2. Liga: az észak-komáromiak megállíthatatlanok az új idényben

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2023.09.22. 08:07
null
Vincze István szakmai igazgató, mosolyoghat, hiszen az FC Komarno sikeres (Fotó: Mirkó István)
Mind a nyolc eddigi meccsét megnyerte az észak-komáromi csapat, Vincze István szakmai igazgató szerint a titok a stabilitásban rejlik.

Repülőrajtot vett a szlovák másodosztályban a KFC Komárno: az új idényben mind a nyolc bajnoki mérkőzését megnyerte, 21 szerzett gól mellett csak hetet kapott. Máris öt pont előnye van a második helyezett Púchov (Puhó) csapatával szemben, a legutóbbi fordulóban a Slovan Bratislava második csapatát győzte le Pozsonyban 3–1-re. Ezzel a kezdéssel máris rekorder a szlovák 2. ligában, soha egyetlen csapat sem rajtolt még nyolc győzelemmel. De Vincze István szakmai igazgató szerint nem szeretnének még megállni.

„A következő fordulóban a Spartak Myjavával mérkőzünk meg, amely a harmadik helyen áll, tehát ez rangadónak mondható – mondta a szakmai igazgató, a korábbi 44-szeres válogatott csatár. – Fontos meccs lesz, masszív, kellemetlen csapat az ellenfél, amely jól igazolt a nyáron, nagyon oda kell rá figyelni. Szeretnénk olyan hosszúra nyújtani a győzelmi sorozatot, amennyire csak lehet, de természetesen mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk.”

Amikor a ragyogó szereplés okáról kérdeztük, a következőket mondta: „Nagyon fontos volt, hogy az idei tisztújítás után is Baráth György maradt az elnök, aki a stabilitást jelenti a klubnál, és rendkívül sokat tesz a csapatért. Nyugodt, stabil a háttér, ez szükséges a kiegyensúlyozott teljesítményhez, a játékosok sincsenek nyomás alatt. Annak is kulcsszerepe van, hogy a játékoskeretet sikerült egyben tartani, már a tavasz elején elkezdtük a tárgyalásokat azokkal a labdarúgókkal, akiket meg akartunk tartani. Akik pedig csak visszahúzták a szekeret, akik csak vegetálni akartak itt, azoktól megváltunk. Posztokra igazolunk, és nyerő típusú játékosokat keresünk. Az edzőnk, Radványi Miklós jó hangulatot teremt az öltözőben, ugyanakkor megköveteli a kemény munkát.”

Radványi Miklós már több mint két és fél éve irányítja vezetőedzőként a csapatot, őt a magyar bajnokságból is ismerhetjük, 2017-ben a Mezőkövesd edzője volt, de több ciklusban irányította a felvidéki magyarok élvonalbeli együttesét, a DAC-ot is.

„Fontos volt, hogy jól indultunk, idegenbeli sikerrel, majd jött három hazai meccs egymás után, azokat is megnyertük, így megnőtt az önbizalmunk – mondta lapunknak Radványi Miklós.Az idősebb, elégedetlenkedő, sértődékeny játékosokat elengedtük a nyáron, de a csapat gerince egyben maradt. Nagyon jó az össz­hang most a vezetőség, az edzői stáb és a játékosok alkotta háromszögben, ez meglátszik a teljesítményünkön is.”

A szlovák másodosztályból az első helyezett automatikusan feljut a Niké Ligába, a második osztályozót játszik.

„A feljutásra egyelőre még nem is gondolunk – mondja Vincze István. – Sportemberek vagyunk, persze örülnénk a feljutásnak, az új kihívásnak, de nincs még itt az ideje erről beszélni. Verjük meg most a Myjavát, azzal kilenc pontra nőne az előnyünk vele szemben, és persze a sorozatunk sem szakadna meg.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik