Két balhátvéd 28 millióért, Falcao Sólyomból Bumeráng lett

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.07.22. 08:21
null
Falcao megtalálta a góllövő cipőjét? (Fotó: az AS Monaco Twitter-oldala)
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne verejték, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, önt is várja a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol, az olasz és a német után a francia topligával folytatjuk transzferológiai körsétánkat.

 

Néhány évvel ezelőtt nagy dérrel és dúrral, orosz pénzekkel igazi nagycsapatot akart építeni az AS MONACO a város kellemes gazdasági, földrajzi és mindenekelőtt adózásbeli viszonyait kihasználva, de nem jött be az orosz milliárdos, Dmitrij Ribolovjev terve, akinek csak a válása ötmilliárd euróba került (így mulat egy orosz oligarcha, avagy Cherchez la femme!).

De legalább szépen indult a Monyakó-akció: Ribolovjev Falcaót, James Rodríguezt, Joao Moutinhót, Geoffrey Kondogbiát, Lacina Traorét és Jérémy Toulalant megvéve, összességében csaknem 300 millió eurót költve dobott egy nagyot. De nem tarolt, ráadásul elveszítette eposzi harcát a többi klubbal és a ligával, valamint Monaco adóparadicsomi jellegét. Ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni: amíg a városállamban minimális az adóteher, amíg Párizsban Zlatan Ibrahimovic éves 14 milliós nettó bére bruttóban 55 millió volt, addig a falcaói bruttó 14 az majdnem nettó 12.6!

Falcao újra mosolyog (Fotó: az AS Monaco Twitter-oldala)
Falcao újra mosolyog (Fotó: az AS Monaco Twitter-oldala)

Ha már Falcao: a kolumbiai volt a csúcsdísz Ribolovljevnek, az Urál hamuzsírkirályának a transzferfáján, csakhogy amíg a legnagyobb ászok mind távoztak – Moutinho kivételével –, a „Gólsólyomra” nem akadt vevő. Előbb a Manchester United, aztán a Chelsea vette kölcsön, de csak nem akarta visszanyerni súlyos sérülése előtti formáját a támadó, akit egyébként jó áron, 43 millió euróért vett 2013 nyarán a hercegségbeli klub, és eddigi kölcsönszerepléseiből összesen 14.6 millió euró folyt be (azaz jó egyéves bére).

A jelek szerint ezt a franciák folyósítják neki ebben az idényben is, Falcao ugyanis megpróbálja Monacóban összeszedni magát (komoly érdeklődő nincs is iránta, per pillanat talán Kínában tudnák megvenni a 30 éves kolumbiait), és Bajnokok Ligája-csoportkörbe segíteni övéit.

AZ IGAZI FALCAO

A kolumbiai Falcao, azaz Sólyom a „nagy” Falcaóról kapta nevét. De ki is volt a jeles előd, a brazil Falcao? A kivételes képességű középpályás 1976 és 1986 között szolgálta a nemzeti csapatot, és egykor volt klubjai közül az Internacional és az AS Roma is történelme legjobbjai között tartja őt számon (bár visszavonulása előtt még eltöltött némi időt a Sao Paulónál is). Az olasz fővárosban olyan nagy becsben tartották őt a taljánok, hogy elnevezték „Róma nyolcadik királyának” (a mitológia szerint ugyebár az Örök városnak hét királya volt a történelmi idők kezdetén). Paulo Roberto Falcao, azaz „Sólyom” különböző okok miatt mindössze 34-szeres válogatott, de hét gólt szerzett ezeken a találkozókon, és két világbajnokságon is részt vett. Pechjére hiába szerepelt a futballhistória talán legjobb középpályássorában, oldalán Sócratesszel, Zicóval és Toninho Cerezóval, a vb-siker elkerülte őket. Az Espana ’82 ezüstlabdása (28 évesen érdemelte ezt ki) visszavonulása után hazája szövetségi kapitánya lett, de nem sok sikert ért el, később vezette a japán tizenegyet is.

A fiatalabbak kedvéért: az „öreg” Falcao ilyen gólokat szerzett


Jóval kelendőbb nála a brazil Fabinho, akinek a két manchesteri gigász felveri az árát 30 millió euróig, a szűrő Tiemoué Bakayoko neve szóba került a Unitednél, a Southamptonnál és a Stoke Citynél; a balszélső Edgar Sallit pedig vinné a Nürnberg, de úgy tűnik, komolyabb áldozatok nélkül megússza a Monaco a nyarat.

Igaz, távozott a védekező szakember Jessy Pi, és még egy kis pénzt is kaptak érte, a cserekapus Paul Nardit kölcsönvette a Rennes (Stade Rennais FC), az egykori csodagyereket, az Anzsi által 18, a Monaco által 10 millió euróért vett 203 centiméteres éket, Lacina Traorét pedig a CSZKA Moszkva (őt vételi opcióval). A kongói szűrő, Delvin N’Dinga is Oroszországban folytatja, őt a Lokomotiv Moszkva vitte el egy kölcsönidény után.

Jobban hiányzik majd a nemsokára 33. életévébe lépő (bár már nyolc éve is 40-nek nézett ki korán őszülő haja matt), roppant tapasztalt középső középpályás, Jérémy Toulalan, aki két évre aláírt Bordeaux-ban, őt a tervek szerint a Wolfsburg által az Atlético Madridtól a napokban kabátgombokért megszerzett Josuha Guilavogui pótolhatja. A kölcsönjátékosok közül Hélder Costa, Mario Pasalic, Wallace és Fábio Coentrao sem marad.

TÍZ ÉVE TÖRTÉNT…

…hogy elhagyta a Ligue 1-et az uruguayiak örök csatárígérete, Javier Chevantón, akit két évvel azelőtt 10 millió euróért vettek a hercegségbeliek a Leccétől. Az olaszok öt évvel azelőtt nem sokkal kevesebbért vették meg, a franciák 8.9 millióért adták tovább a Sevillának. Ahol leáldozott Cheva csillaga, következtek a kisebb csapatok, kétszer újra a Lecce is. Három évvel ezelőtt nagy lehetőséget nyújtott neki a Queens Park, de egy negyed év után kitelt hősünk ideje (kissé öreg is volt talán az angol másodosztály darálójához), és már a hazai Liverpoolban vezetett le. Egy ideig nem volt klubja 2014 után – kikosarazta a Honvédot is –, majd belátta: nem is lesz neki több, legalábbis játékosként. A Célestében 24/8-as mérleggel zárt.


NAGYON ODA KELL FIGYELNI A MONACO IGAZOLÁSAIRA,
tavaly adták el a korábban megszerzett játékosok közül Anthony Martialt 50, Geoffrey Kondogbiát 31, Layvin Kurzawát 25, Ajmen Abdennurt 21.8, Yannick Carrascót 17.3 millió euróért – a legújabb nagy fogás a balhátvéd Djibril Sidibé, aki megdöbbentette a futballvilágot azzal a tettével, hogy nem az Arsenalhoz írt alá, hanem a Monacóhoz.

Djibril Sidibé az Eb előtt „csak” a francia tartalékokig jutott (Fotó: AFP)
Djibril Sidibé az Eb előtt „csak” a francia tartalékokig jutott (Fotó: AFP)

Mindkét kérő elfogadta ugyanis a Lille által megszabott 15 milliós árat, a játékos azonban maradni akart a Ligue 1-ben (a transzfer kapcsán az igen tehetséges karmester, Rony Lopes még egy teljes idény erejéig kölcsönben a Lille-ben marad, másfél millió eurónyi értékben a védő árán felül). Sidibé helyettese is megérkezett Benjamin Mendy személyében, érte 13 milliót kért és kapott a Marseille. Kissé árnyalja a képet, hogy a francia-mali Sidibé a védelem jobb szélén is bevethető alkalomadtán, a francia-szenegáli Mendy pedig a középpálya bal szélén is.

A télen 11 millió euróért megvett brazil válogatott kerettag középső védő, Jemerson párja a jövőben a lengyel Kamil Glik lesz, akit az Európa-bajnokságon mutatott teljesítménye alapján olcsón, 11 millió euróért engedett el a Torino. Ahogyan a nyáron futballozott Glik, lenne helye egykori klubjában, a Real Madridban is…

Érdekes a labdaszerző középpályás Jusszef Ait Bennasszer esete is, akit hárommillióért vettek a Nancytól, de rögtön kölcsön is adták ugyanoda egy idényre, az új cserekapus pedig nem más lesz, mint a lassan a negyedik X-be lépő Morgan De Sanctis, aki az AS Romát hagyta oda.

Emeljük ki a kölcsönből visszatértek közül a középcsatár Valere Germain-t, akit Franciaországból több helyről is csábítanak, plusz a Sevilla, mert a Nice-ben az elmúlt idényben 20 kanadai pontot szerzett; fiatalabb kollégáját, az U21-es válogatott Corentin Jeant, illetve a brazil karmestert, Gabriel Boschiliát, aki meg a brazil U20-asokat erősíti.

HÚSZ ÉVE TÖRTÉNT…

…hogy aláírt az Olympique Marseille-hez a bolgárok Máris szomszédja, a kőkemény, de technikás középpályás, az 1967-es születésű Jordan Lecskov. A BL-győzelemtől a másodosztályba süllyedő OM nagy megújulásának nyara volt az, Reynald Pedros, Victor Agali, Éric Roy, Chris Makin, Xavier Gravelaine, Mehdi Ben Szliman, Ivan Franceschini és Andreas Köpke érkezett Lecskovval együtt, miközben visszavonult a Manuel Amoros, Bernard Casoni, Marcel Dib trió. A bolgár Gérard Gili mester csapatában nem vallott szégyent, de John Toshack a Besiktashoz csábította (itt is volt egy honfi- és játékostársa: Zlatko Jankov). A török csapattal viszont kínos anyagi vitába keveredett, ezért nem szerepelt a nyári világbajnokságon (pedig stabil csapattag volt a selejtezők alatt), sőt mérgében visszavonult a labdarúgástól. Harmincéves volt ekkor… Hogy hogyan lett belőle ismét futballista, majd polgármester és elítélt, megtudhatja EBBŐL A CIKKBŐL!


A kiszemeltek közül a portugál szépfiúval, az éppen egyesület nélküli, a nyáron a Dinamo Kijevvel szakító Miguel Velosóval és klubjával nem vezettek eredményre a tárgyalások, a Barcelona Alex Songja túl sokat kér (3.5 millió euró per év), a legfrissebb név a középpályát illetően a spanyol Dani Parejo – akit szakértők szerint inkább ad el a Valencia a Monacónak, semmint egyik vetélytársának, a Sevillának. Kell is az erősítés, mint említettük, Bakayoko a Paul Pogba melletti egyik nagy kiszemelt a Unitednél, José Mourinho vele váltaná angol lapok szerint Morgan Schneiderlint.

Korábban szó volt a milanos szélső, Jérémy Ménez elcsábításáról (neki jövőre jár le a szerződése), ez nem elvetendő ötlet, bár Stephan El Shaarawyval nagyon befürdött nemrég az ASM, amely éppen a Milannal és az Interrel harcol meg a Csernomorec ukrán-örmény szélsőjének, Arkadij Tumanjannak a kegyeiért – az első ajánlatot az Inter tette, egymilliós eurós összeggel.

Kevés az esély viszont a wolfsburgi kapus, Diego Benaglio elcsábítására, bár okozott már ennél jóval nagyobb meglepetéseket a Monaco.

SCO ANGERS
Érkezett: Famara Diédhiou (Clermont Foot, 1.600.000 euró), Karl Toko Ekambi (Sochaux, 1.000.000), Baptiste Santamaría (Tours, 500.000), Pablo Martinez (Chateauroux, ingyen), Flavien Tait (Chateauroux, i.), Mateo Pavlovic (Werder Bremen, i.), Dickson Nwakaeme (egyesület nélküli)
Távozott: Arnold Bouka Moutou (Dijon, 400.000), Antar Jahia (Orléans, i.)
Kölcsönből vissza: Goran Karanovic (Sochaux), Gael Angoula (Nimes, i.), Szaid Benrahma (Nice), Mohamed Yattara (Standard Liege)

SC BASTIA
Érkezett: Jerson Cabral (Twente, i.)
Távozott: Floyd Ayité (Fulham, 2.000.000), Jesper Hansen (Lyngby, i.), Christopher Maboulou (PASZ Jannina, i.), Julian Palmieri (Lille, i.), Francois Modesto (visszavonult), Brandao (szerződése lejárt), Famoussa Koné (Göztepe)
Kölcsönből vissza: Seko Fofana (Manchester City U21)

FC GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Paul Bernardoni (Troyes, 2.500.000), Jérémy Toulalan (Monaco, i.)
Kölcsönből vissza: Gaetan Laborde (Clermont Foot), Junesz Kabuni (Red Star)
Távozott: Clément Chantome (Rennes, i.), Cheick Diabaté (Osmanlispor, i.), Jussie (szl.)
Kölcsönbe: Cédric Yambéré (Anzsi)
Kölcsönből vissza: Mathieu Debuchy (Arsenal), Paul Bernardoni (Troyes)

SM CAEN
Érkezett: Ismael Diomandé (St.-Étienne, 750.000), Mouhamadou Dabo (Troyes, i.), Steed Malbranque (Lyon, i.), Romain Genevois (Nice)
Kölcsönből vissza: Pape Sané (Bourg-en-Bresse)
Távozott: Dennis Appiah (Anderlecht, 3.000.000), Saidi Ntibazonkiza (szl.)
Kölcsönből vissza: Ronny Rodelin (Lille)

FCO DIJON
Érkezett: Arnold Bouka Moutou (Angers, 400.000), Florent Balmont (Lille, i.), Junisz Abdelhamid (Valenciennes, i.), Benjamin Leroy (Évian), Fuad Safik (Laval)
Kölcsönbe: Marvin Martin (Lille)
Távozott: Abdoulaye Bamba (szl.)
Kölcsönből vissza: Wesley Said (Rennes), Granddi N’Goyi (Palermo), Christopher Jullien (Freiburg)

EA GUINGAMP
Érkezett: Alexandre Mendy (Nice, i.), Romain Salin (Marítimo, i.), Lucas Deaux (Gent), Karl-Johan Johnsson (Randers), Sloan Privat (Gent), Étienne Didot (Toulouse), Jordan Ikoko (PSG B)
Kölcsönből vissza: Ronnie Schwartz (Bröndby), Ronnie Schwartz (Esbjerg), Rasid Aliui (Laval)
Távozott: Jonas Lössl (Mainz, 2.500.000), Lionel Mathis (Auxerre, i.), Mamadou Samassa (Troyes, i.), Laurent Dos Santos (Strasbourg)
Kölcsönből vissza: Mevlüt Erdinc (Hannover), Sloan Privat (Gent)

LOSC LILLE
Érkezett: Éder (Swansea, 4.500.000), Julian Palmieri (Bastia, i.), Stoppila Sunzu (Sanghaj Senhua)
Kölcsönből vissza: Ronny Rodelin (Caen), Sehrou Guirassy (Auxerre), John Jairo Ruiz (Dnipropetrovszk), Ryan Mendes (Nottingham Forest), Michael Frey (Luzern), Julian Jeanvier (Red Star)
Távozott: Djibril Sidibé (Monaco, 15.000.000), Michael Frey (Young Boys, 500.000), John Jairo Ruiz (Czvena zvezda, i.), Julian Jeanvier (Reims, i.), Florent Balmont (Dijon, i.), Sehrou Guirassy (1.FC Köln), Sehrou Guirassy (1.FC Köln, 3.800.000)
Kölcsönbe: Baptiste Guillaume (Strasbourg), Marvin Martin (Dijon)

FC LORIENT
Érkezett: Cafú (Guimaraes, 2.000.000), Lindsay Rose (Lyon,1.500.000), Faiz Selemanie (Niort, 900.000), Paul Delecroix (Niort, i.), Sylvain Marveaux (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza: Valentin Lavigne (Laval)
Távozott:
Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund, 12.000.000), Rémi Mulumba (GFC Ajaccio, i.), Lamine Gassama (szl.), Yann Jouffre (Metz, i.), Florent Chaigneau (szl.), Alain Traoré (szl.)
Kölcsönbe: Valentin Lavigne (Brest 29)
Kölcsönből vissza: Yrondu Musavu-King (Granada)

FC METZ
Érkezett: Franck Signorino (Reims, i.), Yann Jouffre (Lorient, i.), Opa Nguette (Valenciennes, i.), Florent Mollet (Créteil), Simon Falette (Brest), Renaud Cohade (St.-Étienne)
k. Mevlüt Erdinc (Hannover)
Kölcsönből vissza: Anthony Mfa Mezui (Seraing), Juan Falcón (al-Fateh)
Távozott: Ferjani Szasszi (Eszpéransz, 775.000), André Santos (Arouca, i.), Romain Métanire (Kortrijk, i.), José Luis Palomino (Ludogorec, i.), Nuno Reis (Panathinaikosz, i.), Szergej Krivec (Wisla Plock, i.), Juan Falcón (Independiente Santa Fé), Anthony Mfa Mezui (szl.)
Kölcsönből vissza: Daniel Candeias (Benfica), Christian Bekamenga (Troyes), Tiago Gomes (Braga)

AC MONACO
Érkezett: Djibril Sidibé (Lille, 15.000.000), Benjamin Mendy (Marseille, 13.000.000), Kamil Glik (Torino, 11.000.000), Jusszef Ait Bennasszer (Nancy, 3.000.000), Morgan De Sanctis (Roma, i.)
Kölcsönből vissza: Allan Saint-Maximin (Hannover), Gabriel Boschilia (Standard Liege), Abdou Diallo (Waregem), Valere Germain (Nice), Marcel Tisserand (Toulouse), Falcao (Chelsea), Edgar Salli (St. Gallen), Jessy Pi (Troyes), Corentin Jean (Troyes), Jérémy Toulalan (Bordeaux, i.), Delvin N’Dinga (Lokomotiv Moszkva)
Távozott: Jessy Pi (Toulouse, 700.000)
Kölcsönbe: Paul Nardi (Rennes), Lacina Traoré (CSZKA Moszva), Jusszef Ait Bennasszer (Nice)
Kölcsönből vissza: Hélder Costa (Benfica), Mario Pasalic (Chelsea), Wallace (Braga), Fábio Coentrao (Real Madrid)

HSC MONTPELLIER
Érkezett:
Kölcsönbe: Anthony Vanden Borre (Anderlecht)
Kölcsönből vissza: Steve Mounié (Nimes)
Távozott: Bryan Dabo (St.-Étienne, 4.000.000), Jonas Martin (Betis, 3.000.000), Dzsamel Szaihi (szl.), Jean Deza (Levszki Szófia, i.), Sébastien Wüthrich (Aarau, i.), Djamel Bakar (Charleroi)
Kölcsönből vissza: Mustapha Yatabaré (Trabzonspor), Rami Benszebaini (Paradu)

AS NANCY-LORRAINE
Érkezett: Anthony Koura (Nimes, i.), Vincent Marchetti (AC Ajaccio), Szergej Csernik (BATE Boriszov), Christophe Mandanne (Fudzsairah)
Kölcsönbe: Jusszef Ait Bennasszer (Monaco)
Távozott: Jusszef Ait Bennasszer (Monaco, 3.000.000), Arnaud Lusamba (Nice, 2.50.000)
Kölcsönből vissza: Brice Samba (Marseille), Jonathan Iglesias (Tanque Sisley)
Kölcsönbe: Alexis Busin (Clermont)

FC NANTES
Érkezett: Diego Carlos (Estoril, 2.000.000), Lucas Lima (Arouca, 1.000.000), Nicolaj Thomsen (Aalborg, 600.000), Alexander Kacaniklic (Fulham, i.)
Kölcsönből vissza: Fernando Aristeguieta (Red Star)
Távozott: Birama Touré (Standard Liege, 550.000), Johan Audel (szl.), Rémi Gomis (szl.)
Kölcsönből vissza: Youssouf Sabaly (PSG), Ermir Lenjani (Rennes), Adryan (Flamengo)

OGC NICE
Érkezett: Dalbert (Vitória Guimaraes, 2.000.000), Paul Baysse (St.-Étienne, 500.000), Walter Benítez (Quilmes, i.), Arnaud Lusamba (Nancy, 2.50.000)
Kölcsönből vissza: Julien Vercauteren (Westerlo), Albert Rafetraniaina (Red Star), Valentin Eysseric (St.-Étienne), Szaid Benrahma (Angers)
Kölcsönbe: Anasztasziosz Donisz (Juventus)
Távozott: Nampalys Mendy (Leicester, 15.000.000), Niklas Hult (Panathinaikosz, 300.000), Hatem Ben Arfa (PSG, i.), Alexandre Mendy (Guingamp, i.), Romain Genevois (Caen), Jérémy Pied (szl.), Mahamane Traoré (szl.), Stéphan Raheriharimanana (szl.)
Kölcsönből vissza: Wallyson Mallmann (Sporting CP), Paul Baysse (St.-Étienne), Valere Germain (Monaco)

OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Emanuel Mammana (River Plate, 7.500.000), Nicolas N’Koulou (Marseille, i.), Maciej Rybus (Groznij, i.)
Távozott: Samuel Umtiti (Barcelona, 25.000.000), Lindsay Rose (Lorient, 1.500.000), Bakary Koné (Málaga, 800.000), Steed Malbranque (Caen, i.), Arnold Mvuemba (egyesület nélküli), Henri Bedimo (Marseille, i.)

OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Rémy Cabella (Newcastle United, 8.000.000), Tomas Hubocan (Dinamo Moszkva, 1.200.000), Szaif-Eddin Haui (Tours, 1.000.000), Szakai Hiroki (Hannover, i.), Henri Bedimo (Lyon, i.)
Kölcsönből vissza: Brice Samba (Nancy), Dória (Granada), Baptiste Aloé (Valenciennes)
Távozott: Michy Batshuayi (Chelsea, 39.000.000), Benjamin Mendy (Monaco, 13.000.000), Mario Lemina (Juventus, 9.500.000), Brice Dja Djedjé (Watford, 3.600.000), Abdelaziz Barrada (al-Naszr Dubaj, 2.000.000), Steve Mandanda (Crystal Palace, i.), Alaixys Romao (szl.), Nicolas N’Koulou (Lyon, i.), Szaber Halifa (Klub Africain, i.)
Kölcsönbe: Lucas Ocampos (Genoa)
Kölcsönből vissza: Lucas Silva (Real Madrid), Florian Thauvin (Newcastle United), Rémy Cabella (Newcastle United), Paolo De Ceglie (Juventus), Javier Manquillo (Atlético Madrid), Mauricio Isla (Juventus), Steven Fletcher (Sunderland)

FC PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: Grzegorz Krychowiak (Sevilla, 33.600.000), Giovani Lo Celso (Rosário, 10.000.000), Thomas Meunier (FC Bruges, 7.000.000), Hatem Ben Arfa (Nice, i.)
Kölcsönből vissza: Lucas Digne (Roma), Jean-Christophe Bahebeck (St.-Étienne), Alphonse Aréola (Villarreal), Youssouf Sabaly (Nantes)
Távozott: Lucas Digne (Barcelona, 16.500.000), Zlatan Ibrahimovic (Manchester United, i.), Gregory van der Wiel (Fenerbahce, i.), Nicolas Douchez (Lens, i.)

FC STADE RENNES
Érkezett: Rami Benszebaini (Paradu, 2.000.000), Afonso Figueiredo (Boavista, 270.000), Clément Chantome (Bordeaux, i.)
Kölcsönbe: Paul Nardi (Monaco)
Kölcsönből vissza: Christian Brüls (Standard Liege), Ola Toivonen (Sunderland), Habib Habibou (Gaziantepspor), Ermir Lenjani (Nantes), Adrien Hunou (Clermont), Wesley Said (Dijon), Philipp Hosiner (1.FC Köln), Cédric Hountondji (Auxerre), Sanjin Prcic (Torino)
Távozott:
Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund, 15.000.000), Fallou Diagne (Werder Bremen, 1.500.000), Philipp Hosiner (Union Berlin, 500.000), Cédric Hountondji (GFC Ajaccio, i.), Cheikh M’Bengue (St.-Étienne, i.), Olivier Sorin (szl.)
Kölcsönből vissza: Jeremie Boga (Chelsea)

AS SAINT-ÉTIENNE
Érkezett: Bryan Dabo (Montpellier, 4.000.000), Cheikh M’Bengue (Rennes)
Kölcsönből vissza: Jonathan Bamba (PSG), Yohan Mollo (Szamara)
Távozott: Ismaël Diomandé (Caen, 750.000), Paul Baysse (Nice, 500.000), Francois Clerc (GFC Ajaccio, i.), Jonathan Brison (Niort, i.), Renaud Cohade (Metz), Benoit Assou-Ekotto (szl.)
Kölcsönből vissza: Franck Tabanou (Swansea), Valentin Eysseric (Nice), Jean-Christophe Bahebeck (PSG)

FC TOULOUSE
Érkezett: Christopher Jullien (Freiburg, 2.800.000), Jessy Pi (Monaco, 700.000)
Kölcsönből vissza: Dominik Furman (Hellas Verona), Dusan Veskovac (Troyes), Issiaga Sylla (GFC Ajaccio)
Távozott: Maxime Spano (Grenoble, i.), Adrien Regattin (szl.), Mihai Roman (Botosani, i.), Étienne Didot (Guingamp), Jusszef Benali (szl.)
Kölcsönbe: Dominik Furman (Wisla Plock)
Kölcsönből vissza: Marcel Tisserand (Monaco)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

GFC AJACCIO
Érkezett: Christophe Diedhiou (Créteil), Julien Romain (Bastia), Francois Clerc (St.-Étienne, i.), Rémi Mulumba (Lorient, i.), Cédric Hountondji (Rennes), Rafik Budzsedra (Bourg-en-Bresse, i.), Jérome Mombris (Le Havre), Yoann Court (Troyes, i.), Sekou Cissé (Genk)
Távozott: Pablo Martinez (Angers, i.), Halid Boutaib (Strasbourg, i.), Amine Sermiti (al-Arabi), Rodéric Filippi (szl.)
Kölcsönből vissza: Issiaga Sylla (Toulouse)

STADE REIMS
Érkezett: Samuel Bouhours (Tours, i.), Julian Jeanvier (Lille, i.), Pablo Chavarría (Lens, i.), Edouard Mendy (Marseille B, i.), Grégory Berthier (Auxerre)
Kölcsönből vissza: Christopher Glombard (Paris FC)
Távozott: Aissa Mandi (Betis Sevilla, 4.000.000), Mickael Tacalfred (Auxerre, i.), Franck Signorino (Metz, i.), Mohamed Fofana (Lens, i.), Johnny Placide (szl.), David N’Gog (szl.)
Kölcsönből vissza: Abdelhamid el-Kautari (Palermo), Thievy Bifouma (Espanyol), Lass Bangoura (Rayo Vallecano)

ES TROYES AC
Érkezett: Johann Obiang (Chateauroux, i.), Jérémy Cordoval (Nimes, i.), Raphael Cacéres (Sochaux, i.), Mamadou Samassa (Guingamp, i.), Tristan Dingomé (Royal Mouscron)
Kölcsönből vissza: Paul Bernardoni (Bordeaux), Christian Bekamenga (Metz)
Távozott: Paul Bernardoni (Bordeaux, 2.500.000), Mouhamadou Dabo (Caen, i.), Babacar Gueye (Hannover, i.), Yoann Court (GFC Ajaccio, i.), Fabien Camus (Antwerpen), Christian Bekamenga (Balikesirspor), Quentin Othon (szl.), Guillaume Lacour (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Corentin Jean (Monaco), Anele Ngcongca (Genk), Jessy Pi (Monaco), Brayan Perea (Lazio), Chris Mavinga (Rubin Kazany), Dusan Veskovac (Toulouse)

Lezárva csütörtökön.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik