Ázsia-kupa: Dél-Korea tizenegyesekkel kiejtette a tornától veretlenül búcsúzó Szaúd-Arábiát

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.30. 16:41
Cso Gju Szong a 99. percben mentette meg csapatát a vereségtől (Fotó: Getty Images)
Dél-Korea 1–1-es végeredmény után tizenegyesekkel ejtette ki a sokáig vezető Szaúd-Arábiát, míg Üzbegisztán 2–1-re megverte Thaiföldet a labdarúgó Ázsia-kupa keddi nyolcaddöntőjében.

 

SZAÚD-ARÁBIA–DÉL-KOREA

A viszonylag eseménytelen első félidőt követően a második játékrészben nagyon hamar gól született. Még egy perc sem telt el a kezdés után, amikor gyors kontra végén Abdullah Radif résen volt, és a labdát szépen lőtte el a dél-koreai kapus mellett a hálóba. Mikor már azt hihettük, biztos a szaúdi győzelem, kilenc perccel a rendes játékidő letelte után Cso Gju Szong egyenlített, hosszabbításra mentve a találkozót.

Mivel az extra játékidőben nem tudtak betalálni a felek, a tizenegyespárbaj döntött, amelyet Dél-Korea 4–2-re behúzott, és bejutott a negyeddöntőbe, ahol újabb rangadó vár rá – Ausztrália ellenében.

Jürgen Klinsmann csapata úgy van ott a legjobb nyolcban, hogy csak az első meccsét nyerte meg a tornán, utóbbi három mérkőzésén kivétel nélkül döntetlent játszott. A szaúdiak viszont 2 győzelemmel és 2 iksszel a hátuk mögött intettek búcsút az Ázsia-kupának.

ÜZBEGISZTÁN–THAIFÖLD

A mérkőzés viszonylag lassan indult be, az első találatra a 37. percig kellett várni. Ekkor Azizbek Turgunboev kapott gyönyörű labdát, amelyet először átvett mellel, majd rendkívüli erővel a hálóba lőtt, megszerezve Üzbegisztánnak a vezetést.

A thaiföldiek is összeszedték magukat, sokkal agresszívabban jöttek ki a második félidőre, és alig több mint tíz perc elég volt nekik az egyenlítéshez. Az 58. percben Supachok Sarachat a tizenhatoson kívülről szerzett bombagólt, meccsben tartva Thaiföldet. Nem kellett sokat várni a válaszra: Abbosbek Fayzullaev a 65. percben szép szóló végén gyönyörűen lőtt a hosszú alsóba, ami győzelmet és továbbjutást ért az üzbégeknek. 2–1

Üzbegisztán a legjobb nyolc között a házigazda Katarral csap össze.

ÁZSIA-KUPA (KATAR)
NYOLCADDÖNTŐ
Üzbegisztán–Thaiföld 2–1 (Turgunboev 37., Fayzullaev 65., ill. Supachok 58.)
Szaúd-Arábia–Dél-Korea 1–1 (Radif 46., ill. Cso Gju Szong 90+9.) – 11-esekkel 2–4

KORÁBBAN
Ausztrália–Indonézia 4–0 (Baggott 12. – öngól, Boyle 45., Goodwin 89., Souttar 90+1.)
Tádzsikisztán–Arab Emírségek 1–1 (Hanonov 30., ill. Al-Hammadi 90+5.) – 11-esekkel 5–3
Irak–Jordánia 2–3 (Natik 68., Ajmen Husszein 76., ill. Al-Naimat 45+1., Al-Arab 90+5., Al-Rasdan 90+7.)
Katar–Palesztina 2–1 (Al-Hajdosz 45+6., Afif 49. – 11-esből, ill. Dabbag 37.)
Szerdán játsszák
12.30: Bahrein–Japán
17.00: Irán–Szíria

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik