DUDUCZ TIBOR 2021.04.24 14:19 Frissítve: 2021.04.24 18:14

Egy jó Ramírez-kontrával nyert idegenben a DAC

A szlovák labdarúgó-bajnokság rájátszásában, a 28. fordulóban a DAC Aranyosmarótra látogatott, és a második hely megtartásához fontos győzelmet aratott, noha a hazaiaknak több lehetőségük adódott a gólszerzésre.

 

Ramírez (jobbra) góljával dőlt el a találkozó (fotó: Lelkes Ernő)

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 28. FORDULÓ

Zlaté Moravce–DAC 0–1 (Ramírez 50.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Megerősítette második helyét a Fortuna Ligában a DAC, amely új vezetőedzője, a Bernd Storck helyére kinevezett Németh Antal irányításával egy góllal nyert Aranyósmaróton.

A mérkőzésnek helyet adó ViOn Aréna pályájának rossz állapota miatt a mérkőzésen inkább a küzdelem, mint a szép játék dominált. Az első félidőben nagy helyzete a hazaiaknak adódott, amikor Martin Tóth lövése a felső lécet találta el. A fordulást követően viszont a vendégek szerezték meg a vezetést: Eric Ramírez értékesített egy ziccert.

A találatot követő újabb DAC-lehetőségek már kimaradtak, de ez is elég volt a sárga-kékek győzelméhez, akik ezúttal – Schäfer András kiújuló térdsérülésének is köszönhetően magyar játékos nélkül léptek pályára.

MESTERMÉRLEG

,,Senki számára nem voltak egyszerűek a Bernd Storck távozása utáni napok. Azonban az egész klubban mindenki maximálisan arra összpontosított, hogy sikerüljön ma győzzünk, hogy megtarthassuk a második helyünket. Nagyon kemény ellenfél volt az Aranyosmarót. Nem játszottunk a legjobban, de ennek ellenére nagy volt bennünk az akarat és harcoltunk. Remek volt a csapatszellem és nagyon örülünk, hogy sikerült begyűjtenünk a három pontot.”  – Németh Antal, a DAC vezetőedzője.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ 

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek, Ramírez góljával nyert a DAC. 0–1
90+3. perc:
Előrement aki élt és mozgott a hazaiaktól, de Sloboda beadása lesen találta a játékostársat.
90. perc: Próbálkozik az Aranyosmarót, de hiába, három perce maradt, hogy egyenlítsen.
82. perc: Ramírez műeséssel akart tizenegyest kiharcolni. Nem sikerült neki, ráadásul sárgát is kapott.
81. perc: Menich kapott sárgát Ramírez gáncsolásáért.
73. perc: Szabadrúgáshoz jutott az Aranyosmarót 21 méterre a DAC kapujától, sokáig gondolkoztak, ki lője el, végül a sorfalról pattant le a labda, de még nem szabadult fel a vendégek kapuja, Haspra próbálkozott közelről, de csak szöglet lett belőle.
66. perc: Slobodának jött ki remekül lövésre 14 méterre a kaputól, de két DAC-játékos is bevetődött a labda útjába.
63. perc: Helyzet a DAC kapuja előtt, de Hrncar hiába próbálkozott közelről, a partjelző jelezte, hogy lesről indult.
56. perc: KAPUFA! Tűzijáték a hazai kapu előtt, előbb Andzouana lövését mentette a jobb kapufa, majd a kipattanó is a nigériai játékos elé került, de ezúttal még a kaput sem találta el.
52. perc: Egy darabig megint nem tudták a hazaiak, hogy merre is áll a fejük, Divkovic ráadásul meg is keverte őket, majd a jobb felsőt vette célba, de Chovan védett.
51. perc: Majdnem ott volt a második! Nebyla került helyzetbe az aranyosmaróti kapu előtt, de gyengén lőtt, Chovan védett.
50. perc: GÓÓÓÓL!  VEZET A DAC! Jó kontrával indult meg Ramírez, két védő sem tudta utolérni, rávezette a kapusra, majd 8 méterről a hosszú, jobb alsó sarokba lőtt. 0–1
46. perc: Elkezdődött a második félidő. 

ELSŐ FÉLIDŐ 

45+2. perc: Vége az első félidőnek, gól még nem született. 0–0
45+2. perc:
Szabadrúgáshoz jutott az Aranyosmarót 30 méterre a DAC kapujától. Hrncar lőtte el, és a szétrebbenő sorfal között el is jutott a labda a kapuig, de Jedlicka könnyen fogta.
44. perc: Hrncar látta meg a folyosót maga előtt, és vitte kapu felé a labdát, majd 15 méterről ellőtte, de egy közbelépő lábról a labda bedobásra pattant.
39. perc: Azonnal helyzet a másik oldalon, Hrncar beadását Smatlak fejelte volna kapura, ha nem ment előle szögletre Sommer.
38. perc: Balic adott remekül középre balról, az érkező Ramírez elől azonban mentettek a hazai védők.
35. perc: Haspra kapott sárga lapot, mert csúnyán elkaszálta Ramírezt.
28. perc: Ígéretes vendégtámadás futott a bal oldalon, Andzouana betört a tizenhatoson belülre, a középre adás azonban nem volt pontos, felszabadítottak Divkovic elől.
21. perc: Az első húsz perc egyértelműen az Aranyosmaróté volt, a DAC inkább védekezik.
16. perc: KAPUFA! Egy jobb oldali aranyosmaróti beadást röviden fejelt ki Kruzliak, éppen Tóth elé, aki 22 méterről nem cifrázta, hanem kegyetlenül rápörkölte, a labda a lécről pattant fölé.
15. perc: Balaj került a földre, egy darabig ott is maradt, aztán a játékvezető odament, és felsegítette a hazaiak játékosát.
10. perc: Dunaszerdahelyi védelmi hiba után Hrncár lőtte el 18 méterről, de túlságosan elhamarkodta, elment a labda a léc fölött.
8. perc: Egyelőre eseménytelen játék zajlik a pályán és az iram sem verdesi az eget.
5. perc: A Dunaszerdahelyben nem játszik Schäfer András, mert térdsérüléssel küszködik.
1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az Aranyosmarót tiszta feketében, a DAC sárga-kékben játszik.

 

ELŐZMÉNYEK

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) szereplő FC DAC 1904 Dunaszerdahely a hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Bernd Storck vezetőedzővel.     

Bernd Storck 2020 júniusában vette át a DAC irányítását, a szerződése 2022. május 31-ig volt érvényes, ám ezt most közös megegyezéssel felbontották.

A korábban a magyar válogatottat is irányító szakember 40 tétmérkőzésen (32-szer a bajnokságban, 5-ször a Szlovák Kupában, 3-szor pedig az Európa-liga-selejtezőben) ülhetett le a dunaszerdahelyi együttes kispadjára.

Az 58 éves vezetőedző mellett Alexander Storck erőnléti edző és Nico Pellatz kapusedző is elhagyja a DAC-ot.

Storck távozása után átmenetileg Németh Antal másodedző irányítja majd a csapatot. A közlemény azzal zárul, hogy a stábot érintő további változásokról később ad tájékoztatást a klub.

A DAC jelenleg a második helyen áll a bajnokságban, ám hátránya tíz pont az éllovas Slovan Bratislava mögött, a Szlovák Kupától pedig már elbúcsúzott, miután a negyeddöntőben 3–2-re kikapott másodosztályú Besztercebányától.

 

 

 

2021.07.26 17:28:25

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nyerni akartak a szentgyörgyiek Bodzavásáron, vezettek is, de a végén az egy pontnak is örülhettek.

2021.07.26 14:57:47

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Gianfelice Facchetti: „Ha nem ismered Puskást, nem tudsz semmit a futballról.”

2021.07.25 19:56:34

Minden más foci KRASZNAI BENCE

Kleinheisler László csapata izgalmas mérkőzésen 2–1-re nyert a Poljud Stadionban.

2021.07.25 18:26:06

Minden más foci T. J.

Hamar hátrányba került a TSC, de őrült első húsz perc után átvette a vezetést, amit meg is tartott.

2021.07.25 16:13:55

Minden más foci CSELŐTEI MÁRK

A félidőben már 3–0-ra vezettek a nagymihályiak, akik 4–1-re nyertek.