FFT, B. Z. 2021.10.14 13:36 Frissítve: 2021.10.14 14:14

FFT: amikor Dávid nekimegy Góliátnak a futballban

Amikor a szurkolók vagy a klubok azt hiszik, hogy bármit megtehetnek, lecsap a törvény vagy egy jóakaró keze. A FourFourTwo összegyűjtötte a legjobb sztorikat!

 

Ízelítő a gyűjteményből:

Szurkoló vs. gyötrelem

Minden futballszurkoló tudja, hogy szenvedélye velejárója a mentális gyötrelem, de ezt senki nem mondta a Botafogo-fan Carlos Muenónak. Amikor 1962-ben, csapata kétgólos előnyt adott le a rivális Flamengo ellen, a brazil szurkoló úgy reagált, mint aki hibás fűnyírót vett, és visszakövetelte a pénzét. „Arra számítottam, hogy kompenzálnak” – sóhajtott, és beadott egy keresetet „mentális kegyetlenségért”. A bíró elutasította ostoba beadványát, mert „szánalmas időpocsékolásnak” tartotta.

Lyukas lelátó

Miután a Motherwell 1962-ben 90 ezer fontot keresett játékoseladásból, úgy döntöttek, hogy új lelátót építenek a Fir Parkban. A tervek hamar elcsúsztak, mivel a helyi lakos, Thomas Stanley nem volt hajlandó eladni lakását, amit le kellett volna bontani, hogy elég hely legyen. Az új építmény így csak a pálya három oldalán készült el, Stanley makacsul ragaszkodott álláspontjához. És mire az öregfiú elköltözött, a csapat legatyásodott, nem fejezték be a munkát, maradt a rés.

Én tuti menőbb vagyok, mint te

Ami az egoizmust és ostobaságot illeti, nehéz lenne Victoria Beckham 2002-es, Szabadalmi Hivatalba benyújtott követelését überelni, amelyben a Peterborough United becenevére, a „The Posh”-ra tartott igényt (ez Victoria beceneve, jelentése: menő, sikkes – a szerk.). „A Posh név teljesen összeforrott Victoria Beckhammel” – állították PR-osai, nem törődve azzal, hogy a PUFC már az 1920-as évek óta használta ezt a becenevet, és azzal, hogy Vick már nem is olyan menő. „Nyilván azon múlik majd, kinek mennyi pénze van” – mondta a Peterborough elnöke, Geoff Davey. Szerencsére nem így történt.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2021.10.28 14:01:10

Minden más foci BERTA MIHÁLY

Az együtt a legtöbb válogatottbeli szereplésig jutó apa-fiú párosok a labdarúgás világából.

2021.10.27 11:02:35

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

Nemrég Edmundo beszélt arról a napról, amelyre úgy emlékszik, mintha tegnap történt volna.

2021.10.26 23:29:18

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »Egész pályafutásom során a tanulási iránti vágy segített rajtam a legtöbbet.« Ahogyan Cristiano Ronaldo vagy Robert Lewandowski, Mohamed Szalah is felmérte, miben, milyen sorrendben kell előrelépnie, és haladt becsülettel.

2021.10.25 16:01:57

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Továbbra sem megy a sepsiszentgyörgyieknek, de egy nagyon furcsa gól is kellett a CFR-sikerhez.

2021.10.24 15:19:40

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely), RÁCZ PÉTER (percről percre)

Hahn János büntetőt hibázott, de Andzouana góljával győzött a Dunaszerdahely.