Felkészülés: 89. perc, 2–0 – Anglia így sem nyert a spanyolok ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.15. 23:01
null
A spanyolok a 96. percben egyenlítettek a Wembleyben (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott a spanyolokkal a Wembleyben. A házigazdák első gólját a később megsérülő Adam Lallana szerezte tizenegyesből, a második találat pedig Jamie Vardy nevéhez fűződik. A vendégek a hajrában az újonc Iago Aspas révén szépítettek, majd Isco találatával egyenlítettek.

A két válogatott 1987 óta már nyolc alkalommal találkozott egymással, de egyszer sem játszottak olyan meccset, hogy mindkét csapat betalált volna. Most igen!

A kilencedik percben tizenegyeshez jutottak az angolok, miután Jamie Vardy a tizenhatoson belül átesett Pepe Reinán. A labda mögé Adam Lallana állt, aki higgadtan a léc alá emelt. A Liverpool középpályása első 26 fellépésén egy gólt sem szerzett az angol válogatottban, azóta azonban sorozatban a harmadik meccsén talált be (1–0).

Lallana öröme ugyanakkor nem lehetett teljes – és a liverpooli szurkolóké sem –, mivel az első félidő közepén a Thiago Alcántarával történt ütközés során megsérült, és le kellett cserélni.

A szünetben kapust cseréltek az angolok, Joe Hart helyére beállt Tom Heaton, aki másodszor öltötte magára a címeres mezt, míg a spanyoloknál újoncként lehetőséget kapott Iago Aspas, majd nem sokkal később Ander Herrera is.

Az angolok a 48. percben megduplázták előnyüket, Jordan Henderson beadását követően Vardy látványos mozdulattal, csukafejessel továbbította a labdát a kapuba. Ennél is emlékezetesebbre sikerült a gólöröme, melynek alkalmából „lefagyott”, teljesítve a Mannequin Challenge-et. A Leicester csatára a klubjában és a válogatottban lejátszott meccseket is figyelembe véve először talált be 15 találkozó után (2–0).

A hajrában Aaron Cresswell személyében az angolok is újoncot avattak. A West Ham United balhátvédje már a pályán volt, amikor a spanyolok a 89. percben Aspas jóvoltából szépítettek. A Celta Vigo csatára tehát első válogatott meccsén elkönyvelte az első gólját. Az angolok először kaptak gólt az Izlandtól az Eb nyolcaddöntőjében elszenvedett vereségük óta (2–1).

A román játékvezető a mérkőzés végén öt percet hosszabbított, ami elég volt ahhoz a spanyoloknak, hogy egyenlítsenek: a jelzett ráadás lejártát követően néhány másodperccel, már a 96. percben Dani Carvajal lágyan középre ívelt labdáját Isco mellel maga elé tette, majd éles szögből a jobb alsó sarokba gurított (2–2).

Az angol és a spanyol nemzeti csapat 1996 óta először végzett egymással döntetlenre.

FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Anglia–Spanyolország 2–2 (1–0)
London, Wembley. V:
Hategan (román)
ANGLIA: Hart (Heaton, a szünetben) – Clyne, Cahill (Jagielka, a szünetben), Stones, Rose (Cresswell, 79.) – Henderson, Dier – Sterling (Townsend, 65.), Lallana (Walcott, 27.), Lingard – Vardy (Rashford, 68.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
SPANYOLORSZÁG: Reina – Carvajal, I. Martínez, Nacho, Azpilicueta – Busquets (Nolito, 78.), Thiago Alcántara (Ander Herrera, 56.) – Mata (Koke, a szünetben), David Silva (Isco, 64.), Vitolo (Aspas, a szünetben) – Aduriz (Morata, 64.). Szövetségi kapitány: Julen Lopetegui
G: Lallana (9. – 11-esből), Vardy (48.), ill. Aspas (89.), Isco (96.)
TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Franciaország–Elefántcsontpart 0–0
Olaszország–Németország 0–0
Észak-Írország–Horvátország 0–3 (Mandzukic 9., Cop 35., Kramaric 68.)
Ausztria–Szlovákia 0–0
Csehország–Dánia 1–1 (Barak 8., ill. N. Jörgensen 39.)
Ukrajna–Szerbia
2–0 (Sahov 38., Jarmolenko 87. – 11-esből)
Málta–Izland 0–2 (Traustason 47., Ingason 75.)
Oroszország–Románia 1–0 (Ozdojev 93.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik