Felkészülés: Dél-Korea Szont, Brazília a győzelmet ünnepelhette

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.02. 15:43
null
Neymar büntetőből duplázott Dél-Korea ellen (Fotó: AFP)
Felkészülési mérkőzést játszott egymással a világbajnokságra már kijutott Dél-Korea és Brazília válogatottja Szöulban, ahol a hazaiak sztárját, Szon Hung Mint is díjazták, de a találkozó után a dél-amerikaiak örülhettek az 5–1-es sikernek.

 

Szon a legnagyobb állami sportdíjat vehette át hazájában
A mérkőzés előtt a Tottenham Hotspur és a házigazda válogatott sztárja, a Premier League társgólkirálya, Szon Hung Min Dél-Korea legnagyobb állami elismerését vehette át Jun Szuk Joltól, Dél-Korea elnökétől. A díjat Szon azzal érdemelte ki, hogy ő lett az első ázsiai játékos, aki gólkirályi címet ünnepelhetett az angol élvonalban, miután a Liverpool egyiptomi támadójával, Mohamed Szalahhal egyaránt 23 gólt szereztek a mögöttünk hagyott idényben.

Nem kellett sokat várni az ötszörös világbajnok brazilok vezetésére, hiszen Richarlison már hét perc után gólt szerzett, de Dél-Korea bő félóra után egyenlített. Neymar azonban előbb a 42., majd az 57. percben is betalált büntetőből (1–3). Tite szövetségi kapitány a PSG sztárja mellett Richarlisont, Casemirót és Raphinhát is lecserélte a braziloknál, de a helyükre érkezők is növelni tudták a különbséget, hiszen a hajrában még Philippe Coutinho és Gabriel Jesus is bevette a dél-koreai kaput, kialakítva ezzel az 5–1-es végeredményt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Dél-Korea–Brazília 1–5 (Hvang Uj Dzso 31., ill. Richarlison 7., Neymar 42., 57. – mindkettő 11-esből, Coutinho 80., G. Jesus 90+3.)
Japán–Paraguay 4–1 (Aszano 36., Kamada 42., Mitoma 60., Tanaka 85., ill. D. González 59.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik