Sepsi: döntöttek – újrajátsszák a magyarellenes rigmusok miatt félbeszakadt meccset

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.09. 16:51
null
Újrajátsszák a január végén, magyarellenes rigmusok miatt félbeszakadt Sepsi-meccset (Fotó: Tókos Csaba)
Újra kell játszani a január 29-én a vendégszurkolók magyarellenes rigmusai miatt félbeszakított Sepsi OSK–FCU Craiova élvonalbeli mérkőzést – döntötte el a Román Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága. Első fokon a fegyelmi bizottság még 3–0-s gólkülönbséggel a szentgyörgyi csapat javára ítélte a találkozó pontjait, és a Sepsit 25 ezer, a Craiovát 22 500 lejes pénzbüntetéssel is sújtotta. 

A másodfokú ítélet szerint viszont mindkét klubnak 22500 lejt (mintegy 1.7 millió forintot) kell fizetnie, viszont továbbra is érvényben maradt a FCU szurkolóit hat idegenbeli találkozóról kitiltó rész, így az újrajátszás vendégdrukkerek nélkül zajlik majd.

Bár a mérkőzést a 26. percben, 0–0-s állásnál állította le Andrei Chivulete játékvezető, a fellebbviteli bizottság döntése értelmében teljes egészében újra kell játszani. Erre várhatóan március 16-án, csütörtökön kerül sor, mivel a következő hétvégén már elkezdődik a Superliga rájátszása. A két csapat pedig éppen a felsőház utolsó helyéért van közvetlen versenyben, és a friss döntés felcseréli helyüket a táblázaton: a FCU 40 ponttal a hatodik helyre lép előre, a 39 pontos Sepsi elé. A megismételt egymás elleni találkozó előtt vasárnap a szentgyörgyiek Bukarestben játszanak a FCSB ellen, a FCU pedig Nagyszebenben, a Hermannstadt vendégeként.

Hadnagy Attila, a Sepsi klubigazgatója az ítélet után azonnal jelezte, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság elé viszi az ügyet.

„Nem tudom elhinni. Nem az újrajátszás a gond, sem a pontok. Hanem az, hogy hiába van a szabályzat, a dzsungel törvénye érvényesül.
Mititelu törvénye
(Adrian Mititelu, a FCU tulajdonosa – a szerző megj.), mert ő két hete már megmondta, hogy újra fogjuk játszani a meccset. Utálom az egész történetet” – nyilatkozta a Gazeta Sporturilor sportlapnak Hadnagy.

Az elmúlt hetekben harsányan az újrajátszást követelő Craiovánál visszafogottan fogadták a számukra kedvező döntést.

„Ez nem egy győzelem, ez maga a normalitás. Megmondtam én is, a tulajdonosunk is, a közvélemény is. De egyelőre csak a szebeni mérkőzésre gondolunk”
– nyilatkozta Marcel Puscas, a craiovai klub elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik