CIES: a Real igazolta a legfiatalabb játékosokat az évtizedben

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.17. 16:50
null
A Real Madrid szerződtette a legtöbb fiatalt az elmúlt tíz évben (Fotó: AFP)
A Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) vizsgálata szerint az öt topligában az elmúlt tíz évben szerepelt labdarúgóklubok közül a spanyol Real Madrid igazolta átlagosan a legfiatalabb játékosokat, míg a legtöbb tapasztalt labdarúgót az angol Chelsea szerződtette.

A Sporttudományok Nemzetközi Központja heti vizsgálatában azt mérte fel, hogy az elmúlt tíz idényben az öt nagy európai bajnokság (angol, francia, német, olasz, spanyol) ötven klubjánál lezajlott 3778 átigazolás közül mely csapatok milyen korú játékosokat igazolnak legszívesebben.

Eszerint a legtöbb fiatal játékost a Real Madrid igazolta, amely 2013 óta átlagosan 22.87 éves labdarúgókat igazol, s egyedüliként nem szerződtetett 30 évesnél idősebb labdarúgót.

A „királyiak” új szerzeményeinek közel kétharmada (62.8%) 22 és 25 év közötti játékos, 18.6 százalék 21 éven aluli és 25 és 29 év közötti.

A lista első tíz helyezettje között nincs angol és olasz klub, hiszen azt öt német (Mönchengladbach, Dortmund, Wolfsburg, Bayer Leverkusen és a Bayern München), három francia (Nice, Lille és Monaco) és két spanyol (Real Madrid, Real Sociedad) csapat alkotja.

A legtöbb idős játékost az angol Chelsea szerződtette, amely átlagosan 26.71 éves labdarúgókat szerződtetett az elmúlt évtizedben, de a lista végén még négy másik angol klub (West Ham United, Manchester United, Everton és Crystal Palace), négy olasz csapat (Inter, Milan, Fiorentina, Lazio) és egy spanyol együttes, az Atlético Madrid szerepel.

 



A TELJES LISTA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik