visszavonulni a válogatottól, és már megbánta, hogy nyilvánosan kritizálta a mestert.

A szerdai ellenfél egyébként azon kevés válogatottak közé tartozik, amelyeknek pozitív a mérlegük a Nationalelffel szemben: 30 találkozón tíz német siker, 6 döntetlen és 14 angol győzelem az eddigi statisztika.

Ennél is megdöbbentőbb azonban, hogy az eddigi hét, Berlinben rendezett mérkőzésen háromszor döntetlen született, négyszer pedig az angolok(!) hagyták el győztesen a pályát, a német főváros tehát nem jó ómen a válogatottnak.

Jövő szerdán Németország Ballack, Lahm, Frings nélkül fogadja Angliát. Berlinben.

A HÁROM ZÖLDFÜLŰ

Marcel schäfer
A 24 éves védő az 1860 Münchenben hívta fel magára a figyelmet, majd 2007 júliusában a Bundesligában szereplő VfL Wolfsburghoz igazolt. Első alsó-szászországi szezonjában 12 meccsen két gólpasszig jutott, Löw is ekkor figyelt fel rá. Mivel a mostani keretből a védelem bal oldalán bevethető Lahm, Jansen és Pander is hiányzik, Schäfer valószínűleg kezdőként kap lehetőséget Anglia ellen.

Marvin Compper
Az 1985-ös születésű védő a Mönchengladbach csapatánál kapta meg élete első profi szerződését 2005-ben. Januárban került az akkor még másodosztályú, jelenleg a Bundesligában bravúrosan szereplő Hoffenheimhez. A játékos édesapja Guadeloupéről származik, Compper francia-német kettős állampolgár.

Tobias Weis
A 23 éves csatár szintén a Hoffenheim játékosa, 2007 óta viseli a kiscsapat mezét. A játékos a VfB Stuttgart második csapatában pallérozódott, érdekesség, hogy Szalai Ádámot is innen vette meg a Real Madrid. A három újonc közül neki van a legkevesebb esélye arra, hogy pályára léphessen, ugyanis a támadószekcióban Klosét, Podolskit és Gomezt kellene kiszorítania.

A NÉMET VÁLOGATOTT KERETE

KAPUSOK
René Adler (Bayer Leverkusen), Tim Wiese (Werder Bremen)
VÉDŐK
Marvin Compper (Hoffenheim), Arne Friedrich (Hertha), Andreas Hinkel (Celtic), Per Mertesacker (Werder), Marcel Schäfer (Wolfsburg), Serdar Tasci (Stuttgart), Heiko Westermann (Schalke)
KÖZÉPPÁLYÁSOK
Thomas Hitzlsperger (Stuttgart), Jermaine Jones (Schalke), Marko Marin (Mönchengladbach), Simon Rolfes (Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Piotr Trochowski (Hamburg), Tobias Weis (Hoffenheim)
CSATÁROK
Mario Gomez (Stuttgart), Patrick Helmes (Leverkusen ), Miroslav Klose (Bayern München), Lukas Podolski (Bayern München)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik