MTI/SZ. R. 2021.05.22 20:01 Frissítve: 2021.05.23 08:34

IFFHS: Messi és CR az álomválogatottban, a brazil Ronaldo csak a B-csapatban

Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is bekerült minden idők legjobb férfi futballistáinak álomcsapatába a sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szavazásán.

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is bekerült a legjobbak közé az IFFHS-nél (Fotó: AFP)

 

A Barcelona argentin és a Juventus portugál világsztárja mellett a brazilok Fekete Gyöngyszeme, vagyis Pelé kapott még helyet a csatársorban, míg az argentinok tavaly elhunyt extraklasszis támadójának, Diego Maradonának a középpályán jutott hely az álomtizenegyben, amelynek tagja lett még a régi sportági nagyságok közül Beckenbauer, Cruyff és a szovjetek világklasszis kapusa, Jasin is.

Nem fért be viszont az álomválogatottba Ronaldo Nazário, a brazil labdarúgás egy másik ikonikus alakja, akit a B-csapatba szavaztak be – mások mellett Zidane, Platini, Gerd Müller és Di Stéfano társaságában – a voksolásban részt vevő újságírók, volt futballisták és az összes kontinenst képviselő szakemberek.

(Mi, magyarok egyvalakit nagyon hiányolunk az összeállításokat olvasva: Puskás Ferencet – A szerk.)

A férfi labdarúgók álomcsapata az IFFHS-nél
Lev Jasin (Szovjetunió) – Cafú (Brazília), Franz Beckenbauer (NSZK), Franco Baresi (Olaszország), Paolo Maldini (Olaszország) – Xavi (Spanyolország) – Diego Maradona (Argentína), Johan Cruyff (Hollandia) – C. Ronaldo (Portugália), Pelé (Brazília), Lionel Messi (Argentína)

A B-csapat
Gianluigi Buffon (Olaszország) – Carlos Alberto (Brazília), Bobby Moore (Anglia), Daniel Passarella (Argentína), Roberto Carlos (Brazília) – Lothar Matthäus (NSZK/Németország) – Zinédine Zidane (Franciaország), Michel Platini (Franciaország) – Ronaldo (Brazília), Gerd Müller (NSZK), Alfredo di Stéfano (Argentína/Spanyolország)

 


 

2021.08.01 07:35:02

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Sir Jim Ratcliffe nem adott 2.2 milliárd eurót a Chelsea-ért, hanem inkább bevásárolt a Ligue 1-ben.

2021.08.02 18:10:29

Minden más foci T. J., D. Á.

Mladen Krsztajics csapata mindhárom meccsét behúzta a szerb élvonalban.

2021.08.02 17:16:28

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kimaradtak a szentgyörgyi ziccerek, közben két súlyos védelmi hiba megpecsételte az OSK sorsát.

2021.08.02 16:09:01

Minden más foci HEGYI TAMÁS

A Sporthírlap szabályismertető rovatot nevezett el az angol szaktekintélyről.

2021.08.01 20:00:29

Minden más foci CSELŐTEI MÁRK

Az Eszék magyar válogatott középpályása, Kleinheisler László csereként lépett pályára.