Stefanescu-duplával nyert idegenben a Sepsi

Vágólapra másolva!
2023.10.27. 16:30
null
Jobban akarta a sikert a Sepsi (Fotó: Tókos Csaba)
A román labdarúgó Superliga 14. fordulójában a Voluntari otthonában 2–0-ra nyert a Sepsi OSK.

ROMÁN SUPERLIGA
14. FORDULÓ
Voluntari–Sepsi OSK 0–2 (0–1)
Voluntari
, Anghel Iordanescu Stadion, 400 néző. V: Mladinovici
Voluntari: Jesús Fernandez – Ricardinho, C. Paz, Armas – Boboc, Rata (Radut, 80.), Crepulja, Andrei (R. Popescu, 89.), Carnat (Nita, 89.) – Nemec, Dumiter (Florea, 65.). Vezetőedző: Marin Duna
Sepsi OSK: Niczuly – Oroian (Renta, a szünetben), D. Ciobotariu (Gheorghe, a szünetben), Kecskés, Stefan – Jonathan Rodríguez (Balasa, 72.), Ninaj – Stefanescu, Alimi, Aganovic (Varga R., 64.) – Debeljuh (Safranko, 64.). Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
Gólszerző: Stefanescu (5., 75.)

Szűk másfél évvel a Sepsi OSK első kupagyőzelmét hozó döntő után ismét Marius Stefanescu volt az FC Voluntari végzete: ismét az ő két gólja döntötte el a székelyföldi csapat javára az ezúttal bajnoki mérkőzést.

Amelyen fizető néző a busznyi vendégtáboron kívül alig volt, a mintegy 400 néző javát a román szövetség, valamint a bukaresti klubok vezetői és edzői tették ki.

A Sepsi egyből lerohanta a hazai védelmet, csak Jesús Fernández védései – Adnan Aganovic közeli, majd Marius Stefanescu távoli lövésénél – halasztották el az 5. percig a szentgyörgyi vezetést. Ekkor Cristian Paz húzta be a nyakát Branislav Ninaj előrevágott labdájánál, a mögötte leselkedő Stefanescu pedig köszönte a lehetőséget, és a kapus mellett elhúzva a hálóba gurított.

A vezetés birtokában viszont már kivárásra játszott a Sepsi, bízva az átlövések mellett Andrei Dumiter egész közelről kapura tuszkolt labdáját is hárító Niczuly Rolandban, valamint a védelmet hibátlanul vezérlő Ninajban. Igaz, az ötös bal sarkától a rövid alsó mellé durrantó Nicolae Carnat helyzeténél csak az exszentgyörgyi szélsőn múlott az egyenlítés.

Szünet után valamivel feljebb tolta védekezését a Sepsi, így kevesebb Voluntari-támadás végződött lövéssel. Dumiter ugyan végül bevágott egy Niczulyról kipattanó labdát, de ötperces videózás után lesnek ítélték a helyzetet.

Az utolsó félórára becserélt Varga Roland lövésébe Stefanescu szintén lesről sarkazott bele, ezért ez a gól sem ért, ám csak három percet kellett várni egy érvényes találatra: Stefanescu jobb oldali beadását elvétette a középen érkező Pavol Safranko, de a labda így is bement a hosszú alsóba.

Bár Daniel Florea egy felső lécre lőtt szabadrúgással még ráijesztett a székely szurkolókra, az utolsó negyedóra már békésen pergett le – a hullámvölgyből kilábalt Sepsi öt nap alatt hat pontot zsebelt be.

PERCRŐL PERCRE

90+10. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+6. perc Kontra, balra vetődve védi Fernández Gheorghe ballábas, 19 méteres lövését.

90+6. perc Florescu bal oldali beadása Niczulyé, Ninaj most testtel tette arrébb Nemecet az ötösön.

90+5. perc Boboc indítása Nemecé, de szereli honfitársát a 16-oson belül Ninaj.

Kilenc perc a ráadás! Jogos.

89. perc Andreas Nita Carnatot, Robert Popescu Andreit váltja.

Szép csendes a hajrá, csak két lest kellett VAR-ozni.

80. perc Vadim Rata le, Mihai Radut be.

80. perc Florea jobbal a lécre vág egy kissé jobbról, 22 méterről járó szabadrúgást. Niczuly nem ért oda a bal felső elé. Armas éppen csak lemaradt a kipattanóról az ötösön.

80. perc Hazai cserék, támadó szellemben.

A 2022-es kupadöntő után másodszor duplázik a Voluntari ellen – írja Boros kolléga.



Safranko jelzi, nem ért hozzá a labdához, tehát MARIUS STEFANESCUÉ A GÓL!

75. PERC EZ MÁR ÉR! Stefanescu jobb oldali beadásába Pavol Safranko, mint kiderült, nem ért bele az ötösön, a labda így pattant a jobb alsóba. 0–2!

72. perc Mihai Balasa be, Rodríguez le, szűrő helyett védelmi mindenes.

72. perc Varga lő kapura 16-ról, Stefanescu a jobb alsóba teszi a labdát az ötösről, de les.

68. perc Varga jobb oldali kornerét hatról a kapushoz fejeli Renta.

67. perc
Florea kihagy egy ziccert megússza: les.

66. perc A Nemec indította Florea ütem passzát Andrei ballal a kapusba vágja az ötös bal sarkáról.

65. perc Csere a hazai oldalon is: Daniel Florea be, Dumiter le.

64. perc Pavol Safranko Debeljuhot, Varga Roland Aganovicot váltja.

63. perc Ion Gheorghe felrúgja bal szélen megiramodó Andreit, sárga lap. Jogos.

61. perc Még mindig.... ÉS LES! Lesről indult Dumiter. Milliméterekkel, és ezt tessék szó szerint érteni.

58. perc Még mindig VAR-zanak. Eléggé a bírói keret aljáról van a két VAR-os – jelentik a helyszínről.

55. PERC EGYENLŐ, Carnat megindul a bal szélen, jobbal középre ad, DUMITER ballal ötről a kapusba lő, majd jobbal a kapu középébe, kétszer is megelőzve Ninajt. 1–1, ha másként nem dönt a VAR.

53. perc Cristian Paz kap sárga lapot Stefanescu ellökéséért.

50. perc Rentát kell ápolni a gyepen, de folytatja.

Oroian ma középpályás volt, nem védő. Aganovic ma játssza 200. meccsét a román élvonalban. A 109.-et a Sepsiben.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Oroian helyett Denis Renta, D. Ciobotariu helyett Ion Gheorghe.

A meccs különleges Liviu Ciobotariu számára, aki 2021 májusa és 2023 júniusa között volt itt edző, és a Voluntari a történetének legjobb helyezését érte el a ligában 2022-ben egy negyedik hellyel.

E párharc legjobb góllövői:
Alexandru Tudorie 5
Fülöp István 3
Mihai Capatina 3
Constantin Budescu 2
Varga Roland 2


2017-ben találkoztak először, akkor Tudorie mesterhármasa döntött a Voluntari javára.

Egy kis örökmérleg: 18 meccs, 7 voluntari-os és 4 sepsis sikerrel, 28, ill. 21 rúgott góllal.

45+4. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Három perc a ráadás.

43. perc Andrei visszahúzásáért sárga lap Jonathan Rodrígueznek.

39. perc Ricardinho megindul a jobb oldalon, de közbelép Oroian. Korner a lelkes Sepsi-tábor elől, de Ninaj és Debeljuh a légtér ura középen Rata beadása után. 191, ill. 188 centiméter magasak.

A 35 éves spanyol kapus is volt sepsis, 8 meccset játszott ott. Kettőt meg anno a Real Madridban, egyszer 2010-ben, egyszer 2012-ben. Egyszer a Pepe, Sergio Ramos, egyszer a Raúl Albiol, Ricardo Carvalho páros mögött.

34. perc Aganovic indítását felszedi Debeljuh elől könnyedén Fernández kapus, főleg, hogy Ricardinho szépen odaállt az ék elé.

31. perc Nemec zseniális pörgetését az ötös bal sarka elől jobbal a jobb alsó mellé vágja Dumiter. Nemec 43-szoros szlovák válogatott, 38 éves, 43 meccsen 13 gólt vágott.

28. perc Dumiter ugrik ki, de Ninaj beéri és szereli az ötös előtt.

24. perc Doru Andrei 20 méteres átlövését is gond nélkül védi a Sepsi kapusa.

23. perc Rata lövi rá 23 méterről, Niczuly megfogja a labdát.

21. perc HELYZET!szép hazai támadás, jó Nemec jobb oldali, jobblábas beadása, Dumiter ballal három méterről, a bal sarok elől a kapusba lő.

Dumitert 2019-ben ingyen szerezte meg a Sepsi, 350 ezerért adta el 16 meccs és 4 kanadai pont után a FCSB-nek. Ahonnan újabb 2 évre rá ingyen igazolt el.

De nagyon ketyeg a VAR... Két perce. Tovább.

15. perc Ricardinho szereli a bal szélen meginduló Stefant. Carnat balról az ötösre emel, Ninaj ellöki Dumitert, de felszabadít. Ápolás, 11-es nincs.

13. perc Carnat jobbról ballal középre ad, de pontatlanul. Őt 2019 elején ingyen szerezte meg a Sepsi, majd másfél év múlva 75 ezer euróért adta el a CFR-nek. 47 meccs és 11 kanadai pont után, egyébként a Hagi Akadémia neveltje, játszott a Wolverhamptonban is.

8. perc Andrei lő a 16-os elől jobbal Niczuly ölébe.

5. PERC HÁROM A MAGYAR IGAZSÁG, Ninaj előrevágott labdája után a 16-os jobb sarkán cselesen lehúzza a fejét Paz, és ezzel nagyon becsapja kiinduló kapusát. STEFANESCUNAK több sem kell, elmegy balra a labdával, és ballal laposan a kapu közepébe lő kissé balról, 6 méterről. 0–1!

4. perc Ez igen, Debeljuh passzát jobbal a bal felsőbe vágná Stefanescu, 21-ről, kissé jobbról, de hatalmasat véd vetődve Fernández!

3. perc A szöglet után Stefanescu passzát Aganovic jobbal kapura teszi kissé jobbról, 4-ről, balra vetődve hatalmasat véd Fernández kapus. De les volt.

2. perc Aganovic elől ment az ötös jobb sarka előtt az utolsó pillanatban Paz.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak világoskék mezben és fehér nadrágban, a vendégek piros-fehér mezben és piros nadrágban.

Hangosan zúg a Piszkáld ki, piszkáld ki... népdal a lelátóról a vendégtábortól.


Utolsó három találkozóján egyaránt gól nélküli döntetlent játszott a Voluntari, viszont a hétvégén éppen a listavezető FCSB otthonában.

A Sepsi mai ellenfele augusztus eleje óta nyeretlen a Superligában, és mindössze négy pontot szerzett legutóbbi kilenc bajnoki mérkőzésén.

A Botosani elleni hétfői 5–2-es megnyugtató siker nemcsak véget vetett a szentgyörgyiek hatos vereségsorozatának, hanem egyúttal az előző hetekben sérülés miatt hiányzó játékosok többsége is visszatért – már csak Bogdan Otelita és Nicolae Paun nem bevethető a piros-fehéreknél.

A Sepsi OSK mérkőzése nyitja a román élvonal alapszakaszának 14. fordulóját, a székelyföldi csapat vezetőedzője, Liviu Ciobotariu előző klubja, az FC Voluntari otthonában lép pályára péntek délután.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A VOLUNTARI–SEPSI MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik