Pellegrini hatalmas lövése alapozta meg Olaszország győzelmét Ecuador ellen

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.03.24. 23:08
Lorenzo Pellegrini így ünnepelte a gólját (Fotó: AFP)
Venezuela után Ecuadort is legyőzte az Egyesült Államokban túrázó olasz labdarúgó-válogatott: Luciano Spalletti csapata 2–0-ra nyerte meg a magyar idő szerint vasárnap esti mérkőzést.

Már a harmadik percben vezetett az olasz csapat: Federico Dimarco szabadrúgása után a labda visszapattant a sorfalról, Lorenzo Pellegrini pedig habozás nélkül a kapu bal oldalába ágyúzta, 0–1.

Egy kis stat: Lorenzo Pellegrini gólerős időszakát éli, január 20. óta hetedszer talált a kapuba klub és válogatott szinten; a termés 15 hivatalos mérkőzésen jött össze, míg a Roma-játékos megelőző hét góljához még majdnem háromszor ilyen sok, 49 meccs kellett (Opta).

Az olasz csapat két újoncot avatott a kezdőcsapatban: a védelemben Raoul Bellanova, a kapuban Guglielmo Vicario kapott lehetőséget (előbbi csak az első félidőt töltötte a pályán). A Tottenham remek formában lévő, 27 éves kapusának bemutatkozása azért különleges, mert ő utánpótlásszinten egyszer sem volt válogatott, és az olasz élvonalbeli debütálására is 24 esztendős koráig kellett várnia.

A korábbi katari szövetségi kapitány, a spanyol Félix Sánchez irányította ecuadori válogatott nem sok veszélyt jelentett az újonc kapujára (Vicariónak a 69. percben volt először érdemi munkája, Gonzalo Plata lövésénél nagyot védett), inkább az olasz támadások jutottak el lövésig/fejesig, és azokból született egy újabb gól: Riccardo Orsolini remek kiugratását követően Nicolo Barella emelt a hálóba a 94. percben, 0–2 (VIDEÓ ITT!)

Mindkét válogatott másodszor lépett pályára egyesült államokbeli miniturnéja során: néhány napja az olaszok Venezuelát verték 2–1-re, Ecuador pedig Guatemalát 2–0-ra.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ECUADOR–OLASZORSZÁG 0–2 (0–1)
Harrison, Red Bull Arena
G: Lo. Pellegrini (3.), Barella (90+4.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik