Sepsi: vereség Bukarestben, de jöhet a rájátszás!

Vágólapra másolva!
2023.03.12. 19:55
null
Nem ment a Sepsinek (Fotó: Tókos Csaba, archív)
A román labdarúgó Liga 1 30. fordulójában az FCSB 1–0-ra megverte odahaza a Sepsi OSK-t.

ROMÁN LIGA 1
30. FORDULÓ
FCSB–Sepsi OSK 1–0 (1–0)
Bukarest,
National Arena, 10 614 néző. V: Fesnic
FCSB: Tarnovanu – Sorescu, Dawa, Cristea, Radunovics – Edjouma (Ovidiu Popescu, 69.), Sut, Olaru (Tamm, 85.) – F. Coman (Miculescu, 80.), Compagno, Octavian Popescu.
Sepsi OSK: Niczuly – Balasa, Ciobotariu (Ninaj, a szünetben), Tamás M. (Dimitrov, a szünetben), Dumitrescu – Matei, Aganovic, Paun (Papa, 82.), Gheorghe (Francisco Júnior, a szünetben) – Safranko, M. Rondón (Tudorie, 62.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Octavian Popescu (21.)

Az FCU Craiova elleni csütörtöki újrajátszáson dől el, hogy a román Superliga rájátszásának felső- vagy alsóházában szerepel-e a Sepsi OSK, miután az alapszakasz utolsó fordulójában egyik csapat sem tudott nyerni.

Az FCSB ellen az első pillanattól kezdve látszott, hogy a Sepsi kapkodó, ideges játékosai nagyon nincsenek ott fejben a bukaresti találkozón. Az FCSB tessék-lássék letámadással is rendre hibákra, eladott labdákra kényszerítette a vendégjátékosokat, és támadói szinte percenként kerültek helyzetbe Niczuly Roland kapuja előtt.

A szentgyörgyi kapus Andrea Compagno közeli lövésénél még óriási bravúrral mentett a jobb kapufa mellett, de amikor Tamás Márk odaajándékozta a labdát Florinel Comannak, már ő sem tehetett semmit, Octavian Popescu az üres kapuba lőtt végül.

A Sepsi a gól után sem tudta megtartani a labdát, a vaktában előrevágott indítások sem jutottak el a csatárokig. Negyven percet kellett várni a vendégek első lövésére, de a tizenhatos vonaláról próbálkozó Ion Gheorghe nem tudta meglepni Stefan Tarnovanut, a hazaiak kapusát.

Az FCSB szünet után már inkább az eredmény konzerválására törekedett, ám a Sepsi sem tudott élni az ajándékba kapott kezdeményezéssel. Cristiano Bergodi, a szentgyörgyiek edzője a védelem rendbe tételére lőtte el a cseréi javát, a támadójáték csak az utolsó félórában, Alexandru Tudorie beállása után hozott veszélyesebb lövéseket is. A vége felé pedig alig volt játék a pályán, szinte mindig elterült egy bukaresti játékos, ellehetetlenítve a folyamatos futballt.

A Sepsi szerencséjére azonban a Craiova szintén kikapott Nagyszebenben, így a playoffba jutás a magyarellenes rigmusok miatt félbeszakadt, most megismétlendő mérkőzésen dől majd el, amelynek győztese szerzi meg a hatodik helyet.

A Sepsi gondja, hogy a döntetlen az egypontos előnyben levő ellenfélnek kedvez..

PERCRŐL PERCRE


90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Itt teljesen eseménytelen a hajrá. Majd dönt a rájátszás.

Hermannstadt–Craiova 1–0, odaát ez a vége!

Öt perc a ráadás.

87. perc Miculescu a 16-os jobb sarka elől a jobb felső mellé lő. Jobbal.

87. perc Campagno torkon tenyereli Balasát, ápolás.

12-szer lőttek kapura a hazaiak, 4-szer a kapu felületére, 5/2 ez az arány a másik oldalon.

85. perc Tamm be, Olaru lesérült az imént. Nem lesz több hazai csere ma.

84. perc Sorescu szabadrúgását hétről a kapushoz fejeli Campagno.

83. perc Az Olarut felrúgó Branislav Ninaj kap sárga lapot, Aganovic összecsap Miculescuval, akit ápolni kell az oldalvonal mellett.

82. perc Enrico Papa be, Paun le. Az utolsó szentgyörgyi csere ma.

80. perc David Miculescu be, Coman le.

75. perc Nyom, nyom a Sepsi, de se helyzet, de középtávoli lövés.

A hivatalos nézőszám: 10 614.

69. perc Edjouma elfáradt, Ovidiu Popescu váltja.

Hermannstadt–Craiova 1–0!



68. perc
Paun lőne a bal alsóba a 16-os elől, kissé jobbról, jobbal, vetődve véd Tarnovanu. Az övé a szöglet után Matei hétméteres fejese is.

67. perc Coman távoli szabadrúgása távolról sem jó. Nem is ő, Popescu próbálkozott.

65. perc Aganovic folytatja, meglepő módon.

63. perc
Aganovic lesérült, a bal combja fáj, a kispadhoz sétál.

62. perc Alexandru Tudorie be, Rondónnak nem ment ma. Ékcsere.

56. perc Matei jobb oldali beadását Safranko tízről a bal felső fölé fejeli!

55. perc Coman 12 méteres lövése Niczulyé.

50. perc Popescu bal oldali beadását a kapushoz fejeli hétről Edjouma, kontra, Rondónt szereli a jobb szélen a becsúszó Dawa.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc
Ciobotariu helyett Branislav Ninaj, Tamás helyett Radoszlav Dimitrov, Gheorghe helyett Francisco Júnior.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból
Florinel Coman 5
Florin Tanase 5
Harlem Gnohéré 4
Raul Rusescu 2
Claudiu Petrila 2

Compagno: 25 meccs az idényben, 16 góllal. És egy friss meghívóval az olasz válogatott keretbe.

A román Gazeta Sporturilor értesülései szerint a francia-marokkói középpályás, Malcom Edjouma mellett a Superligában harmadik helyen álló FCSB német erőnléti edzője, Thomas Neubert is a Ferencvárosi TC-hez kerülhet nyáron.

Hermannstadt–FCU Craiova 0–0 a félidőben.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

43. perc
Paunnak passzol a kapu elé jobbról Matei, bevetődve szereli őt a harcias Dawa.

42. perc Egy szöglet után Aganovic vetődik bele önfeláldozóan Popescu kissé balról jövő, 14 méteres lapos lövésébe.

40. perc Nagyon nyom az FCSB, Olaru passzával Coman helyzetben, de les. Florian Coman ötszörös román válogatott, a Hagi-művel neveltje. Hat éve a Viitorulnak 3 millió eurót fizettek érte!

Hét győzelem, öt döntetlen és két vereség a piros-kékek mutatója hazai pályán ebben az idényben, de a Sepsi 14 idegenbeli meccséből csak 4-et bukott el, ugyanennyi iksz mellett.

37. perc Edjouma lő a 16-os elől a bal alsó mellé. Niczuly biztosított, vetődnie sem kellett hozzá.

35. perc Ion Gheorghe kap sárga lapot utólag Olaru felrúgásáért. Jogos. Utána Popescu passzát Compagno ballal a bal alsó mellé rúgta hét méterről, középről... és lesről.

30. perc Matei ellöki Popescut a 16-os előtt, hosszas vita, Coman szabadrúgása végül kapuscsemege.

27. perc Rondón jön hátra, hogy becsúszva szerelje a 16-os előtt a kapura törő Compagnót.

23. perc A Popescu indította Olaru balról ballal középre nyesi a labdát, Compagno ötről nem sokkal fejeli a labdát a jobb felső mellé. Viharban a Sepsi... nagyon él a 9-szeres válogatott középpályás, Olaru.

21. PERC VEZET AZ FCSB! OCTAVIAN POPESCU jobbal a jobb alsóba lő egy méterről, kissé balról, miután Niczuly passzát Tamás elveszítette a 16-os bal sarkánál. Coman szerelt, középre adott, a csapatkapitány Olaru önzetlen volt az ötös előtt, jobbal balra passzolt a szélsőnek. 1–0!

18. perc Edjouma egy remek csel után ballal 18-ról a léc fölé lő. Jócskán.

Ezen a hétvégén a Superliga alapszakaszának utolsó fordulóját rendezik, majd csütörtökön következik a január 29-i mérkőzés megismétlése. Az FCU jelenleg egy ponttal a Sepsi előtt áll, azaz nagyszebeni sikerével és a szentgyörgyiek FCSB elleni vereségével már tétje sem lenne a megismételt meccsnek… A két találkozót egy időben rendezik vasárnap este.

10. perc Paun belevetődik Popescu 19 méteres lövésébe.

7. perc Coman indítja Popescut, szerel a 16-oson az utolsó védő, Balasa.

6. perc Helyzet,
Compagno ballal kapura kotorja Edjouma balról jövő okos beadását, de véd a jobb sarok előtt Niczuly!

5. perc Olaru passzol jobbra Sorescuhoz, de rossz a beadás, majd 21-ről jobbal a kapushoz lő Coman.

3. perc Popescu jobbal a sorfalba rúgja a szabadrúgást, egészen pontosan Rondón mentett fejjel.

2. perc Denis Ciobotariu kap sárga lapot, ellökte a 16-os bal sarka előtt a kapura törő Popescut.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta pirosban, a Sepsi tiszta fehérben.

Az FCSB-nek jelenleg nincsen vezetőedzője, miután az posztot csak papíron betöltő Leonard Strizu a múlt héten lemondott. Gigi Becali, a klub tulajdonosa a télen Mihai Pintiliit bízta meg a csapat felkészítésével, akinek semmilyen szintű szakmai végzettsége nincs, a kispadon rendre a klub delegátusaként foglalt helyet. Pintiliit két hete a román szövetség négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta, mivel az előírásokat megszegve állva irányította a csapatot.

Az FCSB-nek nincs edzője hivatalosan a meccslapon.

Cristano Bergodi, a Sepsi edzője azonban bízik benne, hogy a címvédő CFR után egy másik topcsapattól is sikerül majd pontokat szerezni.

„A bajnoki címért harcoló, de mostanában botladozó csapat ellen játszunk, amelynek nagyszerű támadói vannak. A CFR elleni döntetlen, ha nem is hozott sok pontot, a morálunknak mindenképpen jót tett” – nyilatkozta az olasz tréner.

Az FCU jelenleg egy ponttal a Sepsi előtt áll, azaz egy vasárnap esti nagyszebeni sikerrel és a szentgyörgyiek FCSB elleni vereségével az újrajátszásnak már nem lenne tétje.

A Sepsi ugyan a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult az ügyben, az időhiány miatt muszáj a pályán kiharcolnia a felsőházi rájátszásba jutást.

Az FCSB–Sepsi mérkőzést a Superliga alapszakaszának utolsó fordulójában vívják vasárnap este 20 órától, ám miután a Román Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága újrajátszást rendelt el a vendégszurkolók magyarellenes rigmusai miatt félbeszakadt Sepsi–FCU Craiova mérkőzés esetében, a szentgyörgyieknek csütörtökön lesz még egy plusz összecsapásuk a rájátszás előtt.

Rövid időn belül ez már a második eset, hogy a Sepsi ellenfeleinek szurkolói már a mérkőzés előtt ellenséges gesztusokhoz folyamodnak. Február 28-án Konstancán a Farul szurkolói az éjszaka közepén tűzijátékot rendeztek a Sepsi szállodája mellett.

Ellenséges fogadtatásban volt része a Sepsi OSK-nak Bukarestben egy nappal az FCSB elleni mérkőzés előtt: ismeretlen tettesek tojással mázolták össze a székelyföldi klub autóbuszát a csapat szálláshelyén.

Újra kell játszani a január 29-én a vendégszurkolók magyarellenes rigmusai miatt félbeszakított Sepsi OSK–FCU Craiova élvonalbeli mérkőzést – döntötte el a Román Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága. Első fokon a fegyelmi bizottság még 3–0-s gólkülönbséggel a szentgyörgyi csapat javára ítélte a találkozó pontjait, és a Sepsit 25 ezer, a Craiovát 22500 lejes pénzbüntetéssel is sújtotta.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FCSB–SEPSI MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik