Bukarestben három magyar válogatottal küzdött a Sepsi, de Baluta gólja döntött

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 22:01
A bukarestiek győzelmet ünnepelhettek a Sepsi ellen (Fotó: facebook.com/FCSB)
A Sespi OSK két magyar válogatottal – Kecskés Ákossal és Varga Kevinnel – a kezdőben lépett pályára a román Superliga felsőházi rájátszásának 1. fordulójában a tabellát vezető FCSB vendégeként, majd a szünetben, 2–1-es hazai vezetésnél Varga Roland is beállt. A második félidőben azonban már nem született gól, a bukarestiek a volt felcsúti Alexandru Baluta góljával otthon tartották a három pontot.

 

ROMÁN SUPERLIGA
FELSŐHÁZ, RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
FCSB–Sepsi OSK 2–1 (2–1)
Bukarest, Nemzeti Stadion. Vezette: Fesnic
FCSB: Tarnovanu O. M. Popescu (Pandele, 85.), Ngezana, Dawa (Alhassan, a szünetben), Radunovics  Lixandru, Sut, Olaru Baluta (Phelipe, 57.), Octavian Popescu (Cretu, a szünetben), F. T. Coman (Miculescu, 78.). Vezetőedző: Iliasz Karalambusz
Sepsi OSK: Moldovan Oroian (Aganovic, 40.), Ninaj, Kecskés Á., Cibotariu (Varga R., a szünetben) – Paun – Popsa (Renta, 70.), Kallaku (Safranko, 70.), Varga K., Dumitrescu – Debeljuh (Rondón, 82.). Vezetőedző: Bernd Storck
Gólszerző: F. T. Coman (11.), Baluta (40.), ill. Debeljuh (24. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az FCSB–Sepsi mérkőzése első félideje érdekes képet festett, ugyanis a meccs elején közel sem játszott akkora fölényben a bukaresti csapat, ahogy azt a hazai szurkolók várhatták a rájátszás első fordulójában az 1. és a 6. helyezett mérkőzésén. Főleg azok után, hogy az FCSB ebben az idényben már kétszer is megverte a Sepsit és a vendégeknél a vasárnapi meccsről három alapember is hiányzott: Marius Stefanescu és Florin Stefan eltiltás miatt nem léphetett pályára, Cosmin Matei pedig sérülés miatt.

Mindkét oldalon sok volt a labdakezelési hiba az elején, és az már korán látszott, hogy főleg az FCSB bal oldala, a Riszto Radunovics, Darius Olaru, Florien Coman tengely okozhat gondot a Sepsi védelmének.

A 11. percben a meccs első helyzeténél, Olaru passzát rögtön gólra is váltotta a bal szélen Coman. A kapott gól azonban nem roppantotta meg a Sepsit. Hátul Branislav Ninaj takarította el egymás után többször is remek becsúszásokkal a szélről középre szánt hazai labdákat. Elöl pedig előbb Varga Kevinnek volt egy helyzete, aminél egy jó csel után a kapu fölé lőtt 11 méterről, majd egy eladott labdából kontárt vezettek a szentgyörgyiek, a kilépő horvát csatár, Gabriel Debeljuh lábát elsöpörték a tizenhatoson belül, a jogos 11-est pedig gólra váltotta a sértett.

A Sepsi Bukarestben is számíthatott a szentgyörgyi szurkolók támogatására (Fotó: facebook.com/ Sepsi OSK)

Ezután, az első félidő hajrájában azonban már saját térfelére tudta szorítani az FCSB a Sepsit, és bár a vendégek jóideig állták a sarat, de egy jobb oldalon elveszített labdából Radunovics meg tudta játszani a hosszún érkező Alexandru Balutát, aki a tizenhatos vonaláról a kapu jobb oldalába lőtt. A nyáron a Puskás Akadémiától hazatérő támadó a 25. bajnoki meccsén a negyedik gólját szerezte ebben az idényben a Superligában. 2–1

Később kiderült, hogy ezzel a góllal el is dőlt a mérkőzés. A második félidőben ugyanis hiába küldte be a támadósorba a magyar válogatott korábbi kapitánya, Bernd Storck harmadik magyar válogatott játékosát (Kecskés Ákos és Varga Kevin mellé), a támadó Varga Rolandot is, majd később ugyancsak a támadósorba a szlovák Pavol Safrankót és a 37 éves venezuelai Mario Rondónt , a szentgyörgyiek kisebb-nagyobb helyzetei kimaradtak, így a listavezető győzelemmel kezdte a felsőházi rájátszást, és ebben az idényben harmadszor is megverte a bajnokságban a Sepsit.

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik