Liga 1: megdőlt a CFR és a Sepsi szövetségéről szóló mítosz

Vágólapra másolva!
2021.05.11. 10:01
null
A szurkolók távollétében is szólt a székely himnusz Kolozsváron (Fotó: Manases Sándor)
Hétfő este megdőlt a kolozsvári CFR és a Sepsi OSK szövetségéről született mítosz, a szentgyörgyi csapat ugyanis a Liga 1-be jutása óta először legyőzte erdélyi riválisát, ráadásul idegenben.

A székely himnusz az üres kolozsvári stadionban sem maradhatott el a Sepsi OSK újabb történelmi sikere után. Ha már szurkolók több mint egy éve nem lehetnek a romániai futballmérkőzéseken, akkor a csapat vezetősége tisztelte meg ezzel a játékosokat a bajnokverés után. A CFR labdarúgói már rég az öltözőben voltak, amikor a leszálló estében a szentgyörgyiek még összeállva hallgatták a tucatnyi torokból felcsendülő éneket.

Volt is okuk az örömre, hiszen a CFR elleni 1–0-s siker után immár nincs olyan gárda a Liga 1-ben, amelyet ne vert volna meg az élvonalban negyedik szezonját töltő Sepsi.

A hatszoros bajnok ellen ugyan csak tizenkettedik próbálkozásra jött össze, ám teljesen megérdemelten: a frissebben, agresszívabban, koncentráltabban futballozó székelyföldiek idegenben is uralták a találkozót.

Joggal mondta a mérkőzés után a rájátszásban a teljes élmezőnyt végigverő Sepsi elnöke, Diószegi László, hogy ezzel immár a dobogóra is lett esélyük. A legutóbbi három meccsét elvesztő Universitatea Craiovával szemben ugyanis egyetlen pontra csökkent a Sepsi hátránya három fordulóval a bajnokság vége előtt.

A szentgyörgyiek a kolozsvári győzelmet egyben az együttest folyamatosan „a CFR szövetségesének” nevező bukaresti sajtóval szembeni sikernek is tekintik.

„Amíg én a csapatnál vagyok, a Sepsi sosem fog meccset vásárolni vagy eladni – mondta Leo Grozavu edző, aki szerint képtelen elvárás lenne alakulatával szemben, hogy mindig legyőzze a bajnokot. – Minden elismerésem a fiúké, futottak, hajtottak és volt csapatszellem. A bajnokot csak így lehet megverni. Ez volt az első szentgyörgyi siker a CFR ellen, az már nem is számít, hogy nekem már volt kettő a Botosani-nal.”

A kolozsváriak viszonylag higgadtan vették tudomásul a vereséget, amely akár az első helyükbe is kerülhetett volna. Ezt végül elkerülték, mert az FCSB sem tudta legyőzni az Academica Clinceni-t (2–2), így a CFR megőrzött egy pontot az előnyéből.

Edward Iordanescu edző szerint megdőlt a két klub szövetségéről szóló mítosz, a Sepsi teljesen megérdemelten nyert.

„Ellenfelünk mindent tiszteletet megérdemel. Sajnos mi nem fogtunk ki túl jó napot, akartunk, de nem tudtunk jól futballozni. Elvittük a labdát a tizenhatosig, ám pontot csak némi szerencsével szerezhettünk volna, és nem is érdemeltük volna meg” – mondta Iordanescu, hozzátéve, hogy a CFR zsinórban negyedik bajnoki címének megszerzése továbbra is kizárólag a klub kezében van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik