Spanyolország: erdőtűz tombol, Casillas is láncfűrészt ragadott

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.20. 09:54
null
Iker Casillas nem felejtette el, honnan indult (Fotó: AFP)
A Real Madrid korábbi legendás kapusa, Iker Casillas csatlakozott a szülővárosában, Navalacruzban és környékén tevékenykedő önkéntesekhez – a tűzoltókkal próbálják megfékezni az erdőtűz terjedését.

 

A Földközi-tenger térségében hatalmas erdőtüzek tombolnak, Görögország és Olaszország után Spanyolországban is pusztítanak a lángok. Az Ávila tartományban fekvő Navalacruz – az a város, ahonnanIker Casillas szülei egyaránt származtak, és ahol a kapus is élt annak idején – egyike azon településeknek, amelyeket a legsúlyosabban érint a természeti katasztrófa.

Az Hola! napilap információi szerint a korábbi kapus éppen nyaralt, amikor a lesújtó hírt meghallotta. Ezt követően rögtön hazautazott és beállt az önkéntesek táborába – a blancókkal háromszoros Bajnokok Ligája-győztes exjátékos szükség esetén láncfűrésszel irtja az elszáradt növényeket, csökkentendő a tűz továbbterjedésének lehetőségét.

A 40 esztendős Casillas tizenkilenc évet töltött nevelőegyesületénél, a Real Madridnál, majd 2015-ben csatlakozott a Portóhoz, ám négy évvel később szívinfarktust kapott az egyik edzésen, ezután 2020-ban bejelentette a visszavonulását.

A válogatottal világbajnok és kétszeres Európa-bajnok exfutballista jelenleg a királyiak alapítványánál tevékenykedik tanácsadóként.

A Shoot Africa úgy tudja, hogy az algériai származású francia exfutballista, Zinédine Zidane az afrikai országon segít, ahol szintén hatalmas lángok tombolnak – a szakember 2 millió eurót küldött az alapítványán keresztül, hogy támogassa az ott dolgozó szervezeteket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik