Románia: ismét megbüntették a Kovács Istvánt durván támadó Gigi Becalit

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.10.24. 18:11
null
Becalinak 25 ezer jeles büntetést kell fizetnie (Fotó: Simion Mechno/Agerpres)
A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága 25 ezer lejes (közel 2 millió forint) pénzbírsággal sújtotta George Becalit, az FCSB labdarúgócsapatának tulajdonosát, aki nemrég ismételten támadta Kovács István játékvezetőt. A hírhedt piperai üzletember azzal vádolta meg Románia legjobbnak tartott játékvezetőjét, hogy a kolozsvári CFR képviselői „segítségével” vásárolt magának lakást – írta meg a kronikaonline.ro.


Az ingatlanbizniszből meggazdagodott, egykori szélsőséges, börtönt is megjárt politikus az augusztus 28-án lejátszott UTA Arad–FCSB bajnoki mérkőzés után vetette el a sulykot. Nem is Kovács István bíráskodott az aradi meccsen, sőt még tartalék és videobíró sem volt – egyetlen „vétke”, hogy a VAR-szobában testvére, Szabolcs foglalt helyet, aki észrevett egy kezezést a bukarestiek tizenhatosán belül, így 11-est ítéltek a hazaiaknak. Az UTA ezzel kiegyenlített, majd később a kezezés miatt sárga lappal büntetett FCSB-védő megkapta második figyelmeztetését is, az emberelőnybe kerülő aradiak pedig 2–1-re nyertek.

„Az a VAR-tól üvöltött, hogy szerinte tizenegyes. Kérdezem Kovács Istvánt: vannak még rokonai, hogy így tartsanak engem, amíg a labdarúgásban vagyok? Amióta a fociban vagyok, csak bajom volt vele. Ezek az én információim: Istvánnak van egy lakása, amelyet »Nelu Mureșan« cégének tömbházában vásárolt. Meg kell nézni a feddhetetlenséget, hogy mennyi pénzt kapott! Mennyi a négyzetmétere, 1800? Lássuk, mennyiért adta neked! Feddhetetlenség! Az összes magyar legyen nálam, küldjék nekem az összes magyar bírót. A magyaroknak valami bajuk van velem. Így nem lehet” – idézte a Gsp.ro sportportál Becali nyilatkozatát.

A kritikát Kovács István nem hagyta szó nélkül. A FRF honlapján augusztus 31-én közölt állásfoglalásban tudatta: valóban birtokában van két kolozsvári ingatlan, ám ezeket nem Varga, Mureșan segítségével vagy az említettek társain keresztül vásárolta, hanem bankkölcsönnel, amelyért havi törlesztőrészletet fizet.

„Tiszta vagyok, és senki sem tudja bebizonyítani az ellenkezőjét. Aki mást mond, az hazudik vagy rosszul informálták. Sohasem volt semmiféle kapcsolatom a Kolozsvári CFR-rel vagy más romániai klubbal. Becali úr nyomást próbál gyakorolni a játékvezetésre az engem célzó vádaskodásaival. Nem fogadom el, hogy felhasználjon játszmáiban” – szögezte le Kovács István.

Időközben a román szakszövetség fegyelmi bizottsága is vizsgálatot indított Becali nyilatkozatai ügyében, a feljelentést maga az FRF tette. A hétfőn kimondott döntésből egyébként az is kiderül, hogy a 25 ezer lejes pénzbírság mellett „figyelmeztetésben” is részesítették a megbüntetett klubtulajdonost.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik