A tábor tüntetően távol maradt, most végre nyert a DAC

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.03.16. 17:22
(fotó: dac1904.sk)
A szlovák labdarúgó-bajnokság rájátszásában a Dunaszerdahely a Zilinát fogadta, és az utóbbi idők gyenge eredményeit némileg feledtetve egygólos győzelmet aratott.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ
DAC–Zilina 2–1 (Brunetti, 53., Trusa 77., ill. Minárik 63.)
A DAC kezdőcsapata: Popovics – Dimun, Kacsaraba, Csinger, Méndez – Trusa, Brunetti, Herc, Vitális – Koné, Andzouana

ÖSSZEFOGLALÓ

Közel egy hónapos szünet után sikerült ismét győznie a DAC-nak, mert a Nike liga rájátszásának 2. fordulójában 2–1-re legyőzte a Zsolnát. Méghozzá különös meccsen, amelyen a hazai drukkerek nem szurkoltak. 

Már a MOL Arénához közeledve érezni lehetett, hogy kihűlt a dunaszerdahelyi szurkolók híres elszántsága, szenvedélye. Üresek voltak az utcák, a stadionhoz közeli kocsmák csak félig voltak elfogadva. A dunaszerdahelyi szentélybe belépve az előző hetekben mutatott gyenge teljesítmény következménye fogadta a látogatókat. A B-közép helyén egy ,,Nektek munka, nekünk szenvedély. Ti időt, mi végre tetteket kérünk” óriásmolinó volt kifeszítve. Ráadásul a dunaszerdahelyi szurkolók csenddel tiltakoztak, nem szurkoltak. Pedig amúgy 4638-an voltak a lelátón. Elénekelték a Nélküledet, a Magyar Himnuszt, de a névsorolvasásban már nem vettek részt. Tíz év alatt először sorolta el csak ,,simán” a bemondó a hazai tizenegyet.

Hetedik tétmeccsén a hetedik kezdő tizenegyet küldte pályára Xisco Munoz edző, aki remélte, hogy elindul felfelé a csapat, amely legutóbb február közepén győzött, s az eltelt négy tétmeccsen csak egy gólt szerzett. Változás azonban az első félidőben nem történt. Ugyan a DAC gólt szerzett, de Moussa Koné szabálytalansága miatt érvénytelenítette a videóbíró. Igyekeztek a hazaiak, de csak nagyon kevés ötletes támadást vezettek. A zsolnaiak jobbnak mutatkoztak a mezőnyben, a meccs elején egy óriási helyzetet is elpuskáztak. Az, ami szinte döbbenetes volt, a csend. Az elmúlt tíz évben ilyen a MOL Arénában csak akkor volt, amikor koronavírus-járvány miatt nézők nélkül kellett játszani a meccseket.

A második félidő zsolnai lesgóllal kezdődött, majd a másik oldalon Vitális Milán szöglete után Matej Trusa csúsztatta meg a labdát, és a berobbanó Mateus Brunetti a kapuba fejelt – a találatot több mint ötperces videóbírós ellenőrzés hagyta jóvá. A sárga-kékek 177 perc után örültek ismét gólnak. 1–0

A hazaiak azonban csak rövid ideig örülhettek a vezetésnek, Jan Minárik a tizenhatos vonaláról egyenlített (1–1). A 78. percben aztán ismét előnybe került a DAC: egy labdavesztés után Matej Trusa ügyesen átemelte a kifutó vendégkapust, beállítva a 2–1-es végeredményt.

A hazaiaknál Csinger Márk végigjátszotta a találkozót, Vitális Milán a 95. percig volt a pályán, Damir Redzics és Keresztes Krisztián pedig nem lépett pályára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik