FIFA: megbüntették Franz Beckenbauert is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.17. 16:03
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) etikai bizottsága figyelmeztetésben részesítette és 7000 svájci frankos pénzbüntetéssel sújtotta Franz Beckenbauert, a német futball ikonikus alakját.

A korábbi aranylabdás labdarúgó, sikeres szövetségi kapitány azért kapta a büntetést, mert a 2018-as és a 2022-es világbajnokság rendezési jogának odaítélése körüli visszásságok vizsgálata során nem volt hajlandó válaszolni az illetékes bizottság kérdéseire, noha azokat – kérésének megfelelően – németül és írásban megkapta.

A büntetés azért csak ennyi, mert a Császár később változtatott az álláspontján, és hajlandóságot mutatott az együttműködésre – olvasható a szerdai közleményben.

Beckenbauer 2007 és 2011 között – a két vb rendezési jogát 2010-ben ítélték oda Oroszországnak, illetve Katarnak – tagja volt a FIFA végrehajtó bizottságának, a vallomására ezért voltak kíváncsiak.

A FIFA közleménye hangsúlyozza: e büntetés nincs összefüggésben a 2006-os világbajnokság rendezési jogának odaítélését firtató vizsgálattal. Beckenbauer a németországi vb szervezőbizottságának elnöke volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik