Szaúd-Arábia: Szergej Milinkovics-Szavics az Al-Hilalhoz igazolt

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.12. 21:01
null
Szergej Milinkovics-Szavics 28 évesen Szaúd-Arábiába igazolt (Fotó: Getty Images)
A szaúdi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Al-Hilal Twitter-oldalára feltöltött videóval tudatta, hogy megszerezte az olasz Lazio 28 éves, szerb válogatott középpályását, az 50 millió euróra taksált Szergej Milinkovics-Szavicsot.

 

Az angol Chelsea-től megszerzett szenegáli védő, Kalidou Koulibaly és a Wolverhamptontól szerződtetett portugál középpályás, Rúben Neves után újabb topligás sztár folytatja a szaúdi liga legutóbbi kiírásában bronzérmes Al-Hilalnál, a Lazio szerb középpályása, Szergej Milinkovics-Szavics is a csapathoz igazolt, s a 2025–2026-os idény végéig írt alá – derült ki a klub Twitter-oldalára feltöltött videóból.

A mértékadó Transfermarkt által 50 millió euróra taksált középpályás iránt az elmúlt években számos európai topcsapat is érdeklődött. A Vojvodinánál nevelkedő Milinkovics-Szavics 2014-ben igazolt a belga Genkhez, s az itt nyújtott teljesítményével felhívta a Lazio figyelmét, melyet 2015 óta erősített.

A középpályás a rómaiak alapembere és egyik legjobbja volt az elmúlt években, hiszen minden sorozatot figyelembe véve 341 mérkőzésen 69 gólig és 59 gólpasszig jutott, szerződése pedig 2024 nyaráig szólt, de a jelek szerint Maurizio Sarriék túladtak rajta.

Az Al-Hilalnál egyébként nemrég Szalai Attila török csapatának, a Fenerbahcénak a vezetőedzőjét, Jorge Jesust nevezték ki.

 


 



Sajtóhírek szerint egy másik szerb sztár is Szaúd-Arábiában köthet ki, az angol Fulham ikonjért, Alekszandar Mitrovicsért az Al-Hilal 25.5 millió fontot ajánlott, ám ezt a londoniak első körben visszautasították, annak ellenére, hogy a támadó kifejezte távozási szándékát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik