MLS: Suárez a Miamiban újra összeállhat Messivel – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.11.03. 20:32
null
Luis Suárez hamarosan ismét Lionel Messi csapattársa lehet (Fotó: Getty Images)
Az ESPN információi szerint az amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miami megállapodott a brazil Gremióval Luis Suárez átigazolása kapcsán, így az uruguayi játékos ismét Lionel Messi csapattársa lehet.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Inter Miami nem tart igényt 2024-ben a 66-szoros venezuelai válogatott csatár, Josef Martínez szolgálataira. Ezzel párhuzamosan Renato Gaúcho, a Gremio vezetőedzője megerősítette, hogy a 36 éves Luis Suárez nem tölti ki a 2024-ig szóló szerződését és idén decemberben a brazil bajnokság végeztével elvállnak az útjaik.

Az ESPN úgy tudja, hogy az uruguayi válogatottban 68 gólt szerző Suárez megállapodott az Inter Miamival, ahol egyéves szerződést ír alá, amihez további egy esztendő opcionálisan hozzáadható. Suárez a Gremio legeredményesebb gólszerzője, tíz gólpassza mellett tíz találatnál tart, míg csapata hét fordulóval a vége előtt harmadik a tabellán, mindössze három ponttal az éllovas Palmeiras mögött.

Suárez nyáron arról beszélt, hogy a brazil liga magas követelményei megviselik a testét, különösen a térdét. A 36 éves csatár bal térdét 2014-ben műtötték, mikor a Liverpoolban futballozott, míg a jobb térdét 2020-ban kellett operálni, amikor Barcelona-játékosként szenvedett sérülést.

Szintén az átigazolás mellett szól, hogy Suárez az Inter Miamiban összeállhatna korábbi barcelonai csapattársaival, Serigo Busquetscel, Jordi Albával és a nyolcadik Aranylabdáját a napokban elnyerő Lionel Messivel. A csatár esetleges érkezése kapcsán a floridai együttes edzője, Gerardo Martino úgy nyilatkozott, hogy amikor itt az ideje, mindent megtesznek Suárez szerződtetéséért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik