U21-es Eb: két büntetőt is kihagytak, emberelőnyben sem tudtak nyerni a németek

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.22. 20:32
null
Búslakodhatnak a németek, fontos két pontot nem tudtak megszerezni (Fotó: Getty Images)
Hiába játszott egy félidőt emberelőnyben, 1–1-es döntetlenre végzett Németország Izraellel az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjában. Ugyanebben a négyesben Anglia 2–0-ra verte Csehországot, míg a D jelű kvartettben Svájc 2–1-es sikert aratott Norvégia felett.

 

Kifejezetten jól indulhatott volna, ám lehangoló döntetlennel ért véget a német U21-es válogatott első mérkőzése az Európa-bajnokságon. Youssoufa Moukokóék már a harmadik percben büntetőhöz jutottak Izrael ellen, azonban a Dortmund támadója nem tudta értékesíteni a tizenegyest. A 20. percben ráadásul az izraeliek szerezték meg a vezetést, Dor Turgeman révén. Erre gyorsan érkezett a német válasz, Yann Aurel Bisseck talált a kapuba. Az első félidő ráadásában a kilenc perccel korábban besárgult Eden Karcevnek a második lapját is felmutatta a játékvezető, így a Basaksehir középpályása már nem jöhetett ki a második játékrészre. A fehér mezben játszó németek egy újabb nagy esélyt kaptak a 80. percben, ismét büntetőt ítéltek a javukra. Ezúttal a Hertha BSC csatára, Jessic Ngankam állt a labda mögé, a kispadról figyelő Dárdai Márton csapattársa viszont Moukokóhoz hasonlóan hibázott. Hiába a közel nyolcvanszázalékos labdabirtoklással párosuló hatalmas mezőnyfölény, a győzelmet érő gól nem jött a hajrában, így Izrael értékes pontot szerzett az első fordulóban.

A csoport másik mérkőzésén a Premier League-fiatalokkal felálló Anglia csapott össze Csehországgal. Hiába volt többet az angoloknál a labda, az első negyvenöt percben mégis a csehek próbálkoztak több lövéssel, a gól azonban egyik oldalnak sem jött össze. Mondhatni az öltözőben maradtak a csehek a szünetet követően, mivel két perccel a kezdő sípszó után előnybe került Anglia a második félidőben – az Aston Villa középpályása, Jacob Ramsey talált a kapuba. A hajrában a Chelsea-játékos Noni Maduekét az arsenalos Emile Smith Rowe váltotta, az „ágyúsok” középpályásnak az érkezése pedig meghozta a második, mindent eldöntő angol gólt a hosszabbításban.

Norvégia Svájccal játszott a D-csoport első meccsén. A 19. percben a skandinávok szerezték meg a vezetést Emil Konradsen Ceide találatával, azonban a Basel-középpályás Dan Ndoye találatával még a szünet előtt egyenlítettek a svájciak. A második félidő elején Kastriot Imeri vette be a norvégok kapuját, így Svájc sikeresen megfordította a találkozót, előnyét pedig a maradék bő negyven percben meg is tudta tartani, így jelenleg vezeti a négyest.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
C-CSOPORT, BATUMI, KUTAISZI
Csehország–Anglia 0–2
(J. Ramsey 47., Smith Rowe 90+4.)
Németország–Izrael 1–1 (Bisseck 26., ill. Turgeman 20.)
Kiállítva: Karcev (45+2., Izrael)
D-CSOPORT, KOLOZSVÁR
Norvégia–Svájc 1–2
(Ceide 19., ill. Ndoye 36., Imeri 56.)

KÉSŐBB
20.45:
Franciaország–Olaszország (Tv:M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik