Argentína: egymeccses eltiltás és pénzbüntetés Messinek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.07.24. 10:16
null
Lionel Messit kiállították a Chile elleni bronzmeccsen, egymeccses eltiltást kapott (Fotó: AFP)
A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) egy mérkőzésről tiltotta el az argentin Lionel Messit, akinek 1500 dollár (437 ezer forint) büntetést is fizetnie kell.

 

A szervezet a közleményében kiemelte: az egymeccses eltiltás automatikusan lépett életbe.

Az argentin válogatott csapatkapitányát a Copa Américán, a Chile elleni – győztes – bronzmérkőzésen kiállították, a spanyol Marca szerint egymeccses eltiltása és pénzbüntetése egyértelműen erre a piros lapra vonatkozik.

A CONMEBOL így egyelőre nem szankcionálta az éremátadó ünnepséget szabotáló Messit kritikus hangvételű nyilatkozatai miatt. A Barcelona támadója a kontinenstornát rendező brazilokkal kapcsolatban korrupciót emlegetett, valamint a játékvezetőket szidta. Messi később bocsánatot kért nyilatkozatai miatt, a spanyol lap azonban arról számolt be, hogy amennyiben fegyelmi tárgyalásra kerül sor, a kiszabható büntetés az írásbeli figyelmeztetéstől a négy hónapos felfüggesztésig terjedhet.

A CONMEBOL ugyanakkor Messiéhez hasonló hangvételű nyilatkozataiért már megbüntette az argentin szövetség elnökét, Claudio Tapiát, akit visszahívott a nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik