Szlovákia: elismertek két játékvezetői tévedést a Slovan–DAC után

DUDUCZ TIBOR (Pozsony)DUDUCZ TIBOR (Pozsony)
Vágólapra másolva!
2023.12.23. 20:03
null
Fotó: Duducz Tibor
Amint arról már korábban beszámoltunk, a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban vasárnap lejátszott Slovan–DAC (2-1) találkozó után a dunaszerdahelyi klub panaszt tett a Erik Gemzicky játékvezető egyes ítéleteinek helyességét vitatta. A sárga-kék klub négy esetre hívta fel a figyelmet, ezek közül kettő esetben helyt adott a panasznak a Játékvezetői Bizottság.


Marián Ruzbacky, a Szlovák Labdarúgó-szövetség játékvezető bizottságának elnöke az ország köztelevíziójának úgy nyilatkozott: a 76. percben a játékvezetőnek alattomos szabálytalansága miatt ki kellett volna állítania a hazaiak játékosát Marko Tolicsot, aki mindkét Slovan-gólt szerezte.

Erik Gemzicky a második hibát közvetlenül a találkozó vége előtt követte el: nem ítélt meg egy jogos tizenegyest a DAC-nak, amikor Kiriakosz Szavvidisz szabálytalankodott a tizenhatoson belülre betörő Ammar Ramadannal szemben.

Két esetben nem adott helyt a panasznak a játékvezetői bizottság: egyrészt, Marián Ruzbacky szerint van olyan felvételük, amely alapján világosan látni – szemben a televízióban sugárzottakkal – hogy nem volt les a Slovan második gólja. Ezt a felvételt azonban a mai napig nem tették közzé. Másrészt, Yhoan Andzouana 8. percben elvett gólja előtt a labda teljes terjedelmében elhagyta a játékteret a Játékvezetői Bizottság szerint.

Mivel ezen a héten nem ülésezett a Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, így az még nem ismert, hogy milyen büntetést kap a Slovan a magyarellenes rigmusok után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik