Jön a magyaros rangadó: DAC–Kassa bajnoki!

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.08.05. 08:19
null
Volt a DAC játékosa is <strong>Erik Pacinda</strong> (sárgában), aki kíváncsi, miként fogadják majd kassai futballistaként (Fotó: FC Kosice)
Magyar tulajdonosi hátterű csapatok mérkőzésére készülnek a Niké Ligában: a bajnokaspiráns DAC a feljutó Kassát fogadja szombaton.

 

A Niké Liga második fordulójában Dunaszerdahelyen két sárga-kék klubszínű csapat találkozik, amelyek mögött ráadásul magyar tulajdonosi háttér van: a Dunaszerdahelyi AC a Mol Arénában az újonc Kassát fogadja.

Dunaszerdahelyen másként képzelték el az idényrajtot. A csapat már az Ekl első selejtezőkörében elbukott a grúz Dila Gori ellen, s nem sikerült győzelemmel kezdeni a Niké Ligát sem. Ugyan a múlt szombaton Nagymihályban a DAC végig fölényben volt, de ez meddőnek bizonyult, hiányzott az ötlet, a kreativitás, a lehetőségek értékesítése. „Sajnos még bennünk van a csalódást keltő kupakiesés, sőt a nagymihályi döntetlen sem segített ezen túllépni, hogy visszatérjen az önbizalom és a könnyedség a játékunkba – nyilatkozta a dunaszerdahelyi csapat pályaedzője, Borbély Balázs a DAC Hazai pályán című műsorában, s külön kitért a csapat támadójára, Nikola Krsztovics­ra, aki ebben az idényben még nem szerzett gólt. – Pályafutása nagy lépése előtt áll. Ha nem most, akkor a következő időszakban eligazol tőlünk, szintet lép. Fiatal, s nem biztos, hogy jól tudja kezelni a helyzetet.”

A legutóbbi bajnokin Kalmár Zsolt csak az utolsó negyedórában játszott, ám ez is elég volt neki, hogy – mint a kupameccseken – Nagymihályban is helyzetbe kerüljön, ám a kapufát találta el. Borbély Balázs a csapatkapitány helyzetére is kitért: „A múlt héten vérfrissítést akartunk, ezért Vitális Milán játéka mellett döntöttünk. Kalmár Zsolt szerepe ettől azonban nem változott, továbbra is az egyik legfontosabb labdarúgónk.”

A dunaszerdahelyi pályaedző elárulta azt is, hogy szombaton ugyan az élvonal egyik újonca érkezik a Mol Arénába, az FC Kosice mégis rutinos gárda, amely erős támadónégyessel rohamoz, de az is benne van a pakliban, hogy visszahúzódva gyors ellentámadásokkal próbálkozik. „Gyakoroltuk a rögzített helyzeteket védekezésben és támadásban is, azaz markáns elképzelésünk van arról, hogyan, milyen taktikával akarjuk megnyerni a meccset.”

A DAC nyolc év után találkozik ismét a Kassával, 2015-ben a vendégeknél pályára lépett Erik Pacinda, aki később négy éven keresztül a DAC-ban játszott, idén pedig ismét Kassára igazolt, s a szombati összecsapás lesz a kétszázadik bajnokija: „Nagyon különleges érzés, hogy épp volt csapatom otthonában, Dunaszerdahelyen jubilálok. Remek hangulatú meccset várok, a DAC-drukkerek mindig maximálisan odateszik magukat. Azért kíváncsi vagyok, megtapsolnak-e vagy kifütyülnek...”

A Kassa egy hete gól nélküli döntetlent ért el a Slovan ellen. Anton Soltis edző szerint minőségi csapat a DAC, de a Kosice keretét tapasztaltabb játékosok alkotják, úgyhogy bízik benne, pontot vagy pontokat visznek haza a Mol Arénából.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
2. FORDULÓ
18.00:
DAC–Kosice – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik