Superliga: szerződést bontottak a bukaresti edzővel a Sepsi elleni vereség után

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 17:12
Bergodi közös megegyezéssel távozik (Fotó: Riti József Attila)
Megköszönték a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Rapid Bucuresti vezetőedzőjének munkáját. Cristiano Bergodi egy év után köszön el a fővárosiaktól.

 

Saját korábbi vezetőedzőjének bukását okozta a Sepsi OSK labdarúgócsapata azzal, hogy hétfő este egy utolsó perces góllal 1–0-ra győzött Bukarestben, a Rapid ellen a román élvonal felsőházi rájátszásában.

A Sepsivel két Román Kupát és egy Szuperkupát nyerő Cristiano Bergodi állása már hetek óta folyamatosan veszélyben forgott, mivel a Superliga alapszakaszát a második helyen záró, az éllovas FCSB-t oda-vissza megverő Rapid a playoffban sorra szenvedte el a vereségeket, és az ötödik helyre esett vissza. A szentgyörgyiek sikere csak az utolsó csepp volt a pohárban, a bukaresti klubvezetőség kedden válságértekezletet tartott, majd bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bont az olasz edzővel.

Megbízott szakvezetőnek a csapat egykori kapusát, a 85-szörös román válogatott Bogdan Lobontot nevezték ki. Bukaresti sajtóhírek szerint azonban a korábbi debreceni csatár, Marius Sumudica a legesélyesebb jelölt a Rapid kispadjára, a klubvezetés már fel is vette a kapcsolatot a legutóbb a török Gaziantepnél dolgozó trénerrel.

A rájátszásban első győzelmét arató Sepsi játékosai közül Niczuly Roland kapus és Andres Dumitrescu balhátvéd is bekerült a forduló csapatába a román Profi Ligánál. A székelyföldi klub számára azonban nagy áldozattal is járt a siker: a mérkőzés hajrájában megsérülő Nicolae Paun szalagszakadás miatt legalább fél évig nem futballozhat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik