Román Kupa: a Sepsi döntetlennel búcsúzott a sorozattól

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2023.12.07. 18:24
null
Kiesett a Sepsi a Román Kupából (Fotó: Tókos Csaba, archív)
Döntetlennel búcsúzott a Román Kupától a Sepsi OSK, amely a Petrolul Ploiesti otthonában szerzett ponttal házigazdáját is elütötte a negyeddöntőbe jutástól.


Továbbjutási esély hiányában Bernd Storck vezetőedző pihentette alapemberei többségét – a hétfői, Dinamo ellen kezdőből csak Denis Ciobotariu és Kecskés Ákos maradt hírmondónak. A többiek viszont tét nélkül is egyenrangú ellenfelei voltak a Petrolulnak, bár Dinu Moldovan kapust néhányszor nehéz helyzetbe hozták csapattársai életveszélyes hazaadásai.

A hazaiak egy kényszerítő után, Alexandru Musi révén szereztek vezetést, de a szünet előtti és utáni percekben két röviden kivágott szögletet követően fordított a Sepsi: Ciobotariu közelről „karatézta” be Mario Rondón csúsztatását, Ion Gheorghe pedig 20 méterről bombázott a bal sarokba. A Petrolul kiegyenlített Marian Huja fejesével, s egészen a ráadásig úgy nézett ki, hogy az egy pont elég lehet a továbbjutáshoz – a Hermannstadt a 96. percben szerzett győztes góllal végül megelőzte a táblázaton.

ROMÁN KUPA
3. FORDULÓ, A-CSOPORT
Petrolul Ploiesti–Sepsi OSK 2–2
(Musi 24., Huja 63., ill. Ciobotariu 45., Gheorghe 48.)
Chindia Targoviste (Liga 2)–FC Hermannstadt 0–1
Progresul Pecica (Liga 3)–Corvinul Hunedoara (Liga 2) 0–6
A végeredmény:
1. Corvinul 9 pont, 2. Hermannstadt 7, 3. Petrolul 7, 4. Sepsi 2, 5. Chindia 1, 6. Progresul 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik