Hajnal Tamás góljával a KSC legyűrte a bajnoki címvédő svábokat

Vágólapra másolva!
2007.09.02. 18:59
Vasárnap délután két találkozót rendeztek a német élvonalban, a Honvéd-gyalázó Hamburger SV a bajnokaspiráns Bayern Münchent fogadta, a Hajnal Tamással felálló újonc Kalsruher SC pedig a címvédő VfB Stuttgartot látta vendégül. A KSC Hajnal góljával 1-0-ra győzött, a bajorok 1-1-re végeztek, Klose gólját Zidan egyenlítette ki a végjátékban.
Hajnal Tamás győztesgóllal koronázta meg vasárnapi teljesítményét
Reuters
Hajnal Tamás győztesgóllal koronázta meg vasárnapi teljesítményét
Hajnal Tamás győztesgóllal koronázta meg vasárnapi teljesítményét
Reuters
Hajnal Tamás győztesgóllal koronázta meg vasárnapi teljesítményét

Vasárnap délután két találkozót rendeztek a német élvonalban, a Honvéd-gyalázó Hamburger SV a bajnokaspiráns Bayern Münchent fogadta, a Hajnal Tamással felálló újonc Kalsruher SC pedig a címvédő VfB Stuttgartot látta vendégül. Ezt megelőzően a bajorok makulátlan mérleggel, három mérkőzésből három győzelemmel, 10-0-s gólkülönbséggel vezették a tabellát, a Hamburg két győzelemmel és egy vereséggel a nyolcadik helyen állt. Az újoncgárdához hasonlóan a svábok is visszafogottabban kezdték az idényt, a VfB a 14., a KSC pedig a 16. pozícióban várta a vasárnapot.

Szerdán 43 ezer, vasárnap pedig 57 ezer fő látogatott ki a Nordbank-arénába. Bár a Honvéd elleni hétközi UEFA-kupa meccsen is nagy volt a tét, a Bayern elleni szuperrangadó azért mégis csak más, zsúfolásig telt a szuperrangadóra a stadion. Az első játékrészben a bőrnadrágosok kezdeményeztek többet, de a jobbára védekezésre kényszerülő HSV kontráiban is rendre ott volt a gólveszély. Negyvenöt percnyi játék után 0-0 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után ritmust váltott a vendéglátó, a 48. percben Castelen ígéretes helyzetből lőtt fölé, két minutummal később Olic ziccert rontott. Az 55. percben könnyen megbosszulhatták volna magukat a kihagyott hamburgi helyzetek, a védelmi hibát azonban nem tudta kihasználni a Bayern, Rost önfeláldozó kivetődéssel mentett.

A makulátlan mérleggel büszkélkedő bajor együttes sokáig valósággal szenvedett, ennek ellenére a hullámvölgyből kilábalva előnyt szerzett. Miroslav Klose nagyon eltűnt a mezőnyben, aztán egy klasszis csatárhoz méltó módon a 70. percben rögtön egy góllal hívta fel magára a figyelmet Klose egyéni villanása azonban ezúttal nem hozott három pontot a konyhára, a végjátékban egy kapu előtti kavarodás után a szemfüles Zidan egyenlített. Először kapott gólt a Bayern München a Bundesliga 2007/2008-as kiírásban, s rögtön pontokat is vesztett.

A bizonyítási vágytól fűtött újonc és a bajnokcsapat összecsapásán 27800 fős nézőközönség előtt Markus Merk sípszavára indult kilencvenperces útjára a labda. A szezonnyitón duplázó Hajnal Tamással felálló KSC cseppet sem játszott alárendelt szerepet a címvédő ellen, az első félidőben a játék minden elemében egyenrangú partner volt a házigazda.

A térfélcserét követően némi meglepetésre átvette a játék irányítását a Kalsruhe, a hazai fölény pedig az 54. percben góllá érett. Timm Hajnal elé tálalt, aki tizenegy méterről nem hibázott. Hajnal ismét bebizonyította Edmund Beckernek, hogy legény a gáton, lehet rá számítani. A magyar válogatott 26 esztendős, 165 centis irányítója hetek óta bombaformában futballozik, s az idénynyitó után a negyedik fordulóban is győzelemhez segítette a KSC-t. Ezzel a sikerrel feljött a 11. helyre a Kalsruher SC.

BUNDESLIGA

4. FORDULÓ
Hamburger SV – Bayern München 1-1 (Zidan 87., ill. Klose 70.)
Kalsruher SC – VfB Stuttgart 1-0 (Hajnal 54.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik