Superliga: Diószegi attól tart, hogy nem lesz VAR a Sepsi felsőházba jutásáról döntő meccsen

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.05. 14:04
Pénteken dől el, hogy láthatjuk-e Varga Kevinéket a felsőházban (Fotó: Facebook/Sepsi OSK)
Szürreális helyzet állt elő a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Superliga), ahol az előttünk álló hétvégén kerül sor az alapszakasz utolsó fordulójára.

A hatcsapatos felsőházi rájátszás mezőnyében még két hely kiadó, erre pedig öt csapat pályázik, köztük a Varga Kevint és Varga Rolandot, illetve Kecskés Ákost foglalkoztató Sepsi OSK is. Az érdekelt felek mérkőzéseit egy időben rendezik, ez pedig gondot okoz a szervezőknek, mivel Romániában csak három VAR-kocsi áll rendelkezésre, így a székelyföldi klub tulajdonosa, Diószegi László attól tart, hogy pont az ő meccsükön kell nélkülözni a technika segítségét. 

„Nagy önbizalommal várom a ploiesti meccset (a Sepsi a Petrolul Ploiesti otthonában lép pályára – a szerk.), viszont a mi sorsunk a többi mérkőzés eredményétől is függ. Ezzel együtt nem ettől tartok, hanem attól, hogy abból a három VAR-kocsiból pont a mi meccsünkre nem jut majd. Én szeretném, ha lenne VAR a meccsünkön, mert az idényben egyszer már játszottunk VAR nélkül és nem szeretnénk még egyszer úgy járni” – nyilatkozta a ProSportnak Diószegi László.

A Superliga küzdelmeit szervező Román Profi Labdarúgóliga (LPF) egyébként már dolgozik a kínos helyzet megoldásán. A Gazeta Sporturilor információi szerint a LPF a szomszédos országoktól venne bérbe két VAR-kocsit, hogy így mind az öt találkozón igénybe lehessen venni a videóbíró segítségét. A román sportlap szerint az üzletet szerdáig van ideje nyélbe ütni a ligának – ellenkező esetben az egy időben sorra kerülő öt mérkőzésből két meccsen nem lesz VAR. A Fanatiknak nyilatkozó LPF-főtitkár, Iustin Stefan szerint a legrosszabb esetben a VAR nélküli mérkőzésekre vezényelnék a legmagasabbra taksált játékvezetőket, de az sem kizárt, hogy a VAR-bérlés meghiúsulása esetén – az esélyegyenlőség jegyében – az öt meccs egyikén sem lesz VAR.

A 16 csapatos román élvonal 7. helyén álló Sepsi OSK akkor jut be a hatcsapatos felsőházi rájátszásba (ahová eddig a FCSB, Rapid, CFR, Craiova kvartett kvalifikálta magát), ha legyőzi a Petrolult, míg az előtte álló csapatok közül a Farul és/vagy az Universitatea Cluj pontot veszít a Voluntari, illetve a Botosani ellen.  

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik