FFT, B. Z. 2021.10.14 13:36 Frissítve: 2021.10.14 14:14

FFT: amikor Dávid nekimegy Góliátnak a futballban

Amikor a szurkolók vagy a klubok azt hiszik, hogy bármit megtehetnek, lecsap a törvény vagy egy jóakaró keze. A FourFourTwo összegyűjtötte a legjobb sztorikat!

 

Ízelítő a gyűjteményből:

Szurkoló vs. gyötrelem

Minden futballszurkoló tudja, hogy szenvedélye velejárója a mentális gyötrelem, de ezt senki nem mondta a Botafogo-fan Carlos Muenónak. Amikor 1962-ben, csapata kétgólos előnyt adott le a rivális Flamengo ellen, a brazil szurkoló úgy reagált, mint aki hibás fűnyírót vett, és visszakövetelte a pénzét. „Arra számítottam, hogy kompenzálnak” – sóhajtott, és beadott egy keresetet „mentális kegyetlenségért”. A bíró elutasította ostoba beadványát, mert „szánalmas időpocsékolásnak” tartotta.

Lyukas lelátó

Miután a Motherwell 1962-ben 90 ezer fontot keresett játékoseladásból, úgy döntöttek, hogy új lelátót építenek a Fir Parkban. A tervek hamar elcsúsztak, mivel a helyi lakos, Thomas Stanley nem volt hajlandó eladni lakását, amit le kellett volna bontani, hogy elég hely legyen. Az új építmény így csak a pálya három oldalán készült el, Stanley makacsul ragaszkodott álláspontjához. És mire az öregfiú elköltözött, a csapat legatyásodott, nem fejezték be a munkát, maradt a rés.

Én tuti menőbb vagyok, mint te

Ami az egoizmust és ostobaságot illeti, nehéz lenne Victoria Beckham 2002-es, Szabadalmi Hivatalba benyújtott követelését überelni, amelyben a Peterborough United becenevére, a „The Posh”-ra tartott igényt (ez Victoria beceneve, jelentése: menő, sikkes – a szerk.). „A Posh név teljesen összeforrott Victoria Beckhammel” – állították PR-osai, nem törődve azzal, hogy a PUFC már az 1920-as évek óta használta ezt a becenevet, és azzal, hogy Vick már nem is olyan menő. „Nyilván azon múlik majd, kinek mennyi pénze van” – mondta a Peterborough elnöke, Geoff Davey. Szerencsére nem így történt.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2021.10.17 21:31:37

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Remek tervek, kár, hogy esély sincs a megvalósításukra. Persze hogy a pénz miatt. Hiszen az a játékos, aki nem lép pályára, kevesebb jövedelemre tehet szert, nem beszélve arról, hogy az egyik pillanatról a másikra felbukkanó Nemzetek Ligája és a Konferencialiga fantázianevű sorozat jelzi, hogy a futballhatalmak mennyire adnak az érdekvédelemre.

2021.10.17 12:42:55

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem játszott jó formában a Proleter otthonában a TSC, a jövő héten a Partizan ellen ennél sokkal-sokkal több kell.

2021.10.17 15:02:10

Minden más foci VÉGH JÁNOS

Az NK Osijek magabiztosan hozta el a három pontot a Slaven Belupo otthonából.

2021.10.16 11:31:08

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

Új edző, új stadion, de 2–1-es vereség a Voluntari ellen – képgaléria a Sepsi OSK Arénáról!