NL: újabb sérültek a francia keretben – a csapatkapitány és a Milan játékosa is kidőlt

Vágólapra másolva!
2022.09.19. 16:52
null
Theo Hernández nem játszik a sorsdöntő meccseken (Fotó: AFP)
Sérülés miatt a csapatkapitány, Hugo Lloris, valamint Theo Hernández sem állhat a francia labdarúgó-válogatott rendelkezésére az e heti Nemzetek Ligája-mérkőzéseken.

 

Hugo Lloris, a Tottenham Hotspur kapusa klubcsapata szombati bajnoki összecsapását még végigjátszotta, a válogatottban azonban combizomsérülése miatt nem áll rendelkezésre. Didier Deschamps szövetségi kapitány a nantes-i Alban Lafont-t hívta be a helyére.

Theo Hernández ugyancsak végig pályán volt együttese vasárnapi bajnokiján, ő szintén combizomsérülés miatt marad távol. Az AC Milan védőjét Lucas Digne (Aston Villa) pótolja.

Deschamps számított volna a keretben Adrien Rabiot (Juventus) játékára is, ő azonban vádlisérülését követően még mindig nem teljesen egészséges, így Boubacar Kamara (Aston Villa) volt a kiszemelt helyettese. Utóbbi azonban pénteken, Premier League-meccsen dőlt ki – már az első félidő vége előtt el kellett hagynia a pályát –, így aztán ő is kikerült a válogatott keretből. Utólag a középpályára Jordan Veretout (Marseille) kapott még behívót.

A franciáknál több futballista beválogatására sérülés miatt már eleve nem kerülhetett sor, így hiányzik majd többek között Karim Benzema (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus), N'Golo Kanté (Chelsea), Lucas Hernández (Bayern München) és Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain) is.

A Nemzetek Ligájában – a világbajnoksághoz hasonlóan – címvédő franciák az A-ligában négy fordulót követően nyeretlenek, és két ponttal az utolsó helyen állnak az 1. csoportban. Csütörtökön Ausztriát fogadják, három nappal később az éllovas dánok vendégei lesznek Koppenhágában.

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA
1. CSOPORT

5. FORDULÓ

CSÜTÖRTÖK
20.45:
Franciaország–Ausztria, Saint-Denis
20.45: Horvátország–Dánia, Zágráb

6. FORDULÓ

VASÁRNAP
20.45:
Ausztria–Horvátország, Bécs
20.45: Dánia–Franciaország, Koppenhága

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik