Szánthó is betalált, nagy gólokkal nyert a DAC a Spartak ellen

Vágólapra másolva!
2023.03.19. 17:22
A szlovák Fortuna Liga rájátszásának második fordulójában az élen álló DAC a harmadik Spartak Trnava ellen lépett pályára, és 3–1-es győzelmet aratott. A győzelmet a csereként beálló Szánthó Regő óriási góllal tette biztossá.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS

2. FORDULÓ

DAC–Spartak Trnava 3–1
(Gavrics 39., Kácer 46., Szánthó 85., ill. Taiwo 71.)SZLOVÁK FORTUNA LIGA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS

2. FORDULÓ

DAC–Spartak Trnava 3–1
(Gavrics 39., Kácer 46., Szánthó 85., ill. Taiwo 71.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Megismétlődött amúlt heti történet: a pozsonyi Slovan ismét pár órával a DAC előtt lépett pályára. Hét napja az égszínkékek vereséget szenvedtek, ma viszont begyűjtötték a három pontot. Így a sárga-kékek annak tudatában léptek pályára, hogy egy pontra csökkent az előnyük.

A 72. megyei rangadóra szépen gyűltek a szurkolók a MOL Arénába, 7390-en látogattak ki presztízsösszecsapásra. Adrián Gula először jelölte a kezdőcsapatba a volt ferencvárosi játékost Ammar Ramadant, aki többszörös motivációval lépett pályára, mivel korábban vakvágányra állították Nagyszombatban. A másik oldalon három korábbi DAC-játékos kezdett: Martin Vantruba, Abdulrahman Taiwo és Kristián Kostrna.

„Kezdődik a vadászat!” – ez a felirat emelkedett a B-közép előtt a magasba, melyen egy nagy DAC-farkas és tizenegy piros-fekete (nagyszombati) bárány volt.

Amint várható volt, óvatosan kezdtek a csapatok, a fő hangsúly a biztonságon volt. Az első kapura tartó lövés vendégeké volt, de Jakub Paur gyenge próbálkozása nem okozott gondot Samuel Petrás kapusnak.

Fokozatosan a DAC kezdett dominálni, a vendégek erre kemény belépőkkel válaszoltak. Háromszor is kecsegtető helyzetből jutott szabadrúgáshoz a hazai csapat, de nem élt vele. Kalmár Zsolt szög volt, hasonló helyről talált be amagyar válogatott novemberi görögök elleni összecsapáson, de a 27 éves játékos ma a kispadon kezdett.

Fél óra játék után ugyan nehéz szögből Kostrna a bal kapufát találta telibe, de ez nem állította meg a hazai lendületet. A gyors támadások végén gyakran hiányzott a pontos átadás. A 39. percben azonban már minden tökéletes volt. Cesar Blackman pontos beadására Zseljko Gavrics robbant be, és máris talpra pattant az egész stadion. 10

Alig kezdődött el a második félidő, ismét felrobbant a MOL Aréna. Miroslav Kácer szerzett labdát, tolt rajta egyet, majd húsz méterről kilőtte bal alsó sarkot. 20

Március 15. tiszteletére, 1848 emlékére a 48. percben tűzijáték látszott a stadionon kívül. A dunaszerdahelyi B-közép is megemlékezett a magyar forradalom és szabadságharc 175. évfordulójáról.

Az ünnepi hangulatot a hazai gólzsák, Krsztovics tehette volna még pompásabbá, de nagy helyzetben a kapu mellé küldte a labdát.

Csordogált a játék, s közben a 72. percben Abdulrahman Taiwo révén váratlanul szépített a Spartak (21). Ezután visszaállt a DAC, a labda leginkább a vendégek lábán vándorolt, de a nagyszombatiak helyzetbe nem kerültek.

Sőt, nyolc perccel a vége előtt pályára lépett Szánthó Regő, és szinte az első labdaérintéséből nagy gólt ragasztott a léc alá. 31

Ezzel biztossá vált a győzelem, és még sokáig tartott az ünneplés a MOL Arénában.

A hazaiaknál Szánthó Regő a82., Kalmár Zsolt a90. percben lépett pályára, Veszelinov Dániel nem védett.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc. Vége a meccsnek, újabb szép DAC-győzelem, az élről megy a válogatott szünetre a hazai csapat. 3–1

90+3. perc: A legvégére is jutott még egy DAC-helyzet, de a nagyszombati kapus óriásit védett.

90. perc: Az utolsó percekre Kalmár Zsolt is pályára lépett.

85. perc: GÓÓÓÓL! OTT A HARMADIK! Beszorult ugyan a DAC, de egy kontrából kiszabdault, Szánthó szerzett labdát középen, majd 23 méterről óriási gólt lőtt a bal fölsőbe. 3–1

82. perc: Beállt a DAC-ba Szánthó Regő is.

80. perc: Támadásban maradt a Spartak, és meleg helyzetek alakultak ki a hazai kapu előtt, rendszerint önfeláldozó mentésekkel.

77. perc: Megint kapura csavarták a szögletet a nagyszombatiak, de ezúttal a védelem fejjel tisztázott.

72. perc: Nagyon magára húzta ellenfelét a DAC, így most vérszemet kaptak a vendégek.

71. perc: GÓÓL! SZÉPÍTETT A SPARTAK! Jobb oldali szöglet után Petrás rosszul számította ki a labda ívét, amely átszállt fölötte, Taiwo pedig két lépésről a léc alá fejelt. 2–1

70. perc: Nagy kavarodás a DAC kapuja előtt, a védelem viszont szögletre tisztázott.

65. perc: 7390 néző figyeli a helyszínen az eseményeket.

63. perc: Blackman kiválóan futott el a jobb oldalon, az alapvonal közeléből pontosan gurított vissza Krsztovicsnak, aki 7 méterről, kapásból lyukat rúgott...

58. perc: Az utóbbi percekben a Spartak kezdeményez, a DAC a kontrákra épít.

55. perc: Szegény játékvezető! Közelről hasba találta egy labda. De aztán összeszedte magát, és folytatta a munkáját.

51. perc: Mi mardat ki?! Krsztovics kapott óriási labdát, már csak a kapussal állt szemben, de 11 méterről, középről elgurított a bal alsó mellett.

49. perc: Daniel került nagy helyzetbe a DAC tizenhatosán belül, kapásból nem merte ellőni, inkább cselezett, de addigra közbelépett Blackman.

46. perc: GÓÓÓL! NÖVELTE ELŐNYÉT A DAC! Kácer tört előre középen, és mivel senki sem lépett ki rá, 18 méterről, jobbal a jobb alsóba lőtt. 2–0

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Vége az első félidőnek, jobban játszik a DAC, és vezet is. 1–0

43. perc: Bal oldali DAC-szöglet után könnyedén felszabadított a nagyszombati védelem.

Dunaszerdahelyi gólöröm (fotó: Duducz Tibor)
Dunaszerdahelyi gólöröm (fotó: Duducz Tibor)

 

39. perc: GÓÓÓL! VEZET A DAC! Nagyon szép volt! A jobb oldalon futott a hazai csapat akciója, Blackman adott jobbról középre, a rövid saroknál érkezett Gavrics, aki 6 méterről remekül fejlet a bal felsőbe. 1–0

37. perc: Ramadan adott nagyszerű labdát a középen meginduó Krsztovicsnak, aki két-három csel után nem passzolt a mellette üresen lévő társnak, hanem ellőtte, egy védőről ment mellé a labda.

33. perc: Krsztovics megcsinált egy cselt kifelé, majd 7 méterről csúnyán mellélőtt.

31. perc: Kostrna egészen éles szögből beadni vagy lőni akart, nem tudni, mindenesetre a labda a bal kapufáról pattant ki.

27. perc: Az ellentámadásból Danieléles szögből majdnem belőtte, de Petrás óriási bravúrral védett.

26. perc: Beszorult a Trnava, újabb szabadrúgás jöhetett 19 méterre a vendégek kapujától. Ezúttal kombinációval próbálkozott a DAC, de nem lett belőle semmi.

24. perc: A szabadrúgást Gavrics végezte el, de vagy fél méterrel fölélőtt.

22. perc: Ramadant buktatták 20 méterre a nagyszombati kaputól. Az eset után némi nézeteltérés támadt a két csapat játékosai között, de a bíró rendet tett.

12. perc: Szabadrúgáshoz jutott a DAC 17 méterre a vendégek kapujától. Kalmár távollétében Ramadan állt a labda mögé, de a sorfalba bombázott.

9. perc: Kis szöglet után a vendégektől Daniel ívelt középre, Paur fejesét megfogta Petrás.

2. perc: Kácer adott jó labdát Krsztovicsnak, aki 16 méterről ellőtte a kapu mellett.

1. perc: Elkezdődött a találkozó. A DAC tiszta sárgában, a Spartak fehér-feketében játszik.

A DAC kezdőcsapata: Petrás – Pinto, Risvanis, Kruzliak, Andzouana – Kácer, Dimun, Ramadan – Blackman, Krsztovics, Gavrics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik