Brazília: Attól, hogy enyém lett a rekord, még nem vagyok jobb, mint Pelé – Neymar

Vágólapra másolva!
2023.09.09. 14:53
null
Neymar megkapta az emlékplakettjét (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, Neymar duplázott a brazil labdarúgó-válogatottban a Bolívia elleni világbajnoki selejtezőn, ezzel pedig megelőzte a tavaly elhunyt Pelét a brazil örökrangsorban, amelyet immár ő vezet. A brazil sztár meccs utáni nyilatkozatából idézett az MTI.

„Attól, hogy enyém lett a rekord, még nem vagyok jobb, mint Pelé– mondta Neymar, amikor átvette a csúcsdöntés alkalmából kapott emlékplakettet a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) elnökétől, Ednaldo Rodriguestől. – Ugyanakkor persze nagyon boldog vagyok, soha nem gondoltam volna, hogy megdöntöm ezt a csúcsot.”

A 31 éves játékos, aki a közelmúltban szerződött a szaúdi bajnokságban szereplő Al-Hilalhoz, a meccs elején büntetőt rontott, de aztán a 61. és a 93. percben is betalált, megszerezve pályafutása 78. és 79. gólját a válogatottban – ezzel előzte meg a tavaly elhunyt Pelét a brazil örökrangsorban, amelyet immár ő vezet.

Érdekesség, jegyezte meg az EFE spanyol hírügynökség, hogy a CBF-nél – amely néhány, klubcsapatok elleni felkészülési mérkőzést is beszámít, melyeket viszont a nemzetközi szövetség, a FIFA nem vesz figyelembe – Pelé 95 gólt szerzett Neymar 79-ével szemben. A FIFA statisztikája szerint a listán a harmadik Ronaldo 62 találattal, majd Romário (55), Zico (48), Bebeto (39), Rivaldo (35), Jairzinho és Ronaldinho (33) következik.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
DÉL-AMERIKAI ZÓNA
1. FORDULÓ

Brazília–Bolívia 5–1 (Rodrygo 24., 52., Raphinha 47., Neymar 61., 90+3., ill. Abrego 78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik