Copa América: Brazília Kolumbiával, az USA Uruguayjal került össze

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.08. 08:07
null
A Real Madrid sztárja, Rodrygo és a Liverpool sztárja, Luis Díaz a Copa Américán már a csoportkörben összecsaphat (Fotó: Getty Images)
Elkészült az Egyesült Államokban rendezendő 2024-es Copa América csoportkörének sorsolása. A 16 csapatos kontinenstornán Brazília Kolumbiával, a házigazda amerikaiak Uruguayjal kerültek egy négyesbe.

Az amerikai kontinenstornán 16 csapat vesz részt, tíz a dél-amerikai konföderáció, a CONMEBOL, hat az észak-és közép-amerikai szervezet, a CONCACAF zónájából érkezik.

A címvédő argentin válogatott az A-csoportban Peruval, Chilével és Kanada, illetve Trinidad és Tobago párharcának győztesével került össze – utóbbi két csapat 2024 márciusában vív osztályozót a Nemzetek Ligájában.

A B-csoportba Mexikó, Ecuador, Venezuela és Jamaica, a C-be az Egyesült Államok, Uruguay, Panama és Bolívia kapott besorolást, míg a D jelű négyesben Brazília Kolumbiával és Paraguayjal került össze, illetve megkapja még a Costa Rica–Honduras párharc továbbjutóját is.

A 48. Copa Américát 2024. június 20. és július 14. között rendezik 16 csapattal, 14 helyszínen, a nyitó mérkőzést Atlantában, a döntőt Miamiban tartják.

A COPA AMÉRICA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT:
Argentína, Peru, Chile, Kanada vagy Trinidad és Tobago
B-CSOPORT: Mexikó, Ecuador, Venezuela, Jamaica
C-CSOPORT: Egyesült Államok, Uruguay, Panama, Bolívia
D-CSOPORT: Brazília, Kolumbia, Paraguay, Costa Rica vagy Honduras




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik