FFT, B. Z. 2021.07.24 08:14 Frissítve: 2021.07.24 08:17

FFT: megjelent a FourFourTwo magazin augusztusi száma!

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 137., avagy 2021. augusztusi száma!

 

A tartalomból

A lapszám fókuszában természetesen a nemrég véget érő Európa-bajnokság áll Eb-naplóval, személyes visszatekintésekkel, fotólaborral.
• A négy budapesti mérkőzés csodáját, az itteni felejthetetlen hangulatot, sztárparádét, örömöt és drámát Bodnár Zalán idézi fel személyes hangvételű dolgozatában.
• A müncheni német–magyar csatát és a magyar szurkolók kinti fogadtatását az eseményeket a helyszínről követő Babják Bence dolgozta fel.
• Pietsch Tibor a magyar válogatott telki főhadiszállására kalauzolja az olvasókat.
• A fotólabor rovatban az Európa-bajnokság mind az 51 mérkőzése megelevenedik egy-egy jellemző vagy ikonikussá vált képkocka révén.
• A Kérdezd meg pacekba! című rovatban is egy korábbi Európa-bajnok, a 2016-os győztes portugál válogatott védője, Ricardo Carvalho válaszolt az olvasók kérdéseire.
• Gyurcsány Ferenc is szeretett volna miniszterelnökként Európa-bajnokságot Magyarországon, de nem jött össze neki, Gyárfás Tamással kooperálva. A Döglött akták rovat eleveníti fel a cardiffi lenullázás történetét, amikor is még régióbeli riválisainkkal, Ukrajnával és Lengyelországgal sem kelhettünk versenyre makettstadionokkal a kezünkben, infrastruktúra nélkül.

De nem csak Európa-bajnokság volt. A torna előtt nem sokkal rendezték a Bajnokok Ligája döntőjét Portóban, ahol a Chelsea Thomas Tuchel vezetőedző irányításával diadalmaskodott. Tuchel útja a sikerig nem volt fáklyásmenet, mint az a német szakember portréjából kiderül.

Mire a magazin nyomdába került, elkezdődött a nyári olimpia is Tokióban. Noha az ötkarikás játékokon nem a labdarúgásé a főszerep, mégis ez volt a világ első számú labdarúgótornája, mielőtt 1930-ban megrendezték az első világbajnokságot. A lapszám feleleveníti a háromszoros győztes magyarok eddigi olimpiai szereplését, és szót ejt Tokió lehetséges sztárjairól is.

Folytatódik, egyben le is zárul Kiss László nagyszerű, szórakoztató sorozata, a korábbi válogatott csatár Facebook-bejegyzéseinek közlése nyomtatásban. Kiss László egy éven át minden hétvégén felidézett egy-egy nagyszerű emléket csodás pályafutásából, e lapszámban újabb nyolc sztorival zárul a nosztalgikus széria.

Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: Petri Sándor FIFA-minősítésű játékvezetőként került a Magyar Labdarúgó-szövetség főtitkári posztjára, emellett szakíróként is ténykedett. Civilként a Csepel Autógyárban dolgozott osztályvezetőként, és szervezte vállalaton belül a hírszerzési és elhárítási feladatokat, három fedőnéven is küldött jelentéseket, amint az kiderül az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában található dokumentumokból.

2022.05.20 23:37:52

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A Sepsi OSK története második Román Kupa-döntőjét vívta – és a történeti hűség kedvéért: első kupagyőzelmét aratta –, a hétközi, erősen munkanapnak minősülő időpont ellenére is ötezer, többnyire piros-fehérbe öltözött rajongó tartotta fontosnak, hogy ott legyen. (…) Székelyföld számára azonban ezúttal más volt a tuti tipp.

2022.05.18 22:11:16

Minden más foci BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Éppen ezért lenne nagy felelősségük a mostani amatőröknek, öregfiúknak, hogy a legalacsonyabb szinten is példát mutassanak alázatból, sportszerűségből, labdarúgás-szeretetből. Ha a gyerekek azt látják, lehet a könnyebb utat választani, és nincs is igazi következménye a simlisségnek, nem várhatjuk el tőlük a későbbiekben, hogy megfeszüljenek a nagy győzelmekért.

2022.05.18 07:47:19

Minden más foci CSELŐTEI MÁRK

James Tavernier csak egy karnyújtásnyira van attól, hogy az Európa-liga gólkirálya legyen.