DAC: Csinger Márk visszatért, cél a dobogó

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.03.03. 08:22
A hat éves Zorka egy rajzzal kérte el Vitális Milán mezét (Fotó: DAC 1904/Fb)
A szlovák első osztály jelenlegi lebonyolítási formájának bevezetése óta (a 2017–2018-as idény) mindössze három csapat jutott be mindannyiszor a felsőházba: a Slovan, a Zilina (Zsolna) és a DAC. A sárga-kékeknek az előző évekhez képest most az utolsó pillanatig kellett küzdeniük, hogy a dobogóért játszhassanak. A szombati Zsolna elleni (1–1) találkozó egyik pozitívuma Csinger Márk visszatérésére.

A magyar U21-es válogatott játékosa november 21-én, a Spanyolország elleni selejtezőn sérült meg. „Nem volt egyszerű a visszatérés. Főleg a találkozó elején, amit látni is lehetett. Egy ideig eltartott, mire felvettem a ritmust, átestem a holtponton. Kellett idő, mire összeszoktunk, mivel több télen érkező csapattársammal most játszottam először. Nyolcszor edzettem a csapattal, kicsit váratlanul ért, hogy a kezdőben vagyok. Természetesen örültem, hogy ott vagyok, próbáltam magam odatenni, az idő múlásával szerintem jobb és jobb lett. Bevallom, nagyon elfáradtam, a lábaim most is fájnak. Kell egy kis regeneráció, pihenő, de a jövő hét elején készen fogok állni a további munkára” – mondta a Nemzeti Sportnak Csinger Márk. 

„Az első félidő nagyon rosszul sikerült. A szünet után úgy mentünk ki, hogy változtatni szeretnénk, szerencsére sikerült is és ez látszódott az eredményen és a játékunkon is. Legfontosabb, hogy ott vagyunk a felsőházban, újult erővel próbálunk küzdeni a további mérkőzéseken. Nagyon kis különbségek vannak a csapatok között. Minden megtörténhet, bízunk a dobogóban” – zárta szavait Csinger Márk.

Amikor a Zsolna elleni találkozó előtt megjelent a kezdőcsapat, nagyon sokat csóválták a fejüket. Hiányzott Vitális Milán, aki a Dunaszerdahely tavaszi szezonjának legjobbja. „Azok után, amit láttam a taktikai felkészülésen – két hatos pozíciós játék – éreztem, hogy nem kezdek. Azonban egyáltalán nem voltam elkeseredve. Úgy voltam vele, hogy amikor beállok, akkor kell teljesíteni” – mondta Vitális. – „Az első félidő? Úgy volt, ahogy a nézők látták. Katasztrófa volt. Én mindig őszinte vagyok, most is őszinte vagyok, nekem csapattársként is rossz volt nézni. Próbáltuk a kispadról is biztatni a srácokat, hogy gyerünk, gyerünk, még többet ütközzenek. Mi ennyit tudtunk tenni az első félidőben. Az első 45 percet el kell felejteni és a második félidő alapján kell továbbmenni ” – folytatta a 20 éves játékos.

A magyar játékos és Oliver Jürgens pályára lépése után megváltozott a játék képe.

„Más volt a taktika, próbáltuk minél feljebb tolni a játékunkat. Mindenképpen pozitívan fogom fel, hogy sikerült segítenem a csapatnak és legalább az egyik pontot megszereztük, s nem kellett számolgatnunk. Úgy álltunk ugyanis bele a meccsbe, hogy nem foglalkozunk a másik csapatokkal, nekünk meg kell megnyerni a meccset. Én úgy álltam bele, hogy a győzelemre játszottam, nem a vereség elkerülésére. Ma ez a döntetlen felért egy győzelemmel, mert ott vagyunk a felsőházban. Innen már csak feljebb mehetünk a tabellán, úgyhogy nagyon remélem, hogy meglesz a második hely” – mondta Vitális Milán.

A DAC a negyedik helyről indul a rájátszásban, négy pont a hátránya a második Zsolnával, illetve kettő a harmadik Nagyszombattal szemben. Épp az örök megyei rivális otthonában lép pályára legközelebb a csallóközi csapat.

A mérkőzés után egy hatéves DAC-szurkolólány kérte el Vitális Milán mezét, amelyet meg is kapott, a labdarúgó pedig a gyerek rajzával fotózkodott a mérkőzés után.

Fotó: a szerző felvétele


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik