Brazília: bundázással vádolja a bírókat a Botafogo tulajdonosa

Vágólapra másolva!
2023.12.06. 13:31
null
John Textor kiakadt a bíráskodásra (Fotó: Getty Images)
A brazil Selecao Sport TV újságírója, André Rizek kedden bejelentette, hogy John Textor bírósághoz fordul és kérvényezi a brazil labdarúgásban folyó játékvezetés kivizsgálását. A Botafogo tulajdonosa úgy hiszi, az eredményeket rendszerint manipulálják a játékvezetők és Rizek szerint az üzletember nem fogja abbahagyni a vádaskodást.

John Textor 2022 óta a Botafogo tulajdonosa, de az angol Crystal Palace-ban és a francia Olympique Lyon-ban is van részesedése – többek között. Bár korrupciós vádjai miatt már beperelte a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF), az amerikai üzletember most rátesz még egy lapáttal.

Mint megírtuk, november 1-jén John Textor a Brasileiraóban tapasztalható korrupcióról és lopásról beszélt, miután a Botafogo hazai pályán 4–3-as vereséget szenvedett a Palmeirastól – 3–0-s előnyről. Amellett, hogy a CBF eljárást indított ellene, a tulajdonos – megelőző jelleggel – 30 napos felfüggesztést is kapott.

Mikor Textor ügyvédei a döntés felülvizsgálatát kérvényezték, a dokumentumok mellé csatolták az üzletember által a játékvezetés kivizsgálására felkért Good Game! cég beszámolóját. A jelentés a Botafogo és a Palmeiras mellett több másik csapat idei mérkőzéseit is elemzi. André Rizek – aki olvasta a dokumentumot – kiemelte, hogy a Globo kommentátorai helyesnek ítélték meg azokat a mozzanatokat, melyeket az anyagban egyértelmű hibaként emlegetnek.

A szerződtetett cég jelentése szerint megfelelő bíráskodás mellett a Botafogo most 21 pontos előnyben lenne a Palmerisszal szemben. A valóságban azonban a fekete-fehérek öt ponttal vannak lemaradva az éllovastól és a Cruzeiro elleni vasárnapi 0–0-s mérkőzés után az is biztossá vált, hogy a klubnak már nincs esélye a bajnoki cím megszerzésére.

Textor csapata nagyjából a bajnokság feléig még a tabella élén állt – előnye fél távnál 13 pont volt –, mostanra viszont az ötödik helyre csúszott vissza. A sikertelen meccsek után a tulajdonos a Good Game! beszámolójára támaszkodva most bírósághoz fordul, hogy a brazil játékvezetés kivizsgálását kérvényezze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik