DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)
2023.03.19 17:22 Frissítve: 2023.03.19 19:59

Szánthó is betalált, nagy gólokkal nyert a DAC a Spartak ellen

A szlovák Fortuna Liga rájátszásának második fordulójában az élen álló DAC a harmadik Spartak Trnava ellen lépett pályára, és 3–1-es győzelmet aratott. A győzelmet a csereként beálló Szánthó Regő óriási góllal tette biztossá.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS

2. FORDULÓ

DAC–Spartak Trnava 3–1
(Gavrics 39., Kácer 46., Szánthó 85., ill. Taiwo 71.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Megismétlődött a múlt heti történet: a pozsonyi Slovan ismét pár órával a DAC előtt lépett pályára. Hét napja az égszínkékek vereséget szenvedtek, ma viszont begyűjtötték a három pontot. Így a sárga-kékek annak tudatában léptek pályára, hogy egy pontra csökkent az előnyük.

A 72. megyei rangadóra szépen gyűltek a szurkolók a MOL Arénába, 7390-en látogattak ki presztízsösszecsapásra. Adrián Gula először jelölte a kezdőcsapatba a volt ferencvárosi játékost Ammar Ramadant, aki többszörös motivációval lépett pályára, mivel korábban vakvágányra állították Nagyszombatban. A másik oldalon három korábbi DAC-játékos kezdett: Martin Vantruba, Abdulrahman Taiwo és Kristián Kostrna.

„Kezdődik a vadászat!” – ez a felirat emelkedett a B-közép előtt a magasba, melyen egy nagy DAC-farkas és tizenegy piros-fekete (nagyszombati) bárány volt.

Amint várható volt, óvatosan kezdtek a csapatok, a fő hangsúly a biztonságon volt. Az első kapura tartó lövés vendégeké volt, de Jakub Paur gyenge próbálkozása nem okozott gondot Samuel Petrás kapusnak.

Fokozatosan a DAC kezdett dominálni, a vendégek erre kemény belépőkkel válaszoltak. Háromszor is kecsegtető helyzetből jutott szabadrúgáshoz a hazai csapat, de nem élt vele. Kalmár Zsolt szög volt, hasonló helyről talált be a magyar válogatott novemberi görögök elleni összecsapáson, de a 27 éves játékos ma a kispadon kezdett.

Fél óra játék után ugyan nehéz szögből Kostrna a bal kapufát találta telibe, de ez nem állította meg a hazai lendületet. A gyors támadások végén gyakran hiányzott a pontos átadás. A 39. percben azonban már minden tökéletes volt. Cesar Blackman pontos beadására Zseljko Gavrics robbant be, és máris talpra pattant az egész stadion. 10

Alig kezdődött el a második félidő, ismét felrobbant a MOL Aréna. Miroslav Kácer szerzett labdát, tolt rajta egyet, majd húsz méterről kilőtte bal alsó sarkot. 20

Március 15. tiszteletére, 1848 emlékére a 48. percben tűzijáték látszott a stadionon kívül. A dunaszerdahelyi B-közép is megemlékezett a magyar forradalom és szabadságharc 175. évfordulójáról.

Az ünnepi hangulatot a hazai gólzsák, Krsztovics tehette volna még pompásabbá, de nagy helyzetben a kapu mellé küldte a labdát.

Csordogált a játék, s közben a 72. percben Abdulrahman Taiwo révén váratlanul szépített a Spartak (21). Ezután visszaállt a DAC, a labda leginkább a vendégek lábán vándorolt, de a nagyszombatiak helyzetbe nem kerültek.

Sőt, nyolc perccel a vége előtt pályára lépett Szánthó Regő, és szinte az első labdaérintéséből nagy gólt ragasztott a léc alá. 31

Ezzel biztossá vált a győzelem, és még sokáig tartott az ünneplés a MOL Arénában.

A hazaiaknál Szánthó Regő a 82., Kalmár Zsolt a 90. percben lépett pályára, Veszelinov Dániel nem védett. 

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc. Vége a meccsnek, újabb szép DAC-győzelem, az élről megy a válogatott szünetre a hazai csapat. 3–1 

90+3. perc: A legvégére is jutott még egy DAC-helyzet, de a nagyszombati kapus óriásit védett.

90. perc: Az utolsó percekre Kalmár Zsolt is pályára lépett. 

85. perc: GÓÓÓÓL! OTT A HARMADIK! Beszorult ugyan a DAC, de egy kontrából kiszabdault, Szánthó szerzett labdát középen, majd 23 méterről óriási gólt lőtt a bal fölsőbe. 3–1 

82. perc: Beállt a DAC-ba Szánthó Regő is. 

80. perc: Támadásban maradt a Spartak, és meleg helyzetek alakultak ki a hazai kapu előtt, rendszerint önfeláldozó mentésekkel. 

77. perc: Megint kapura csavarták a szögletet a nagyszombatiak, de ezúttal a védelem fejjel tisztázott. 

72. perc: Nagyon magára húzta ellenfelét a DAC, így most vérszemet kaptak a vendégek. 

71. perc: GÓÓL! SZÉPÍTETT A SPARTAK! Jobb oldali szöglet után Petrás rosszul számította ki a labda ívét, amely átszállt fölötte, Taiwo pedig két lépésről a léc alá fejelt. 2–1 

70. perc: Nagy kavarodás a DAC kapuja előtt, a védelem viszont szögletre tisztázott. 

65. perc: 7390 néző figyeli a helyszínen az eseményeket. 

63. perc: Blackman kiválóan futott el a jobb oldalon, az alapvonal közeléből pontosan gurított vissza Krsztovicsnak, aki 7 méterről, kapásból lyukat rúgott... 

58. perc: Az utóbbi percekben a Spartak kezdeményez, a DAC a kontrákra épít. 

55. perc: Szegény játékvezető! Közelről hasba találta egy labda. De aztán összeszedte magát, és folytatta a munkáját. 

51. perc: Mi mardat ki?! Krsztovics kapott óriási labdát, már csak a kapussal állt szemben, de 11 méterről, középről elgurított a bal alsó mellett. 

49. perc: Daniel került nagy helyzetbe a DAC tizenhatosán belül, kapásból nem merte ellőni, inkább cselezett, de addigra közbelépett Blackman.

46. perc: GÓÓÓL! NÖVELTE ELŐNYÉT A DAC! Kácer tört előre középen, és mivel senki sem lépett ki rá, 18 méterről, jobbal a jobb alsóba lőtt. 2–0 

46. perc: Elkezdődött a második félidő. 

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Vége az első félidőnek, jobban játszik a DAC, és vezet is. 1–0 

43. perc: Bal oldali DAC-szöglet után könnyedén felszabadított a nagyszombati védelem.

Dunaszerdahelyi gólöröm (fotó: Duducz Tibor)

 

39. perc: GÓÓÓL! VEZET A DAC! Nagyon szép volt! A jobb oldalon futott a hazai csapat akciója, Blackman adott jobbról középre, a rövid saroknál érkezett Gavrics, aki 6 méterről remekül fejlet a bal felsőbe. 1–0 

37. perc: Ramadan adott nagyszerű labdát a középen meginduó Krsztovicsnak, aki két-három csel után nem passzolt a mellette üresen lévő társnak, hanem ellőtte, egy védőről ment mellé a labda. 

33. perc: Krsztovics megcsinált egy cselt kifelé, majd 7 méterről csúnyán mellélőtt. 

31. perc: Kostrna egészen éles szögből beadni vagy lőni akart, nem tudni, mindenesetre a labda a bal kapufáról pattant ki. 

27. perc: Az ellentámadásból Daniel éles szögből majdnem belőtte, de Petrás óriási bravúrral védett. 

26. perc: Beszorult a Trnava, újabb szabadrúgás jöhetett 19 méterre a vendégek kapujától. Ezúttal kombinációval próbálkozott a DAC, de nem lett belőle semmi. 

24. perc: A szabadrúgást Gavrics végezte el, de vagy fél méterrel fölélőtt. 

22. perc: Ramadant buktatták 20 méterre a nagyszombati kaputól. Az eset után némi nézeteltérés támadt a két csapat játékosai között, de a bíró rendet tett. 

12. perc: Szabadrúgáshoz jutott a DAC 17 méterre a vendégek kapujától. Kalmár távollétében Ramadan állt a labda mögé, de a sorfalba bombázott. 

9. perc: Kis szöglet után a vendégektől Daniel ívelt középre, Paur fejesét megfogta Petrás

2. perc: Kácer adott jó labdát Krsztovicsnak, aki 16 méterről ellőtte a kapu mellett.  

1. perc: Elkezdődött a találkozó. A DAC tiszta sárgában, a Spartak fehér-feketében játszik.

A DAC kezdőcsapata: Petrás – Pinto, Risvanis, Kruzliak, Andzouana – Kácer, Dimun, Ramadan – Blackman, Krsztovics, Gavrics.

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…

2023.03.25 22:59:25

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.03.21 10:25:28

Minden más foci nemzetisport.hu

The head of the Hungarian Football Federation (MLSZ) can remain FIFA vice president but not UEFA vice president.

2023.03.19 16:03:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Továbbra is vezeti a szlovák első osztályt a DAC, a nagyszombatiak sem tudtak pontot szerezni a MOL Arénában.

2023.03.19 14:47:49

Minden más foci nemzetisport.hu

A Craiova elleni fölényes, elégtételt jelentő győzelem után vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást a Sepsiszentgyörgy.