CSERHÁTI ANDRÁS 2020.04.22 13:27 Frissítve: 2020.04.24 11:49

Norvégia: őrült ötlet, FIFA-ban játszanák le a bajnokság első felét

Gángó András, a Tromsö IL magyar kapusedzője egy meghökkentő ötletről mesélt lapunknak. Néhány alacsonyabb osztályú norvég klubnál felvetődött az ötlet, hogy a járványhelyzet miatt szünetelő bajnokság (amely ott tavaszi-őszi rendszerben működik) első felét virtuálisan, a FIFA nevű játékban bonyolítsák le, majd az elért eredményeket továbbvigyék, s a játékkonzolon megkezdett bajnokságot a valóságban fejezzék be.

 

Gángó András elmondta, hogy a Norvég Labdarúgó-szövetség szeretné mind a harminc bajnokit lejátszani az első két profi osztályban. 

De mi van az alacsonyabb osztályú mérkőzésekkel? 

„A helyi sajtóban megjelent egy cikk: Tromsö körzeti bajnokságaiban (ötödosztály, valamint ennél is alacsonyabb ligákban) szereplő klubok között felvetődött az ötlet, mely szerint a tavaszi szezont e-sportban, vagyis FIFA PlayStation-játékban tudják le, és az ott megszerzett pontokat vigyék magukkal a bajnokság második felére, amelyet az ősszel már a pályán játszanak le
– így Gángó András. – Még csak harminchat éves vagyok, nem mondanám magam öregnek, de erre a felvetésre még nekem is kellett egyet aludnom, hogy megemésszem… Meglátjuk, mi lesz ebből, de kétségtelen, a koronavírus miatt mindenki extrém helyzetbe került, valamilyen megoldást kell találni.”

Gángó András emellett beszélt a felfüggesztett munkaviszonyról, a feröeri lehetőségről és a megszerzett papírról is – ezt IDE KATTINTVA olvashatják.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.

2021.09.15 00:07:44

Minden más foci THURY GÁBOR

Ma lenne 80 éves a Császár – ahogyan ő cselezett, azt nem lehetett tanítani.