Tényleg fáradt volt a Sepsi, csak ikszelt a Hermannstadttal

Vágólapra másolva!
2023.08.21. 17:30
null
Fotó: Tókos Csaba
Tizedik mérkőzésén is megőrizte szezonbeli veretlenségét a Sepsi OSK, de hazai pályán csupán egy pontot tudott szerezni (1–1) az FC Hermannstadt ellen a román Superliga 6. fordulójában.

ROMÁN SUPERLIGA
6. FORDULÓ
Sepsi OSK–Hermannstadt 1–1 (1–0)
Sepsiszentgyörgy,
Sepsi OSK Aréna, 3570 néző. V: Vidican
Sepsi OSK:
Niczuly – Otelita, D. Ciobotariu (Balasa, a szünetben), Ninaj, Gheorghe – Alimi (Jonathan Rodríguez, 59.), Aganovic (Paun, 59.) – Varga R., Kallaku (Stefanescu, 59.), Damascan (Safranko, 59.) – M. Rondón. Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, Stoica, A. Oroian – Balaure (Barbut, 83.), Szota, Alhassan (Biceanu, 66.), Negut (P. Iancu, a szünetben) – Bucuroiu (D. Iancu, 66.), Paraschiv (Rúben Fonseca, 83.). Vezetőedző: Marius Maldarasanu
Gólszerző: Kallaku (45.), ill. Bejan (53.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Konferencialigában vitézkedő Sepsinél alig négyen maradtak az aktobei győztes kezdőből, Varga Roland is kezdett, a felforgatott csapat azonban nem tudott kezdeményezni. A 31 fokos melegben egyik csapat sem tudott nagy iramot diktálni, az unalmas, lassú mezőnyharcban pedig csak a nagyszebeni Daniel Paraschiv lesgólja számított eseménynek. A 45 percen át teljesen veszélytelen Sepsi mégis váratlan előnyben mehetett szünetre, mert két vendégvédő Sherif Kallaku helyett egymást támadta, az albán játékos pedig kilőtte a bal alsó sarkot.

A szünet után Florin Bejan fejesével viszonylag gyorsan egyenlített a Hermannstadt, mire Liviu Ciobotariu szentgyörgyi vezetőedző egy négyes cserével azonnal beküldte addig pihentetett húzóembereit. Az addig kiegyensúlyozott mezőnyharc azonnal át is tolódott a szebeni térfélre, Mario Rondón fejesénél nagyot védett Karlo Letica kapus.

A venezuelai csatár térden rúgásért büntetőt is reklamált, de a VAR sem jelezte az esetet, a meccslabdát pedig a vendégek hagyták ki a 89. percben, amikor Gabriel Iancu három méterről, előrevetődve az üres kapu fölé fejelt.

A Sepsi számára nincs idő kesergésre és pihenésre, csütörtök este már jön az újabb európai kupamérkőzés a norvég bajnokságot vezető Bodö/Glimt ellen. 1–1

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc Dragos Iancu megtapossa Paun lábát, kész csoda, hogy csak sárga lap. Paun a földön ült már, nyújtott lábbal.

Négy perc a ráadás.

89. perc Ez hogyan maradt ki??? Barbut jobb oldali beadását G. Iancu másfél méterről, bevetődve a léc fölé fejeli. A jobb sarok elől.

87. perc D. Iancu lő a jobb felső sarok fölé 17-ről, középről. Jobbal. Mihai Balasának sárga lap, reklamálhatott.

86. perc Rondón lő jobbal 28-ról a jobb sarok mellé, méterekkel, egy pocsék kapuspassz után. Karlo Letica kap egy sárga lapot is aztán, időhúzásért.

82. perc Rúben Fonseca és Cristi Barbut is a pályán. Utóbbi anno 53 meccsen 6 kanadai pontot szerzett a Sepsi színeiben.

79. perc G. Iancu fejel hétről a bal alsó sarok mellé.

71. perc Rodríguez szereli a 16-osra betörő Daniel Paraschivet becsúszva, aki hatalmasat esik... és kap egy sárga lapot.

70. perc Ninaj hatméteres fejese kapuscsemege.

68. perc Paun jobbal nem sokkal lő a bal alsó mellé. De korner.

66. perc Dragos Iancu és Ionut Biceanu is a pályán a vendégektnél.

64. perc Varga kihagy egy ziccert, de les volt.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba

61. perc Varga kap egyet a fejére Buteantól, sárga lap... a reklamáló Florin Bejannak. A szabadrúgást Paun Rondón fejére varázsolja, aki ötről a léc alá fejelne, de véd szép robinzonáddal Letica.

59. perc Négyes hazai csere! Pavol Safranko Damascant, Nicolae Paun Aganovicot, Jonathan Rodríguez Alimit váltja, Marius Stefanescu meg Kallakut.

58. perc Paraschiv jobbal a bal alsóba lőne kissé balról, tízről, de célt téveszt. Nem sokkal, Niczuly hatalmasat vetődve biztosított.

53. PERC ÉS ITT A GÓL IS, Balasa mellől az ötösről, középről kapura fejel FLORIN BEJAN, a balra vetődő Niczuly csak beljebb, a bal alsó sarokba tudja tolni a labdát. 1–1! És ki más is adta volna a gólpasszt, mint Balaure?

Egyre inkább fölényben a vendégek.

52. perc Iancu passzát jobbal a bal sarok mellé rúgja az ötös jobb sarka elől a legaktívabb vendégjátékos, Balaure.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Mihai Balasa és Gabriel Iancu be, Ciobotariu s Negut le.

E párharc legjobb góllövői:
Gabriel Debeljuh 3
Pavol Safranko 3
Fülöp Lóránd 2
Yazalde 2
Gabriel Vasvari 2

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. PERC DERÜLT ÉGBŐL A HAZAI GÓL! SHERIF KALLAKU! Sarokkal a levegőbe tesz maga elé egy bal oldali Gheorge-beadást, nem a legjobban, de összefut mellette Stoica és Bejan, utóbi hatalmasat esik. Kallaku csodálkozik picit, majd kissé balról, hat méterről jobbal okosan a bal alsó sarokba helyezi a labdát. 1–0!

42. perc Aganovic ível a vendégek 16-osára egy szabadrúgást, a védőké.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba

Egy kis örökmérleg: 10 találkozó, 4 sepsis és 2 Hermannstadt-sikerrel, 16, ill. 13 rúgott góllal.

35. perc Nem ez lesz a hét mérkőzése.

30. perc Gheorghe megindul a bal szélen, de les, előtte Rondónnal szemben fejespárbajt nyert az ötösön Butean, de nem kezezett közben. Háttal állt a levegőben egyébként. A VAR szerint legalábbis nem. A szentgyörgyiek ellenvéleményen vannak.

25. perc Mezőnyharc, és bizony nem a legjobb fajtából. A hazai drukkereken pedig nem múlik...

A nagyszebeni együttes vezetőedzője, Marius Maldarasanu gratulált a Sepsi OSK-nak. „Felsőházi csapattal játszunk, amely hozzánk hasonlóan összeszokott együttest alkot, kiegyensúlyozott játékoskerettel. Önbizalommal megyünk oda, nyerni szeretnénk, de ehhez nem szabad olyan hibákat elkövetnünk, mint legutóbb az Universitatea Craiova ellen, amikor a támadásaink után az ellenfél gyors kontrákkal veszélyeztetett, és ezekből tanulnunk kell” – írja a Székelysport.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba

22. perc Otelita odarúg a balon Negutnak, szabadrúgás Détári-szögből. Balaure jobbal gyatrán a sorfalba lő, laposan.

14. perc Hűha, Alhassan remek passza után Negut az ötös bal sarka elől a bal alsóba lő, de les. A VAR és a saját szemünk szerint is az.

13. perc A másik szélről, balról Gheorge olyan rosszul ad be ballal, hogy majdnem a túlsó felsőbe pattan a labda.

12. perc Aganovic szépen indítja Vargát, akinek a csele jó, a beívelése nem.

10. perc Mezőnyharc, rossz hazai jobb oldali beadásokkal.

Meg is van a hivatalos nézőszám: 3570.

4. perc Mino megindulna a felezőnél, Aganovic azonnal felrúgja. Sokoldalú ma a horvát veterán. Ma jobbhátvéd, az előző bajnokin jobbszélső volt. Alhassan ballal 15-ról jócskán a jobb sarok mellé lő a pontatlan Balaure-beadást követően.

2. perc Balaure bal oldai szabadrúgását lefüleli az ötös jobb sarkán Aganovic.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta feketében.

Liviu Ciobotariu, a Sepsi vezetőedzője is elismerte, hogy csapata erőnlétileg nincs a csúcson. „Nem sok időnk volt erre a mérkőzésre készülni, pénteken értünk haza Kazahsztánból, a nyolcórás utat azok is megérezték, akik nem játszottak az Aktobe ellen. Egy regeneráló és egy taktikai edzésre volt időnk, viszont itthon játszunk, saját szurkolóink előtt és jó a morálunk. Nyernünk kell, hogy elől tudjunk maradni a táblázaton, de nem lesz könnyű, mert a Hermannstadt rendkívül rutinos, összeszokott csapat, amely egyben tartotta tavalyi keretét” – nyilatkozta a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Ciobotariu, aki még nem tudta, hogy számíthat-e az Aktobe ellen megsérült középpályására, Cosmin Mateire.

A Sepsihez hasonlóan a Hermannstadt találkozója is elmaradt az előző bajnoki fordulóban (a másik versenyben maradt román kupacsapat, a Farul ellen kellett volna játszania), de míg a szentgyörgyiek az Aktobe elleni párharc meccsei között még utaztak is vagy 6000 kilométert, a szebeniek csak egy barátságos mérkőzést vívtak Kolozsváron, amelyet 3-2-re elvesztettek a CFR ellen.

Erdélyi rangadók napja lett a hétfő a román élvonalban, az esti Universitatea–CFR kolozsvári derby előtt rendezik a Sepsi OSK és az FC Hermannstadt összecsapását. A Konferencialiga play-off körébe jutott székelyföldiek számára egy rendkívül keménynek ígérkező sorozat kezdődik a nagyszebeni csapat elleni mérkőzéssel, hiszen tíz nap alatt négyszer is pályára lépnek: csütörtökön a Bodö/Glimt jön Sepsiszentgyörgyre, vasárnap a Poli Iasi-hoz utaznak, augusztus 31-én pedig következik a norvégiai Ekl-visszavágó.

A labdarúgó Európa-konferencialiga harmadik selejtezőkörében a Sepsi OSK a kazah Aktobe otthonában 1–0-ra győzött, ezzel továbbjutott a sorozat playoffkörébe, ahol a norvég Bodö/Glimttel játszhat a főtábláért.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–HERMANNSTADT MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik