Uruguay: könnyeivel küszködve fejezte be pályafutását Diego Godín – videó

Vágólapra másolva!
2023.07.31. 11:48
null
Diego Godín befejezte több mint 20 évig tartó profi karrierjét (Fotó: Getty Images)
Befejezte pályafutását Diego Godín, az uruguayiak védője, aki 20 év profi karrier után akasztotta szögre a futballcipőt a vasárnapi Huracán–Vélez Sarsfield argentin szezonzáró bajnoki mérkőzést követően.

Az Atlético Madrid korábbi csapatkapitánya 627 profi meccsen lépett pályára, ezeken 38 gólt szerzett és összesen tíz trófeát gyűjtött, köztük két Európa-liga- és három európai Szuperkupa-diadallal.

A 37 éves játékos elmondta: most már más dolgok kapnak elsőbbséget az életében, nemrég gyermeke született, s a családja Uruguayban él.

Godin 2003-ban, az uruguayi CA Cerrónál kezdte pályafutását, majd a Nacional játékosa lett, s 2007-ben igazolt Európába, a spanyol Villarrealhoz. Az Atlético Madrid 2010-ben szerződtette, kilenc szezonon keresztül volt a csapat kapitánya, spanyol bajnok és kupagyőztes lett a gárdával, kétszer Bajnokok Ligája-döntőt játszhatott. Később az Internazionale és a Cagliari futballistájaként Olaszországban is kipróbálta magát, majd visszatért Dél-Amerikába, ahol előbb a brazil Atlético Mineiro, majd tavaly óta a Vélez Sarsfield játékosa volt.

Az uruguayi válogatottban 161-szer szerepelt, négy világbajnokságon lépett pályára, 2010-ben negyedikként zárt a nemzeti együttessel. Tagja volt a 2011-ben Copa Américát nyert csapatnak.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik