BOROS MIKLÓS
2022.11.08 22:40 Frissítve: 2022.11.16 20:43

Román Kupa: Bukarestben verte meg a Dinamót a Sepsi

Második csoportmérkőzését is megnyerte a Román Kupában a címvédő Sepsi OSK, a székelyföldi csapat sokáig simának tűnő, de a hajrában izgalmassá váló találkozón győzött Bukarestben, a Dinamo ellen.


Cristiano Bergodi edző szinte teljes sort cserélt a szombati, FC Arges elleni mérkőzés kezdőcsapatához képest, csupán Tamás Márk és Nicolae Paun maradt hírmondónak. Az osztálykülönbség azonban így is kijött, a másodosztály középmezőnyébe visszasüllyedt Dinamo az utolsó negyedórát leszámítva nem volt egy súlycsoportban a Sepsivel.

A hazai tábor már a kezdés előtt és a mérkőzés alatt is hírhedt „Ki a magyarokkal az országból!” rigmust harsogta, és bár a hangosbemondó többször is figyelmeztette őket, Andrei Moroita játékvezető ingerküszöbét nem ütötte a dolog. A pályán az elején jóval békésebben zajlott a játék, a két tizenhatos között, helyzetek nélkül focizgattak a csapatok. Negyedóra után viszont a Sepsi játékosai elkezdtek átlövésekkel próbálkozni, és bár Anass Achabar még a bal alsó sarok mellé küldte a labdát, Francisco Junior már kapásból, 23 méterről a jobb alsó sarokba vágta a védők által Varga Roland elől elpöckölt labdát. 

A magyar szélső nem sokkal később egyedül törhetett kapura, és bár hátulról fellökték, nem kapott szabadrúgást. Aztán ő is eleresztett 25 méterről egy életerős lövés, Filip Dujmovic bukaresti kapus azonban kiütött a léc alá tartó labdát. A 36. percből szabadrúgásból is próbálkozott Varga, de nagyon fölé lőtt, majd Rares Ispas kapu elé lőtt labdájáról maradt le Alexandru Tudoriével együtt. A félidőt Denis Ciobotariu felsőlécre fejelt labdája zárta – miközben a Sepsi kapuja felé egyetlen lövés sem ment az első 45 percben.  

Szünet után is a Sepsi kontrollálta a mérkőzést, Nicolae Paun közeli lövése még elakadt egy becsúszó védőben, de Achahbar baloldali szabadrúgása után fejjel már betalált a szentgyörgyi középpályás. A Dinamo első lövésére 67 percet kellett várni, ekkor Gorka Larrucea távoli kísérlete ment nagyon fölé. Iulian Rosu beállása viszont életete lehelt a bukaresti támadásokban, első kemény lövését is bravúrral kellett védje Razvan Began, a kapu előtt lepattanó szabadrúgása után viszont Ciobotariura ütötte a labdát a Sepsi kapusa, amely a hálóba pattant. Ex-dinamós öngóljával szépített a Dinamo, de sokáig nem reménykedhetett, mert kapitánya, Razvan Patriche is lőtt egy öngólt, Marius Stefanescu centerezése után. Rosu a végén még 22 méterről, jobbról kilőtte a hosszú alsó sarkot, de többre már nem maradt ideje a Dinamónak – a Sepsi pedig karnyújtásnyira van a negyeddöntőtől. Ez akár már csütörtökön összejöhet, ha a FC Voluntari nem kap ki a FCU Craiova otthonában. 


ROMÁN KUPA
A-CSOPORT
2. CSOPORT
Dinamo Bucuresti–Sepsi OSK 2–3
(Rosu 82., 90+3., ill. Junior Francisco 16., Paun 57., Patriche 88. – öngól)

2023.01.26 23:12:33

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Nordsjaelland keretének 88 százalékát már 2019-ben is saját nevelésű játékosok alkották, a végső cél a 100 százalék. Ez természetesen együtt jár a fiatalítással is, amit jól mutat, hogy például a 2022–2023-as idényben októberig 22 játékost szerepeltettek, közülük 17-en legfeljebb 21 évesek voltak.

2023.01.25 19:31:39

Minden más foci nemzetisport.hu

Az egyetlen edző, aki (az európai Szuperkupát leszámítva) az összes kontinentális fináléját megnyerte.

2023.01.23 15:13:31

Minden más foci nemzetisport.hu

Az 1966-os liverpooli brazilveréstől a három évvel későbbi, franciaországi kiábrándulásig.

2023.01.21 14:17:20

Minden más foci nemzetisport.hu

A harmadik helyen álló eszékiektől elhozott egy pontot a rapszodikusan szereplő Rijeka.

2023.01.20 18:57:02

Minden más foci nemzetisport.hu

Az imádott brazil futballista súlyos alkoholbetegként, magányosan és elszegényedve halt meg.