Liga 1: magyarázkodnia kell a Sepsinek a történelmi siker után – visszhangok

B. M./K. T. I.B. M./K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.04.26. 13:00
null
Diószegi László klubelnök magyarázkodni kényszerült (Fotó: Földi Imre, archív)
Két és fél évvel az eddigi egyetlen siker után vasárnap este másodszor, ráadásul idegenben verte meg a Sepsi OSK a román élvonal első számú sztárcsapatát, a listavezető FCSB-t. A székelyföldi együttes 2–1-es győzelme a játék képe alapján teljesen megérdemelt volt, a Sepsi kiváló erőnléttel, fegyelemmel és agresszív letámadásra épülő taktikával múlta felül a szinte kizárólag játékosai remek technikai képességeire építő FCSB-t.

A román sajtó elsősorban a bajnoki címért folyó párharc szempontjából tárgyalja a mérkőzést, kiemelve, hogy a roppant gyengén futballozó FCSB óriási esélyt szalasztott el előnye növelése, hiszen egy nappal előtte a második CFR is otthon kapott ki az Universitatea Craiovától. A sporttelevíziók kommentárjai pedig ezúttal is elismételték, hogy a Sepsi – amely négy nappal korábban otthon vesztett a kolozsváriakkal szemben – a CFR szövetségese, amelyet még sosem győzött le. Egyik legfőbb érvük, hogy az első gólt szerző Claudiu Petrila is a címvédétől került kölcsönbe háromszékiekhez.

Ezt a vádat cáfolta a mérkőzés után megszólaló valamennyi Sepsi-vezető, Leo Grozavu edzőtől Diószegi László elnökig. „Nagyon jól játszottunk, megérdemeltük a győzelmet. Ugyanezt akartuk a CFR ellen is. Egyik csapathoz sem állunk közelebb, mint a másikhoz, se CFR-hez, se a Dinamóhoz, se a Steauához, se a Brassóhoz” – mondta Diószegi a Telekom Sport televíziónak.

Cornel Sfaiter klubmenedzser pedig vissza is kérdezett a Look Sport riporterének, amikor a két erdélyi klub viszonyát feszgették, „Én is feltegyem a kérdést, hogy a Craiova miért képtelen tíz éve fontos mérkőzést nyerni a FCSB ellen?” – reagálta Sfaiter.

A mérkőzés egyik kulcsjelentének főszereplője, Florin Tanaseelismerte, hogy nem járt volna büntető csapata számára, amikor a 75. percben, 1–1-es állásnál már csak Niczuly Rolanddal állt szemben, és átesett a Sepsi kapusának lábán. Sebastian Coltescu játékvezető előbb tizenegyest ítélt, ám asszisztense jelzésére változtatott döntésén, és sárga lapot adott a bukaresti támadónak. A góllövőlistát vezető Tanase szerint viszont ez sem volt jogos. „Csak a labdára léptem, és elestem. Kértem én büntetőt? Reklamáltam? Nem” – nyilatkozta a Telekom Sportnak a FCSB játékosa.

Az eset miatt a mérkőzés után is tiltakozó Valentin Cretu útban az öltöző felé kapott piros lapot Coltescutól, Ionut Pantirut pedig már az első félidőben le kellett cserélni sérülés miatt, így a bukaresti csapat két újabb alapemberét vesztette el a csütörtöki, Craiova elleni rangadó előtt. Anton Petrea edző már arról beszélt a mérkőzés után, hogy a következő találkozókra a Liga 3-as tartalékcsapatból kell felhívnia játékosokat.

ROMÁN LIGA 1
RÁJÁTSZÁS, 3. FORDULÓ
FCSB–Sepsi OSK 1–2 (0–1)
Gyurgyevó,
Marin Anastasovici Stadion, zárt kapuk mögött. V: Coltescu
FCSB:
Vlad – Cretu, Harut (Cristea, a szünetben), Miron, Pantiru (Radunovics, 33.) – Ovidiu Popescu (Perianu, 70.), Sut, Oaida (Vina, a szünetben) – Morutan, Tanase, Octavian Popescu. Vezetőedző: Anton Petrea
SEPSI: Niczuly – R. Dimitrov, Buhenna, Mitrea, Stefan – Paun, Vasvari (Kovács Lóránd, 87.), Ninaj (Eder, 69.) – Golofca (Aganovic, 82.), Safranko, Petrila (Nouvier, 69.). Vezetőedző: Leo Grozavu
Gólszerző: Octavian Popoescu (68.), ill. Petrila (28.), Mitrea (81.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik