NL: már a második pótbehívós jelentett sérültet a franciáknál

Vágólapra másolva!
2022.09.20. 11:27
null
Lucas Digne is kidőlt (Fotó: AFP)
Lucas Digne sem állhat a francia labdarúgó-válogatott rendelkezésére az e heti Nemzetek Ligája-mérkőzéseken.

 

Az Aston Villa futballistája pótbehívóval, Theo Hernández (AC Milan) helyett került a keretbe, de védőtársához hasonlóan sérülés miatt kénytelen lemondani a szereplést. Didier Deschamps szövetségi kapitány ezúttal Adrien Truffert (Rennes) számára küldött meghívót.

Lucas Digne előtt már Boubacar Kamara (Aston Villa) is pótbehívóját követően, sérülés miatt mondta le a szereplést, őt Adrien Rabiot (Juventus) pótlására szemelték ki. Szintén friss sérülése miatt nem játszhat a csapatkapitány Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), a nem teljesen egészséges Karim Benzema (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus), N'Golo Kanté (Chelsea), Lucas Hernandez (Bayern München) és Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain) pedig eleve nem volt elérhető ezúttal Deschamps számára.

A világbajnoksághoz hasonlóan a Nemzetek Ligájában is címvédő franciák az A-ligában négy fordulót követően nyeretlenek, és két ponttal az utolsó helyen állnak az 1. csoportban. Csütörtökön Ausztriát fogadják, három nappal később az éllovas dánok vendégei lesznek Koppenhágában.

A franciákhoz kapcsolódó hír, hogy a szövetség felülvizsgálja a játékosok képi jogairól szóló megállapodást, miután sztárjuk, Kylian Mbappé jelezte: nem áll rendelkezésre azon a keddre tervezett szponzori fotózáson, amelyen a szövetséggel partneri viszonyban lévő gyorsétteremláncot és fogadóirodát támogatják.

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA
1. CSOPORT

5. FORDULÓ
CSÜTÖRTÖK
20.45:
Franciaország–Ausztria, Saint-Denis
20.45: Horvátország–Dánia, Zágráb

6. FORDULÓ
VASÁRNAP
20.45:
Ausztria–Horvátország, Bécs
20.45: Dánia–Franciaország, Koppenhága

AZ ÁLLÁS
1. Dánia 4 3 1 6–3 +3 9
2. Horvátország 4 2 1 1 3–4 –1 7
3. Ausztria 4 1 1 2 5–5 0 4
4. Franciaország 4 2 2 3–5 –2 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik