U21-es Eb: hiába Dani Ceballos bombagólja, olasz siker a rajton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.16. 22:59
null
A torna nyitó meccsén a lengyelek örülhettek (Fotó: Twitter)
A U21-es labdarúgó Európa-bajnokság nyitó mérkőzésén a lengyel válogatott 3–2-re legyőzte a belga korosztályos együttest. Az A-csoport másik meccsén a házigazda olaszok 3–1-re megverték a spanyolokat.

A torna első meccsét a belgák kezdték jobban, Mbenza bal oldali beadása után Leya passzolt a bal alsóba (0–1), de gyorsan jött a válasz Zurkowski távoli, pattogós lövésével (1–1).

A szünet után Jagiello szögletét követőenBielik fejese után pattant a labda a földről, majd a kapufáról a kapuba. Aztán a hajrá kezdetén Zurkowski nagyszerű szólója után Szymanski könnyedén növelte a lengyelek előnyét (3–1). A meccset Cools szöglet utáni fejesével tették keretbe a belgák, de pontot nem szereztek (3–2).

Az olaszok megfordították a meccset (Fotó: Twitter)
Az olaszok megfordították a meccset (Fotó: Twitter)



OLASZORSZÁG–SPANYOLORSZÁG


Jól kezdtek a négyszeres bajnok spanyolok, hiszen Dani Ceballos már a 9. percben előnyhöz juttatta övéit, 22 méterről parádés gólt lőtt a bal felső sarokba (0–1).

Az öt sikerükkel rekordbajnok olaszok a játékrész hajrájához érve egyenlítettek, Federico Chiesa szólója után centerezés helyett kapura lövést választott, s ez nagyon meglepte Unai Simónt (1–1).

A fordulást követően Carlos Soler löketét simogatta ki a léc alól Alex Meret, majd a túloldalon a nem sokkal korábban beálló Cutrone erőszakossága után végül eljutott a labda Chiesához, aki gond nélkül helyezett a bal felső sarokba(2–1).

Ceballos nem sokkal később egyenlíthetett volna, de ez nem jött neki össze, ezt pedig büntették az olaszok: egy eléggé véleményes esetet követően (alapból a szabálytalanság a tizenhatoson kívül kezdődött, másrészt az is véleményes, hogy volt-e egyáltalán szabálytalanság) tizenegyest kaptak a hazaiak, Pellegrini mindenesetre magabiztos volt (3–1).



U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, OLASZORSZÁG
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Lengyelország–Belgium 32 (Zurkowski 26., Bielik 52., Szymanski 79., ill. Leya 16., Cools 84.)
Olaszország–Spanyolország 3–1 (Chiesa 36., 64., Pellegrini 82. – 11-esből, ill. Dani Ceballos 9.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Olaszország1
1
3–1+2
3
2. Lengyelország 1 1 3–2 +1 3
3. Belgium112–3–10
4. Spanyolország 1 1 1–3 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik