Ekl: a Sepsi veretlensége megmaradt, a bajnoki meccse elmarad

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 13:33
null
Pihenhet egyet a Sepsi a norvégiai visszavágó előtt (Fotó: Ritl József Attila)
A félig üres, félig teli pohárra hasonlított csütörtök este a Sepsi OSK játékosainak és vezetőinek hangulata, a norvég Bodö/Glimt elleni 2–2-es döntetlen után. Az Európa-konferencialiga playoffkörének első mérkőzésén a Sepsi kétszer is kiegyenlített esélyesebbnek tartott ellenfelével szemben, a helyzetek száma alapján pedig közelebb is járt a győzelemhez.

A mérkőzés után azonban nem csak a szezonbeli veretlenség megőrzése volt a téma, a székelyföldi klub vezetői ugyanis akkor még úgy tudták, hogy vasárnap délben még játszaniuk kell egy bajnoki mérkőzést – miközben a Bodö már a szentgyörgyi mérkőzés előtt halasztott egy összecsapást a norvég élvonalban. A Sepsi csak péntek reggel tudta meg, hogy mégiscsak sikerült elérnie a Poli Iasi ellen találkozó elnapolását. Az ellenfél már korábban elfogadta a szentgyörgyi csapat kérését, ám a Profi Liga – egyenlő bánásmódra hivatkozva – sokáig nem akart halasztani, mivel az Európa-konferencialigában még érdekelt másik román klub, a Farul ellenfele, az Universitatea Craiova mindenáron játszani akar. A Liga végül péntek reggel közölte, hogy a jászvásári mérkőzés elmaradt, a finn HJK ellen 2-1-es előnyt szerző Farulnak viszont le kell játszania a vasárnap esti találkozót.

A Bodö ellen is sorsdöntő cserének bizonyuló, alig három perccel pályára lépése után büntetőt kiharcoló Varga Roland szerint igazságos eredmény született, úgyhogy a továbbjutás kérdése csak a visszavágón dől el. „Nagyjából azt kaptuk, amit előzőleg is láttunk tőlük, jó csapattal játszottunk, de mi is jó csapat vagyunk. Nekik is, nekünk is ez volt eddig a legnehezebb ellenfél a selejtezők során” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a magyar támadó, aki szerint a mérkőzés előtti heves eső nem befolyásolta a játékot.

Varga újabb sorsdöntő beállását Liviu Ciobotariu, a Sepsi vezetőedzője is kiemelte a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. „Minden játékosomat dicséret illeti a mai teljesítményért. Leginkább azért, mert hittek a jó eredményben, mentálisan nagyon erősnek kell lenni, hogy kétszer is felálljál hátrányból. Ismét dicséret illeti a menet közben becserélt játékosokat! Különösen Varga Rolandot. Számomra ő az a futballista, aki mindig segített, amikor beállt” – mondta a szentgyörgyi szakvezető.

A Sepsi kapusa, Niczuly Roland viszont nem volt elégedett a döntetlennel. „Nagyon jól kielemeztük a norvég csapatot, és többnyire sikerült is blokkolni őket. Személy szerint nem vagyok nagyon elégedett ezzel a 2–2-vel, mert a pályán történtek alapján megérdemeltük volna a győzelmet, az utolsó percben is volt egy nagy helyzetünk Marius Stefanescu révén. De jó érzésekkel utazunk majd Norvégiába, reális esélyünk van a továbbjutásra” – mondta a Sepsi csapatkapitánya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik